TTVE handhaaft zich in tweede klas.

De heftige laatste week heeft toch nog een positief resultaat opgeleverd.

De thuiswedstrijd tegen Belcrum moest vorige week vrijdag door plotselinge gezondheidsproblemen van Luck van Wanrooij worden afgebroken. Hierdoor moest deze week op donderdag eerst het restant van de wedstrijd in Breda worden uitgespeeld en op vrijdag moesten we daarna de allerlaatste wedstrijd van de najaarscompetitie afwerken in Wijk en Aalburg.

Met slechts 2 spelers maar met een 2-1 voorsprong en vol goede moed togen we naar Breda. Doordat we maar met 2 spelers aan de start konden (mochten) verschijnen was de voorsprong in een klap veranderd in een 2-3 achterstand. Met hard werken en redelijk goed spel wisten Frank en André alle partijen in winst om te zetten en bereikten ze alsnog de zo gehoopte forse overwinning die nodig was om de kans op klasse behoud te realiseren. Eindstand 7-3 voor TTVE.

De volgende avond (vrijdag) werd het team gelukkig aangevuld met invaller Jan Fitters van het tweede team. Kijkend naar de standenlijst moesten deze avond 4 punten worden behaald om op eigen kracht zeker te zijn van nog een jaartje in de tweede klas. Frank van Logten beet het spits af tegen Julian de Waal en won in 4 games waardoor het eerste punt binnen was.

De volgende partij leek André het tweede punt binnen handbereik te hebben, na de eerste twee games winnend af te sluiten, maar plots lukte niet zo veel meer en moest hij uiteindelijk toch nog zijn tegenstander Ramon van Lith feliciteren. 1-1

Dat Jan Fitters niet opgewassen was tegen Petro van Helden -de sterkste man van de thuisclub- was geen verrassing. Het dubbelspel werd een kansloze missie voor TTVE doordat Frank samen met André volledig van tafel werden gespeeld.

Gelukkig kon Frank zich in zijn tweede partij herpakken en won hij ook zijn tweede wedstrijd, ditmaal van Ramon. Hiermee vergrootte hij de kansen op lijfsbehoud 3-2. Jammer genoeg lukte het André daarna niet om Petro van Heiden op de knie te krijgen maar was zeker niet geheel kansloos en verloor krap in vier games.

Jan Fitters kon het daarna Julian de Waal wel lastig maken maar kwam helaas deze avond niet tot winst door ook tegen Ramon niet opgewassen te zijn. Tussenstand 6-2.

De tussenstand bij de overige concurrenten was hoopgevend voor TTVE, waardoor de spanning bij de laatste partijen er iets minder op werd. Frank van Logten was deze avond de grote man en wist ongeslagen te blijven door ook Petro in 3 games te verslaan. Maar ook de laatste partij leverde winst op voor TTVE doordat André, Julian de Waal in 3 games wist te verschalken. De eindstand van 6-4 leverde in de eindstand van de competitie alsnog een fraaie vierde plaats op.

Volgend seizoen, weliswaar zonder Luck, toch nog een jaartje in de tweede klas.

André 01.12.2018