Wedstrijdverslagen

Najaarscompetitie 2016

TTVE 1
Nipt verlies in de laatste wedstrijd

Vrijdag 2 december vertrokken André en Frank met zijn tweeën richting Deurne.
Luck was geblesseerd, Gido had andere verplichtingen en het 2e moest een kampioenswedstrijd spelen, waar zij met zijn allen naar toe gingen. Dus waren de Elshoutenaren maar met zijn tweeën.
Frank mocht de spits afbijten tegen John Zeegers. De 1e game werd in de verlenging gewonnen door John met 16-14. De 2e game werd gewonnen door Frank in de verlenging met 12-10. Het ging gelijk op. De 3e game won John met 11-6, waarmee het verzet van Frank een beetje gebroken was. De 4e game won John ook met 11-7, waarmee we al tegen een 4-0 achterstand aankeken.
André begon in zijn partij tegen Twan Derks goed en pakte de 1e game met 11-8. De 2e game ging naar Twan met 11-7. André gaf zich zo maar niet gewonnen en er werden lange rally’s gespeeld. De 3e game ging met 12-10 naar Twan. De 4e game ging met 11-4 naar Twan en was het al 5-0!
Omdat we maar met zijn tweeën waren speelden we eerst de enkelwedstrijden en de dubbel als laatste. Frank zou nu spelen tegen Arjan Wilting. Frank pakte de 1e game overtuigend met 11-6. De 2e game ging met 11-9 naar Frank. In de 3e game liet Arjan Frank alle hoeken zien en pakte deze met 11-4. Na wat peptalk van André ging Frank in de 4e game beter van start en pakte deze dan ook met 11-2.
Eindelijk een 1 op het scorebord!
Nu was het weer de beurt aan André tegen John. Ook in de partij moest de 1e game in de verlenging beslist worden. 13-11 voor John. De 2e game ging overtuigend naar André met 11-4. De 3e game ging met nog meer overtuiging naar André. 11-1. John gaf zich erchter niet zo maar gewonnen en pakte de de 4e game 11-6, dus moest nu voor het eerst op de avond de 5e game uitsluitsel brengen.
Het ging gelijk op en uiteindelijk ging deze met 11-9 naar André.
Tussenstand 5-2.
Frank ging in zijn laatste enkel partij voortvarend van start tegen Twan. En pakte de 1e en 2e game met 12-10 en 11-6. Twan pakte de 3e game met 11-6. Daarmee was het kruit van Frank een beetje verschoten. Ook de 4e en 5e game ging naar Twan met 11-5 en 11-3.
André liet in zijn laatste enkelpartij weinig heel van Arjan. 11-3, 11-4 en 11-5.
Als laatste werd er nu gedubbeld. André en Frank tegen John en Twan. Er werd door de Elshoutenaren zeer scherp gespeeld en zij wonnen dan ook de 1e game met 11-4.
DE Elshoutenaren ging in de 2e game goed door en pakte deze met 11-6.
Ook in de 3e game lieten de Elshoutenaren het beste van het spel zien en wonnen deze, zij het nipt, met 11-9. De combinatie André en Frank had nu deze competitie geen dubbel verloren!
Hiermee werd de eindstand van 6-4 op het scorebord gezet voor Deurne.
Helaas zijn de Elshoutenaren gedegradeerd en zullen het volgend seizoen in de 2e klasse moeten gaan doen zonder Gido, die er na heel wat jaren bij Elshout ermee stopt.

Nederlaag tegen Taveres valt hoog uit

De thuiswedstrijd tegen het studententeam Taveres van de TU Eindhoven, viel hoger uit dan vooraf werd verwacht. Werden in de uitwedstrijd nog 4 punten behaald, het werden er deze keer slechts 2.

Het lag zeker niet aan het feit dat Luck van Wanrooij deze avond werd vervangen door Gido Jehoel, maar wel aan het sterke spel van de tegenstander uit Eindhoven met de nog steeds ongeslagen Chinees Q.Wang in de gelederen.

In de eerste partij van de avond speelde Frank van Logten tegen Wang en kreeg totaal geen vat op zijn snelle effectvolle spel 0-1.

Daarna trof André van Hulten in Robbert Takke een tegenstander die deze avond erg sterk speelde. Hoewel André zeker niet slecht speelde moest ook hij een nederlaag incasseren.

Gido Jehoel speelde in zijn eerste wedstrijd van de avond tegen een taaie Dion Boesten en wist in vier games het eerste punt voor de thuisploeg binnen te slaan.

Jammer genoeg kon het dubbelspel duo Gido met Frank, ook de vierde wedstrijd niet tot een goed einde brengen en verloren in vier games het wedstrijdpunt aan de Eindhovenaren.

André tegen Wang leverde geen winst maar wel een verrassing op. De oude rot kon één game afsnoepen van de Chinese student maar daar bleef het bij. Tussenstand 1-4.

Frank van Logten kon daarna tegen Dion het tweede punt voor de thuisploeg binnenhalen en daar bleef het deze avond bij voor TTVE. Gido verloor in 5 games van Robbert en André in vier games van Dion Boesten die deze avond duidelijk beter op dreef was dan in de eerdere wedstrijden dit seizoen.

De voorlaatste wedstrijd van de avond: Gido tegen Wang leverde een mooi spektakel op waarbij Gido alsnog in 3 games zijn meerdere moest erkennen in deze sterke speler.

Ook Frank van Logten kon in de laatste partij van de avond geen punt meer toevoegen aan het Elshoutse totaal en verloor in 3 games van Robbert. De eindstand werd daardoor 2-8 en hiermee is het lot voor TTVE in de eerste klas bezegeld. Het volgende seizoen zal in de tweede klas weer gestart moet worden.

Stiphout te sterk voor TTVE

De tafeltennissers uit Stiphout waren te sterk voor het Elshoutse team. In de uitwedstrijd werden er nog 4 punten behaald maar dat zat er vanavond helaas niet in.

Zonder de feestende Luck werden er dit keer maar 3 punten aan het totaal toegevoegd. De voor Luck ingevallen Jonsjo Schalken deed het zeker niet slecht maar het verschil met zijn eigen klasse was te groot om voor serieuze tegenstand te kunnen zorgen.

André beet het spits af en begon gelijk aanvallend en won verrassend de eerste set van Jörgen Duitsman. Daarna kwam de flitsende backhand van Jörgen pas echt goed op gang en had André totaal geen kans meer. Jonsjo kwam als tweede naar de tafel en trof in Frenklin v.d. Burgt een tegenstander die een maatje te groot voor hem was. De derde partij van de avond, Frank van Logten tegen Carlo Seelen was best spannend maar in tegenstelling tot de uitwedstrijd moest ook Frank dit keer capituleren en stond TTVE al met 0-3 achter.

Het daarop volgende dubbelspel werd door Frank met André wel in winst omgezet zodat dit koppel nog steeds ongeslagen is. Tevens kreeg de stand hierdoor een iets ooglijker aanzien 1-3.

Na het dubbelspel had Jonsjo geen kans tegen Jörgen Duitsman en in de daarop volgende partij, André tegen Carlo, ging het lang echt tegen elkaar op. Na wederom een mooie en spannende partij won dit maal Carlo waardoor het scorebord een tussenstand van 1-5 aangaf.

Gelukkig kwam Frank van Logten steeds beter in zijn spel en won zijn beide volgende partijen. Eerst won hij in vijf games van Frenklin en daarna in 3 games van Jörgen. Dat Jonsjo tegen Carlo aan het kortste eind trok, was gezien de spelverhouding te verwachten waarmee de stand inmiddels opliep tot 3-6.

In de laatste partij van de avond trad André tegen Frenklin in de arena. Na een zeer spannende en mooie strijd werd helaas voor de thuisploeg, Frenklin de winnaar. Eindstand 3-7 .

De volgende week naar Valkenswaard waar tegen de plaatselijke vereniging zeker een aantal punten behaald zullen gaan worden.

Dik pak slaag voor Elshout

Dik pak slaag voor Elshout1

We mochten voor de 2e keer op zaterdag aantreden in Boxtel tegen Taverbo, alleen nu op een wat vriendelijkere tijd!
In de 1e wedstrijd hadden we het al moeilijk om 2 puntjes te pakken en toen hadden ze een invaller.
Nu waren de tegenstanders compleet met eigen team en was alleen Gijs Klop er de 1e wedstrijd er ook bij. Willem de Koning en Maarten Kerkhof waren de andere 2 spelers.
Iets na 15.00 uur was het de wedstrijd tussen Gijs en André en deze ging vrij eenvoudig naar Gijs. Nu was het de beurt aan Frank tegen Willem. De 1e game ging nipt naar Willem met 14-12. De 2e game nam Frank een behoorlijke voorsprong en knokte Willem zich toch nog terug. Uiteindelijk pakte Frank deze game met 11-9. Helaas ging voor Frank de 3e en 4e game verloren. Luck begon sterk tegen Maarten en pakte de 1e game met 6-11. De 2e en 3e game gingen naar Maarten met 11-7 en 11-6. Luck bleef knokken en pakte de 4e game met 9-11, dus moest de 5e game de beslissing brengen. In deze 5e game zat het Luck aardig wat mee en hij speelde verder heel gedecideerd en won deze dan ook met 4-11 , waarmee het 1e en later het enigste punt voor Elshout op het scorebord kwam. In het dubbel pakte Luck en Frank nog wel 1 game maar meer ook niet. Alle andere partijen, op de 7e partij na, gingen in 3 games naar Taverbo. Alleen de 7e partij kon Frank nog 1 game pakken tegen Maarten.

Meer zat er deze zaterdag dan ook niet in.
Einduitslag: 9-1.
Een dikke en terechte nederlaag voor de Elshoutenaren.

Elshout kan geen vuist maken tegen Deurne

In de derde thuiswedstrijd was Deurne de tegenstander. De titelkandidaat Deurne met nederlands kampioen Dirk vd Velde in de gelederen speelde samen met Twan Derks en Arjen Wilting.
Frank trapte af tegen Twan.Na de eerste set nipt verloren te hebben tegen deze aanvallende speler kon Frank de tweede wel na zich toetrekken. De derde set ging helaas weer na Twan. Bij een stand van 9-9 sloeg Twan twee wereldballen achter elkaar dus de Elshoutse boys stonden met 0-1 achter.

André’s eerste partij tegen Arjen was de volgende hobbel die genomen moest worden.
Bij een 1-1 stand in sets begon bij André zijn aanval lekker te lopen dus set drie en vier werden eenvoudig gewonnen door onze grijze geitenbreier?.

Luck kwam er al vlug achter waarom Dirk zich nederland kampioen mag noemen. Luck stond goed te blokken maar deze superaanvallende linkshandige speler kon zoveel druk leggen dat een setje pakken niet haalbaar was dus Elshout stond met 1-2 achter.

In de dubbel konden Frank en Luck geen verweer brengen tegen met name Dirk dus ook hier kon Elshout geen setje pakken. Stand 1-3

André tegen Twan was de vijfde pot deze avond. Na de eerste twee sets verloren te hebben kon André in de verlenging de derde na zich toetrekken. In de vierde set legde Twan de ballen net iets te scherp weg voor André dus de 1-4 stond op het scorebord.

Frank had de zware klus om tegen Dirk te spelen. Onze sterkste man had geplaagd door de naweeën van een griepvirus? geen verweer tegen een sterke aanvallende Dirk. Scorebord: 1-5.

Nou moest Luck maar een puntje binnen halen tegen Arjen. Na de eerste set met 4-11 verloren te hebben kon Luck voorzien van tactische ingrepen van zijn teammaatjes de tweede set met 11-8 na zich toe trekken. Set drie en vier werden beslist in de verlengen en gingen twee keer met 13-11 naar een geconcentreerd spelen naar onze Luck:  2-5.

Over de partij van André tegen Dirk kunnen we kort zijn. De aanval van Dirk is gewoon te goed, dus Dirk verloor zoals heel deze avond geen enkel setje en bleef dus gewoon op de volle 100 procent staan:  Stand: 2-6.

Luck kon tegen Twan aardig mee met aanvallen en blokken maar moest In Twan toch zijn meerdere erkennen:  2-7.

Frank ( die zijn eigen steeds beroerder voelde) kon zich toch oplaaien voor zijn partij tegen Arjen. Met winst in de vierde set met 11-1 werd de einstand 3-7.
Volgende week tegen de koploper uit Boxtel.

El muzikante.

Elshout onderuit tegen Chinees geweld uit Eindhoven.

Het volgende obstakel dat genomen moest worden was de vierde wedstrijd tegen Taveres  uit Eindhoven. Robert Takke,Qiang Wang en Dion Boesten waren de tegenstanders van vanavond.

Frank beet het spits af tegen Robert. Robert komt uit de landelijke A klasse bij de jeugd dus een hele goede speler. Dat was ook te zien bij zijn wedstrijd tegen Frank. Na verlies in de eerste set trok Frank met een ander aanvalsplan set twee en drie naar zich toe. Set vier ging helaas met 11-5 naar Robert dus de vijfde set moest uitkomst bieden. Na schitterende verdedigende kapballen en slim spelen won Frank de vijfde dus de 0-1 was een feit.

Qiang tegen Luck was de tweede pot in Eindhoven.Hoewel Luck voortvarend van start ging met goed blokken en spinnen bleek Qiang 6 maatjes te groot en als je in drie sets maar 14 punten bij elkaar kan harken dan kan je gerust stellen dat Luck een lesje werd geleerd.

André zijn eerste partij tegen Dion was zo mogelijk nog korter. Een superieure André gaf Dion totaal geen kans. In drie sets stuurde André, Dion van het kastje naar de muur, waarbij gezegd moet worden dat Dion maar 12 puntjes in drie sets bij elkaar kon sprokkelen. 1-2 in Elshouts voordeel.

De dubbel werd een echte kraker. Frank en Luck tegen Robert en Qiang. Er moest een vijfde set aan te pas komen maar Taveres schakelde een tandje bij en won helaas de belangrijkste set 2-2.

Frank tegen Qiang was de vijfde partij van de avond. Qiang moest een setje wennen aan de onorthodoxe stijl van Frank maar in set twee en drie had Frank weinig in de pap te brokkelen. 3-2 in Eindhovens voordeel.

De zesde partij Robert tegen André was een mooie. Na een gelijk opgaande partij trok Robert aan het langste eind. 4-2.  Vol goede moed ging Luck van start in zijn partij tegen Dion.  Maar na een vlaag van verstandsverbijstering ging Luck keihard onderuit.
Luck speelde constant op de sterke kant van Dion (niet slim) dus we stonden al vlug met 5-2 achter.

Nu mocht André tegen superchinees Qiang. Hier kunnen we ook kort over zijn. André probeerde van alles maar Qiang had echt een supersnelle topspin die bijna niet te verdedigen was, 6-2.

Frank zijn laatste wedstijd tegen Dion ging betrekkelijk eenvoudig en maakte de stand weer een beetje draaglijk,  6-3 dus. Luck wilde ook graag een puntje aan het totaal toevoegen dus dat moest in de laatste partij van de avond maar gebeuren. Na de eerste set met 11-3 te hebben verloren ging Luck voorzien van goede tips door zijn teammaatjes de strijd opnieuw aan met Robert. Het ging wel iets beter maar na twee keer met 11-9 verliezen was de eindstand 7-3 in eindhovens voordeel.
We staan nog steeds op de vierde plaats dus handhaven is het maximaal haalbare. Volgende week tegen de koploper Deurne die een heuse nederlands kampioen in hun midden hebben.

El muzikante.

Goede uitslag voor het eerste team.

De start zag er hoopvol uit. André van Hulten startte de eerste partij van de avond tegen Erwin Duivis van Valkenswaard en wist met 2-0 voor te komen. Het lukte hem echter niet om de winst te pakken en verloor de volgende 3 games steeds op het randje. Dat we deze avond kans hadden op het behalen van winstpunten werd al wel duidelijk.

Luck van Wanrooij trad daarna aan tegen Henk Sandkuyl en begon met een 0-2 achterstand aan een formidabele inhaalrace. Het werd net als de eerste partij een vijfsetter maar Luck trok uiteindelijk aan het langste eind en bracht daarmee de stand in evenwicht 1-1. Wat wij niet wisten, hij had al uit voorzorg een baardtrimmer meegebracht om aan de afspraak te voldoen dat zijn baard eraf zou gaan na zijn eerste winstpartij. Opgelucht, fris en geschoren verscheen hij daarna weer in de zaal.

Frank van Logten onze sterkste man won daarna met vechtlust en in drie games van Patrick van Moll en bracht de thuisploeg daarmee op een 2-1 voorsprong.

Volgens afspraak namen Frank en André het dubbelspel voor hun rekening en wisten na weer vijf games het punt in eigen huis te houden 3-1.

In zijn tweede wedstrijd van de avond kon Luck tegen Erwin Duivis geen potten breken waarmee de stand op 3-2 werd gebracht.

André geraakte steeds beter in zijn spel en wist daarna Patrick in 3 games te verslaan. Dat liet Frank niet op zich zitten en versloeg daarna Henk Sandkuyl redelijk eenvoudig in eveneens 3 games. Hij bracht daarmee de stand op 5-2 in Elshouts voordeel.

Het lukte Luck daarna om ook zijn tweede partij van de competitie te winnen door Patrick nauwelijks kans te geven. Frank won ook zijn derde wedstrijd van de avond tegen Erwin Duivis maar had daar zichtbaar veel moeite mee. Na een 2 games achterstand knokte hij zich alsnog langs en voorbij zijn tegenstander en bracht daarmee de stand op 7-2 voor de thuisploeg.

De afsluitende partij van de avond, André tegen Henk werd vrij vlot gewonnen door de thuisspeler en dat leverde zodoende nog een extra punt op. Eindstand 8-2 voor TTVE1.

Stiphout 1 – TTVE 1

De 1e uitwedstrijd van het seizoen moesten we naar Helmond op zaterdag tegen Stiphout1.

Zij hadden de 1e westrijd met 10-0 gewonnen dus we wisten dat we het lastig gingen krijgen.

Alleen Frenklin vd Burgt is een bekende speler voor Frank van Logten de andere waren onbekend, dus wisten we niet wat we tegen zouden krijgen.

André mocht de spits afbijten tegen Frenklin van der Burgt. De wedstrijd begon iets naar 17.00 uur.

De 1e game wist André niet genoeg tegenstand te bieden. De 2e game al wat meer en deze ging nipt verloren 1-9. De 3e game pakte André een voorsprong, maar Frenklin wist dit op het einde om te buigen naar een 11-9 winst.

Frank moest in zijn 1e partij tegen Jörgen Duitsman. Tijdens het inspelen was al duidelijk dat Jörgen iets te verbergen had. Gebruikte zijn forehand niet. En jawel! Noppen! Maar ondanks dat pakte Frank toch de 1e en de 2e game. Hierna werd het toch lastiger en pakte Jörgen de 3e en 4e game dus moest de 5e game de beslissing bengen. Hier pakte Jörgen een voorsprong, maar Frank knokte zich terug en kwam met 9-10 voor. Gelukkig maakte Frank het af met 9-11 ondanks een twijfelachtig let-bal voorafgaand.

Er stond nu dus 1-1 op het scorebord.

DE 3e partij ging tussen Luck en Carlo Seelen. De 1e game ging heel vlot naar Carlo, maar de 2e game ging naar Luck. De 3e game ging weer naar Carlo. Tijdens de 4e game liep Luck ongelukkig een blessure op tijdens een rally. Hij wilde nog voor een scherpe bal gaan, maar gleed uit en liep hiermee een knieblessure op. Ondanks dat pakte hij toch, zij het nipt met 11-13, de 4e game. Dus ook hier moest een 5e game de beslissing brengen. Helaas lukte het Luck niet om goed tegenstand te bieden en deze ging dan ook verloren.

Nu moest er gedubbeld worden en ondanks zijn blessure wilde Luck toch dubbelen. Luck en Frank pakte knap de 1e game met 9-11. Maar toen leek het toch op te zijn. De 2e game ging met 11-4 naar Frenklin en Jörgen. Ook de 3e game ging naar Stiphout met 11-6. De 4e game hadden de Elshoutenaren weer een opleving en pakte de 4e game met 6-11. Dus nu ook weer moest de 5e game de beslissing brengen. Maar helaas ging deze voor Elshoutenaren verloren met 11-6 en stond nu een tussenstand van 3-1 voor de thuisclub.

In de 5e partij wist André niet wat hij moest doen om Jörgen het moelijk te maken en deze ging dan ook in 3 games verloren.

Luck kon in zijn partij tegen Frenklin door zijn blessure geen vuist maken. Hij pakte nog wel de 3e game, na een achterstand in deze game en nadat de 1e en 2e game vrij gemakkelijk gingen naar Frenklin, met 9-11. Dit had Frenklin voornamelijk aan zichzelf te danken. En ook in de 4e game wist Frenklin zich niet makkelijk te ontdoen van Luck. Helaas ging deze game nog wel naar Frenklin met 12-10.

Nu keken de Elshoutenaren al tegen een acherstand van 5-1!

Frank wist in zijn partij tegen Carlo in het begin niet wat hij moest doen en verloor de 1e en 2e game dan ook vrijwel kansloos. Maar de 3e game leek het kantelpunt Frank wist deze met 1-11 te winnen en Carlo was het hiermee helemaal kwijt! Ook de 4e en 5e game ging met overtuiging naar Frank.

Luck had in zijn laatste wedstrijd nog steeds last van zijn blessure en het spel van Jörgen. Deze ging dan ook in 3 games naar Jörgen.

André wist in zijn laatste partij tegen Carlo goed mee te komen en ondanks verlies in de 1e game pakte hij de 2e. De 3e game ging weer naar Carlo. Maar André knokte zich terug en pakte de 4e game. Met een aanpassing in het spel van André ging ook de 5e game naar Adré.

De laatste partij was een makkelijk prooi voor Frank. Frenklin werd zeer gemakkelijk in 3e games opzij gezet.

Eindstand 6-4.

Na wat drankjes en het verorberen van wat snacks gingen de Elshoutenaren om 22.15 huiswaarts.

Helaas kan de baard van Luck er nog niet af!!

 

Valse start TTVE 1 in najaarscompetitie 2016.

Het wat samenstelling betreft geheel veranderde eerste team, kon in de eerste wedstrijd van dit najaar tegen Taverbo uit Boxtel geen potten breken. De genoemde tegenstander ziet zichzelf als een van kandidaten op het kampioenschap en ging alvast met een duidelijke 8 – 2 winst naar huis.

André van Hulten was in de eerste wedstrijd van de avond niet opgewassen tegen Gijs Klop. De eerste twee games kon hij nog wel tegenstand bieden maar in de derde game was Gijs duidelijk te sterk en won deze game gemakkelijk. Daarna was Bart van Hedel de tegenstander van Luck van Wanrooij in een gelijk opgaande partij. Na 4 games was de stand gelijk zodat de vijfde game de beslissing moest brengen. Uiteindelijk wist Bart met 11-7 aan het langste eind te trekken zodat de achterstand opliep naar 0-2.

Gelukkig bracht Frank van Logten in de derde partij de achterstand terug tot 1-2 door in 4 games van Jasper v.d. Aa te winnen. Het dubbelspel daarna tussen Frank met Luck tegen Gijs met Bart werd in drie straight games gewonnen door Taverbo. De volgende twee wedstrijden, Luck tegen Gijs en André tegen Jasper werden redelijk eenvoudig gewonnen door de mannen uit Boxtel.

Frank van Logten kon daarna nog één punt toevoegen aan het totaal door in vijven te winnen van Bart. Bijna lukte het Luck ook nog om de stand nog iets dragelijker te maken door de eerste twee games te winnen van Jasper. Maar helaas had Luck aan een ruime voorsprong in de derde game niet voldoende om de partij definitief over de streep te trekken.

Dat Frank in zijn laatste wedstrijd helaas net niet kon winnen van Gijs (8-11 in de vijfde) was erg jammer. Daar tegenover stond dat André helemaal kansloos was tegen Bart en daardoor deze avond zonder winst bleef. Eindstand 2-8.

De volgende keer beter zullen we maar zeggen.

 

Voorjaarscompetitie 2016

TTVE 1

Pak slaag voor TTVE 1

Elshout, vrijdag 11 maart – Met slechts vier punten achterstand op koploper Die Meede 1 stond deze avond de eerste ontmoeting met de gedoodverfde kampioenskandidaat uit Made op het programma. Joost Spekenbrink was voldoende hersteld van zijn rugblessure, uiteraard waren Johan Verhoeve en Peter v/d Linden ook present. Namens TTVE 1 speelden Frank, Dick en Hanno.

Het doel was de schade beperkt te houden, maar dat bleek al snel een lastig karwei. Na vier partijen had Elshout nog geen set gewonnen. In de vijfde partij was Dick dichtbij tegen Johan (13-15), maar ook deze partij ging in drieen verloren. Gelukkig wist Frank daarna een puntje te pakken door Joost in een knappe partij in vieren te verslaan. Het zou echter het enige punt zijn dat TTVE zou behalen deze avond. Dick was met een vijfsetter tegen Joost nog dichtbij. In de eerste set strafte hij iedere twijfelachtige bal van Joost genadeloos af, maar ging dat in de loop van de partij steeds minder doen. Hij wist er nog een vijfde set uit te slepen, maar kon in die laatste beslissende set geen aanspraak meer maken op de overwinning.

Met 25 punten uit 5 wedstrijden en een derde plek staat TTVE 1 er halverwege niet slecht voor. Met thuiswedstrijden tegen concurrenten SV Red Star ’58, TTCV van Herwaarden en Belcrum voor de boeg moet handhaving in de eerste klasse te doen zijn.

TTVE 1 nog altijd ongeslagen!

Veghel, vrijdag 4 maart – De enige oostelijke uitwedstrijd van TTVE stond deze vrijdagavond op het programma, dus Frank had de Ampera goed opgeladen. Gido kwam direct vanuit het noorden, na een binnendoorroute waren Frank en Hanno rond 19.45 uur ook gearriveerd in een mistig Veghel. Een paar ballen inspelen was voldoende om te beseffen hoe snel de zaal van TTCV van Herwaarden ook weer was. Frank voelde de bui al hangen. Zeker gezien de tegenstanders van het derde, de gebroeders van Grootel en Hugo Visser.

Frank begon tegen Ronald en kon ondanks het snelle spel van Ronald aardig meekomen. Hij ging helaas in vier sets ten onder, maar de setstanden (Ronald won al zijn sets met slechts twee punten verschil) gaven wel aan dat het close was. Gido speelde daarna tegen Marcel, wederom veel sets met minimaal verschil. In de vijfde set wist Marcel net wat slimmer te spelen en op het juiste moment toe te slaan. Hanno had in zijn partij tegen Hugo wat tijd nodig om het gevoel te pakken te krijgen, maar wist een 2-1 achterstand in sets toch nog om te buigen tot een overwinning.

Ook de dubbel leverde een dikke vijfsetter op (met gelukkig een 9-11 overwinning voor Frank en Gido in de vijfde), dus het leek wederom een latertje te worden. Er volgenden echter twee snelle driesetters. Marcel won eenvoudig van Frank en Ronald van Hanno. Gido moest flink aan de bak tegen Hugo daarna, maar wist toch weer een puntje voor Elshout te scoren.  Hanno speelde tegen Marcel weer wat beter en wist één setje te winnen, maar kon niet meer afdwingen. Frank had zich voldoende opgepept en wist zijn laatste partij van Hugo te winnen. Met een 5-4 stand en een lastige partij voor Gido tegen Ronald voor de boeg leek de eerste nederlaag voor TTVE 1 er aan te komen. Gido wist Ronald echter goed onder druk te houden en voldoende punten met zijn forehand te maken. Het eerste setje ging verloren, maar daarna was Gido op stoom en won drie sets op rij.

Iedereen kon zich vinden in de verdeling van de punten, dus de tafel in Veghel stond snel vol met biertjes (en later zelfs twee flinke pitchers) en schalen met hapjes. Na wat filosoferen over mogelijke eindstanden in onze poule en uiteraard wat oude verhalen over de Veghelse laars en de legendarische avond waarop Dick drie wedstrijden won was het tijd om te krabben. Een flink laagje ijs op de ramen van de Ampera. Gelukkig was de accu nog vol genoeg om met de stoelverwarming op standje heet terug naar Den Bosch te rijden. Komende vrijdag thuis tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat Die Meede 1!

TTVE 1 – TTC Middelburg 3

Elshout, vrijdag 12 februari – Wedstrijd nummer 2 voor TTVE 1, bezoek uit het verre Middelburg op het programma. Na een turbopitstop bij de Sligro voor gehaktballen waren Dick en Hanno kort na half acht in ‘t Rad, waar Frank al wat tafels klaar had staan. TTVE 3 speelde niet deze vrijdagavond. De extra ruimte compenseerde met de confetti op de grond en omgekeerde Zaandhaozen aan de muur.

Kort voor achten kwamen er slechts twee spelers uit Middelburg binnen. Hun derde man moest kort voor vertrek afhaken, ze konden geen invaller vinden. Een 3-0 voorsprong dus, maar ook het besef dat een overwinning vanavond evengoed een lastige opgave zou worden.

Dick startte tegen Alwin van de Kop. De vermoeidheid van een skikamp en een badkamerrenovatie hielpen niet mee, Dick verloor redelijk kansloos in drieën. Hanno speelde daarna tegen Jordin Heijens. Jordin begon met flink wat aanvallende intenties aan de wedstrijd, maar Hanno wist dat goed te controleren en won de eerste twee sets eenvoudig. Jordin begon de derde set rustiger te spelen en wist deze met 10-12 te winnen. Hanno kwam de vierde set met 7-3 voor, maar vergat zelf nog punten te scoren en wist de set toch niet te winnen. Ook de vijfde set ging helaas verloren.

Frank wist daarna de eerste set van Alwin te winnen, maar kon het hem niet moeilijk genoeg maken. Twee van de drie sets die Alwin won moesten in de verlenging beslist worden, maar de partij ging in vieren verloren. Ook Dick wist daarna slechts één setje te winnen in zijn partij tegen Jordin. Ondanks de afwezigheid van een derde Middelburger keken we tegen een 3-4 achterstand aan.

Gelukkig keerde het tij toen Hanno tegen Alwin speelde. Hanno had moeite met de service van Alwin en ook in deze partij waren wat sets met verlenging nodig. Hanno wist echter knap in vieren te winnen. Ook Frank won zijn laatste partij van Jordin met knap verdedigend spel. De achterstand was omgebogen in een 5-4 voorsprong, maar winst in de dubbel was nodig om de avond met een overwinning af te sluiten. Frank en Hanno speelden goede enkels, dus namen het dubbel deze avond voor hun rekening. Het werd een spannende dubbel met wisselende resultaten en prachtige rallys. Dankzij een goede start in de vijfde set wisten Frank en Hanno te winnen. Enigszins geholpen door de opkomst van slechts twee tegenstanders toch weer een mooie 6-4 overwinning.

SV Red Star ’58 2 – TTVE 1

Goirle, vrijdag 29 januari – TTVE 1 startte het voorjaarsseizoen 2016 tegen Red Star ’58 2. Dick en Hanno arriveerden kort na half acht, Frank kwam met TTVE 3 mee die toevallig ook in Goirle moesten spelen. Jasper Sauer, Peter Beekmans en Ronald Brekelmans speelden namens Red Star ’58.

Dick begon tegen Jasper en moest duidelijk nog even warm draaien. Met hard werken wist hij een vijfde set uit het vuur te slepen, hij kreeg tot zijn verbazing zelfs vier matchpoints bij een 6-10 voorsprong in die set. Helaas wist hij het winnende punt niet te maken. Frank wist daarna eenvoudig van Peter te winnen. Hanno had meer moeite met Ronald maar wist ook te winnen. Jasper en Peter wonnen de dubbel van Frank en Dick. Tussenstand: 2-2.

Dick had daarna enige moeite met Peter, maar wist de partij te winnen. Hanno kon zich één setje boos maken tegen Jasper, maar meer zat er niet in. Frank wist zijn tweede partij van Ronald te winnen. Door de lange rallys, krappe sets en vele vijfsetters was het al behoorlijk laat. TTVE 3 was inmiddels nagenoeg klaar maar moest nog 3 partijen op Frank wachten.

Hanno wist zijn laatste partij in vieren van Peter te winnen. Dick moest nog flink aan de bak tegen Ronald, maar haalde dat punt ook binnen, de eerste overwinning was een feit. Frank deed wat hij kan in zijn laatste partij tegen Jasper, maar ook hij moest het afleggen. We mochten zes punten mee naar Elshout nemen, al met al een prima resultaat!

TTVE 2

TTVE revancheert zich tegen Tios’51.

De Elshoutenaren hadden nog wat goed te maken na de 6-4 nederlaag in de heenwedstrijd.

De start van André van Hulten tegen Jacob Huis was veelzeggend. Een geconcentreerde thuisspeler die zijn tegenstander nagenoeg geen kans gaf 1-0. Jon-sjo Schalken had meer tijd nodig om warm te draaien en ging in de loop van de avond steeds beter speler. In zijn eerste potje tegen Ferenc de Kock kreeg hij niet echt vat op de sterk spelende tegenstander en daarmee was de stand weer gelijk.

De volgende twee partijen waren duidelijk voor TTVE. Luck van Wanrooij gaf Richard Wittens geen kans en ook het dubbelspel was geen al te moeilijke klus voor de thuisploeg.

Jon-sjo kwam in zijn volgende partij beter in het ritme maar was alsnog kansloos tegen Jacob waardoor de stand op 3-2 werd gebracht. André gaf daarna Richard nauwelijks kans en versloeg hem in drie games. Luck won weliswaar zijn tweede partij ook in drieën tegen Ferenc maar de verschillen waren klein. Jons-sjo trok de opgaande lijn verder door en bracht de stand op 6-2 door te winnen van Richard. Luck bleef ook in zijn laatste partij tegen Jacob deze avond ongeslagen en die partij verliep zo snel dat beide tafeltennissers bijna begonnen aan de vierde games terwijl het publiek de overwinning na 3 gewonnen games al aan het vieren was.

De eindstand werd door André op 8-2 bepaald door veel gemakkelijker dan in de heen wedstrijd van Ferenc te winnen.

TTVE 2 bindt ook BSM aan de zegekar 9-1 – 15 april 2016.

Na een dikke winst met 2-8 in de uitwedstrijd, werd de uitslag vanavond nog groter.
In het begin van de avond zag het er nog niet naar uit dat het zo gemakkelijk zou worden. In de eerste partij had André van Hulten duidelijk meer moeite met Hans Ruis dan in de vorige ontmoeting. Met 13-11 in de vierde game werd wel de overwinning behaald. Daarna speelde Peter Bijlard een lange en spannende vijfsetter tegen Gijs Oprins en wist Peter uiteindelijk met 12-10 aan het langste eind te trekken.

Luck had voor zijn eerste wedstrijd niet zo heel veel tijd nodig. Hij veegde Harrie van de Veeken in 3 korte games van tafel. Ook het dubbelspel van Luck en André had geheel geen moeite met de Dongenaren. In totaal behaalden de tegenstanders slechts 12 puntjes (3+5+4).

Na het dubbel weer een fraaie maar ook lange vijfsetter van Peter tegen Hans. Nu stond Hans aan het einde aan de goede kant van de streep. Hierna won zowel André als Luck in 3 games van respectievelijk Harrie en Gijs. Daarna voor de afwisseling maar weer eens een boeiende en mooie vijfsetter van Peter tegen Harrie. Alleen de vijfde game verliep simpel in het voordeel van Peter. Door winst van Luck in zijn laatste wedstrijd tegen Hans en André tegen Gijs werd de eindstand op 9-1 vastgesteld. Nog 2 wedstrijden te gaan en dan zit de voorjaarscompetitie 2016 er weer op. Met waarschijnlijk een tweede of derde plaats zal de doelstelling (behoud in deze klasse) beslist worden gehaald.

André.

Batswingers 1-TTVE 2

Vorige week donderdag was de returnwedstrijd tegen de Batswingers.
Thuis hadden Luck Jonsjo en ik gewonnen met 6-4 en omdat we in dezelfde opstelling speelden, (André had een baaldag opgenomen),  was dat resultaat wel een beetje ons uitgangspunt en…….. tot grote blijdschap van Luck speelde Ad bij zijn eigen team tegen ons 3e team en viel niet tegen ons in .
Jonsjo begon tegen Ariën en na winst in de eerste game gingen de volgende drie naar de tegenstander. Daarna speelde ikzelf tegen Teun : een jeugdspeler met dispensatie. Ik kreeg de eerste twee games de ballen om mijn oren maar m.n. met taktische ingrepen in het spel haalde ik de volgende drie games binnen. Daarna Luck tegen John : Luck won de eerste maar net met 13-15 en de tweede ruim met 4-11 ; de derde en vierde game gingen kansloos verloren met 3 en 5! In een gelijk opgaande vijfde game trok Luck aan het langste eind : Lucky Luck.

Daarna ging het allemaal wat sneller : het dubbel en de volgende twee partijen, Jonsjo tegen Teun en Luck tegen Ariën, gingen in drieën: verlies en twee maal winst.
Daarna tegen John kon ik nog de eerste game winnen maar de rest niet ; Luck won in vier games van Teun en toen was de koek op.
De laatste twee partijen gingen verloren. Al met al 5-5 , en daar waren we niet echt ontevreden over.

De volgende wedstrijd is thuis tegen BSM met hoop op een beter resultaat

Elshout 2 komt op stoom.

Na een kleine mediastilte van mijn zijde komt hier toch een wedstrijdverslag. De returnwedstrijd tegen Smash 2 stond op het programma. Met dezelfde opstelling als de uitwedstrijd alleen bij Smash was Leon van Biezen vervangen door John de Wijs.

Teamcaptain André beet het spits af tegen John en nam na 3 eenvoudig gewonnen sets de felicitaties in ontvangst. Peter zijn eerste wedstrijd was tegen Ricardo Henkens. Na een mooie strijd ging Peter in 4 sets ten onder 1-1. Luck tegen Wim van der Veeke was de volgende wedstrijd. Bij een 2-2 in sets kon Luck een tandje bijzetten en won met 11-4 in de vijfde.
Het dubbel ging als vanouds, André en Luck lieten geen spaan heel van John en Wim. Peter ging met goed spel en een paar matchpoints die hij niet kon verzilveren helaas net in een spannende vijfsetter onderuit tegen John. André had beduidend minder moeite en tikte Wim in 3 sets van de tafel. Luck tegen Ricardo was ook al snel duidelijk. Ricardo had geen verweer tegen de harde smashes van Luck: 5-2.

De laatste partij van Peter werd weer een kraker. Setstanden 0-1 1-1 2-1 2-2, en zo kwam er weer een vijfde set aan te pas. En zoals heel de avond voor Peter weer net niet: 5-3.
Luck zijn laatste partij was een korte. In drie sets nam hij de felicitaties van John in ontvangst. De overwinning was in de pocket. André deed in zijn laatste pot tegen Ricardo precies wat hij heel de avond al liet zien. Gewoon winnen in drie sets dus de 7-3 overwinning was een feit. Na nog wat gezellig “naborrelen” gingen we weer met een tevreden gevoel naar huis.

El muzikante

TTVE 2 verliest ook van koploper Irene 3.

Voor de tweede week op rij kon TTVE 2 niet winnen. De voortekenen waren niet goed deze week. Peter Bijlard was dit weekend niet thuis zodat de geblesseerde Luck van Wanrooij (zwaar ingetapet) alsnog aan tafel moest verschijnen.
Het begin was dramatisch slecht te noemen. André van Hulten werd door Rick Prinsen in 3 games finaal van tafel getikt waarna Jon-sjo Schalken na 9-11 in de vijfde game ook zijn meerdere moest erkennen in Werner de Cort. Luck van Wanrooij zag het de vierde game van zijn partij tegen Joep Jonkers ook niet meer zitten, waardoor de stand op 0-3 in Tilburgs voordeel stond.
Het dubbelspel van Luck met André verloor daarna (voor het eerste dit seizoen) van de Tilburgers Rick en Werner in de verlenging maar de stand werd daardoor wel 0-4. Ook het volgende punt ging naar Irene door winst van Rick Prinsen op de goed spelende Jon-sjo Schalken. De tussenstand werd daardoor 0-5. TTVE 2 vond het zo wel mooi geweest en ging uit een ander vaatje tappen.
André van Hulten wist eindelijk het eerste puntje voor de thuisclub binnen te halen door Joep Jonkers af te troeven waarmee de ban was gebroken. Luck versloeg daarna in een prachtige partij de dit seizoen nog ongeslagen Werner de Cort in 5 games waarna Jon-sjo Schalken Joep Jonkers geen kans gaf en de stand op 3-5 terugbracht. De toch zwaar geblesseerde Luck van Wanrooij bracht daarna de spanning helemaal terug door in 3 games Rick Prinsen aan de kant te zetten. Hiermee kwam de druk op de laatste partij te liggen. De tot deze avond beide ongeslagen spelers André van Hulten en Werner de Cort maakte er een fantastische partij van. Een sterk aanvallende Werner de Cort en een zich vastbijtende André van Hulten. Een lange vijfsetter waarbij 3 games in de verlenging moesten worden beslist was het gevolg. Werner was met ca. 15 randballen de meest gelukkige deze avond en kon na afloop van een ook voor de kijkers aantrekkelijk potje tafeltennis de felicitaties in ontvangst ontnemen. Eindstand 4-6.

Tios verslaat TTVE 2.

Vrijdag 4 maart de uitwedstrijd tegen Tios, Tilburg.
Jon-sjo mag als eerste aan de bak, maar het gaat hem niet echt goed af. Hij verliest in 5 games. Peter moet na een wisselende partij in 5 games ook de partij afgeven. Dan is alle hoop gevestigd op André en dat is niet voor niet.  Andre pakt vrij eenvoudig in 3 games de winst. Het dubbel gaat net als de vorige keren weer goed, Jon-Sjo en Peter winnen in 3 games. De tweede partij gaat niet zo lekker voor Jon-Sjo en hij verliest. André moet in zijn tweede partij al zeilen bijzetten maar sleept de overwinning er toch nog uit.
Peter moet in zijn tweede partij de winst aan de tegenpartij laten. André heeft niet veel moeite met zijn derde tegenstander. Jon-Sjo daarentegen wel en verliest ook zijn derde partij. Peter kan nog zorgen voor gelijk spel. Maar in een spannende strijd gaat de winst toch naar Tios. Helaas, teleurgesteld qua uitslag weer naar huis.

TTVE 2 weet ook de derde wedstrijd winnend af te sluiten.

De uitwedstrijd tegen het altijd lastige BSM uit Dongen werd positief afgesloten met een ruime 2-8 overwinning. De eerste wedstrijd van de avond moest Luck het opnemen tegen Hans Ruis.
De BSM-speler begon sterk en dat kon niet gezegd worden van onze Luck. Na een week van hard zwoegen om hun tijdelijk paleis in gereedheid te brengen kwam Luck maar niet op gang. Na enkele tactische tips begon het bij Luck wel wat beter te lopen en wist hij na een 2-0 game achterstand toch nog na 5 games te winnen. André en Jonsjo maakte het daarna snel af in 3 games met het verschil dat André won van Harry van der Veeken en Jonsjo verloor van Gijs Oprins. De vierde partij, het dubbelspel, ging eenvoudig naar TTVE waardoor de gasten een 3-1 voorsprong namen.
Luck nam daarna het heft in handen en won redelijk strak van zijn voormalige teamgenoot Harrie van der Veeken. In de partij daarna trad Jonsjo aan tegen Hans Ruis en dat werd de partij van de avond. Deze strijd had een erg wisselend verloop, van grote voorsprong naar achterstand en het bleef spannend tot aan het einde. daarmee ook de partij. Een sterk strijdende Jonsjo die de ballen maar bleef terugbrengen en langzaamaan wanhopig wordende Hans. Na 5-11, 10-12 en 11-9 won Jonsjo met 6-11 de vierde game en de tussenstand kwam daarmee op 1-5 in Elshouts voordeel.
André had daarna in zijn 2 volgende partijen geen problemen met Gijs en Hans en won beide potjes in 3 straight games. Jonsjo kon het helaas niet redden tegen Harry, terwijl Luck in zijn laatste partij zijn tegenstander Gijs geen schijn van kans gaf.
Eindstand 2-8 voor TTVE 2.

TTVE 2  – Batswingers  1

Na een pauze van 2 weken moesten we voor de 2e wedstrijd tegen de Batswingers. André ging een avondje kaarten dus met Luck, Jonsjo en ondergetekende gingen we de strijd aan met Ariën, John en invaller Ad.

Ik begon tegen Ariën en , hoewel het steeds beter ging verloor ik in 3en.  Luck won eenvoudig van John en Jonsjo had eveneens weinig moeite met Ad,(die woensdag weer naar Elshout komt met zijn eigen team voor de inhaalwedstrijd tegen TTVE 3).
In het dubbel wonnen Jonsjo en ik de eerste game en verloren de tweede op het nippertje. Daarna was de koek wel op helaas en gingen de volgende games naar Ariën en John.
Luck won daarna wel van Ariën in 3 games, maar makkelijk ging dat niet. Nog moeilijker had ik het daarna met het onorthodoxe spel van Ad, maar gelukkig kon ik de vijfde game met 11-7 winnen. Jonsjo had daarna niet het goede medicijn tegen het spel van John en verloor vlot.

Ad bleek steeds beter in z’n spel te komen en pakte tegen Luck de eerste game. Gelukkig kon Luck de tweede nipt winnen en ook de derde maar van echt grip op de tegenstander was geen sprake : Ad won de vierde game. Luck deed z’n best maar kreeg geen vat op m.n. de backhand van Ad en verloor ook de vijfde game. (Hoog tijd om buiten een sjekkie te roken!). Tussenstand 4-4.

De voorlaatste partij van Jonsjo tegen Ariën leverde een regelmatige overwinning in drie games voor Jonsjo op. Tot slot mijn laatste wedstrijd tegen John en na winst in de eerste twee games en dik verlies in de derde kon ik toch de vierde game met 11-9 winnen, waardoor de eindstand op 6-4 stond.

Na het kaarten kwam André nog kijken en zag dat het goed was!

Peter

Goede seizoensstart Elshout twee.

Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen dus Peter André en Luck zaten gezamelijk in de auto voor de eerste wedstrijd tegen Smash 2 Geertruidenberg. Leon van Biezen Ricardo Henskens en Wim van der Veeke waren de tegenstanders van vanavond.
Voor André en Peter waren dit geen onbekenden maar Luck had nog nooit tegen hun gespeeld.
Luck beet het spits af tegen Leon. De op papier sterkste speler van Smash had geen verweer tegen een gedegen spelende Luck en kon geen enkel setje pakken. Het eerste puntje was daarmee binnen 0-1.
De tweede wedstrijd André tegen Ricardo bleek meteen een ware kraker. Een heel goed spelende Ricardo maakte het André zo moeilijk dat er een vijfde set aan te pas moest komen.Maar na een paar strakke verdedigende ballen en prima overnames kon André de felicitaties van Ricardo in ontvangst nemen, 0-2 dus.
De eerste wedstrijd van Peter tegen Wim was een moeilijke. De eerste set kreeg Peter geen vat op het spel van Wim maar gaandeweg kreeg Peter steeds meer vertrouwen in eigen kunnen. Helaas moest Peter toch het onderspit delven, tussenstand dus: 1-2. Het vorig jaar ongeslagen dubbel André en Luck ging de vierde wedstrijd van start tegen Leon en Wim. Na de eerste set (te) makkelijk hebben gewonnen ging door onderschatting de tweede set naar Smash. Na goed onderling overleg kwam de focus terug bij de Elshoutse boys dus de ongeslagen status blijft intact, stand 1-3.
Luck zijn tweede partij tegen Ricardo was een korte. Ricardo kwam niet aan aanvallen toe en had geen verweer tegen de topspin ballen van Luck. 1-4. Peters tweede partij tegen Leon werd de tweede kraker van de avond. Na de eerste set verloren te hebben kon Peter voorzien van goede raad door zijn teamgenoten set twee en drie na zich toe trekken. Helaas kon Peter zijn goede spel niet voortzetten en moest hij zijn tegenstander feliciteren, 2-4.
Ook de tweede partij van André tegen Wim was een korte. Wim kon in drie sets dertien puntjes pakken dus de 2-5 was een feit.
Peter kon daarna ondanks goed spel niet winnen van Ricardo, 3-5.
Luck deed wat hij heel de avond al deed dus de 3-6 stond al vlug op het scorebord.
De eerste overwinning was een feit en kon alleen maar mooier worden en daar zorgde teamcaptain André voor in de derde kraker van de avond: Setstanden: 1-0, 2-0, 2-1 en toen 2-2. De vijfde set moest dus uitkomst bieden. Na vier matchpunten te hebben weggewerkt wist André alsnog met 14-12 te winnen, wat een mooie eindstand van 3-7 opleverde.
Na een wijntje,biertje worstje en kaasje gingen we met een tevreden gevoel naar huis.

El muzikante

Najaarscompetitie 2015

TTVE 1

Punten sprokkelen voor TTVE 1

Elshout, woensdag 4 november – Deze week stonden er twee wedstrijden voor TTVE 1 op het programma. Woensdag de verzette thuiswedstrijd tegen Het Markiezaat 1, vrijdag de uitwedstrijd in Breda tegen Belcrum 5.

Het Markiezaat trad op woensdag aan met Peter Stolk, Ronald Minkman en Erwin Meerman. Frank, Dick en Hanno speelden voor TTVE en kenden een beroerde start van de wedstrijd. De eerste vijf wedstrijden gingen namelijk allemaal verloren. Frank deed dat krap in vijven, de overige wedstrijden kon TTVE geen aanspraak maken op winstpartijen. Hanno verloor tweemaal, Dick eenmaal en ook de dubbel ging verloren.

Gelukkig herpakten Dick en Frank zich knap. In het vervolg wisten zij allebei twee wedstrijden te winnen (Frank won van Peter en Ronald, Dick won van Ronald en Erwin). Hanno wist ook zijn derde partij niet te winnen. Met een 4-6 eindstand kon het eerste achteraf dus wel leven.

Vrijdag togen Dick, Frank en Hanno naar Breda voor de voorlaatste wedstrijd. Albert van Dueren den Hollander, Bas Rombouts en Rob Wijnen speelden voor Belcrum. Ook deze avond werd weer flink gestreden om de punten. Het niveau van de TTVE’ers was helaas wat wisselvallig. Hanno speelde, zeker vergeleken met woensdag, enkele goede sets en een spannende vijfsetter tegen Bas, maar wist wederom geen partij te winnen. Frank speelde een geweldige partij tegen Rob en won deze, maar kon dat niveau in zijn twee andere partijen niet halen. Dick wist van Bas te winnen maar kon geen vuist maken tegen Rob en Albert. Frank en Dick wisten gelukkig wel een knappe dubbel af te leveren, waardoor de eindstand 7-3 werd.

Door het wegvallen van SAR hoeft TTVE 1 nog maar één wedstrijd te spelen, koploper Arnemuiden 1 komt nog op viste in Elshout. De vierde plek kan niet meer uit handen gegeven worden met 15 punten voorsprong op Smash 1, dus behoud in de eerste klasse lijkt zeker.

Files en kapotte batjes…

Geertruidenberg, vrijdag 23 oktober – Het eerste mocht vrijdag 23 oktober op visite bij Smash in Geertruidenberg. De heenreis begon bijna standaard met files. Den Bosch uit ging al niet vlotjes, maar toen Hanno Frank eenmaal opgehaald had sloten ze zo’n kilometer voor de afslag Dussen aan in de file richting Hooipolder. Stiekem nog een heel eindje naar afslag Geertruidenberg, dus Frank besloot Hanno binnendoor te loodsen. Dat verliep vrij aardig, kort na acht uur zaten we aan de koffie. Gido was er al even, hij had nergens last van gehad. En Dick, die was ‘hard’ aan het werk in Barcelona…

Het zou de avond van de ‘net-niet’ vijfsetters worden. Gido wist de eerste partij, meteen een vijfsetter, te winnen van Samir, maar dat zou de rest van de avond anders zijn. Frank verloor de tweede namelijk in vijven (11-9 in de vijfde) van Rowald. Hanno haalde wat verloren tijd in door in drieën kansloos van Ralph te verliezen. De dubbel werd weer gewonnen in Elshouts voordeel, tussenstand: 2-2.

Gido deed daarna wat hij moest, winnen van Rowald. Hanno volgde met wederom een verloren vijfsetter tegen Samir (ook 11-9 in de vijfde). Frank had daarna geen kans tegen Ralph, weer even een driesetter tussendoor. Ook tegen Rowald speelde Hanno een vijfsetter, helaas wederom zonder resultaat. De derde vijfsetter op rij verloren. Gido wist daarna wel een setje tegen Ralph te winnen, maar daar bleef het bij.

Frank sloot af tegen Samir. Na een 2-0 achterstand wist Frank zich terug te knokken tot 2-2. Uiteraard voelden wij de bui alweer hangen. Frank startte de vijfde set met een aantal uitstekende verdedigende ballen. Na het missen van een aantal hoge ballen zag zijn tegenstander het bij een stand van 5-7 niet meer zitten en brak zijn batje tot ieders verbazing op de rand van de tafel doormidden. Geen reservebatje, dus einde partij. Gelukkig toch nog een vijfsetter gewonnen.

Slechts vier puntjes voor TTVE 1. Desalniettemin nog altijd een veilige derde plaats in de stand, dus alle nipt verloren vijfsetters snel vergeten en door naar de volgende wedstrijd!

Ballen in Zeeland…

Vrijdag 16 oktober mocht het eerste van TTVE weer op roadtrip, ditmaal stond de uitwedstrijd naar en tegen Arnemuiden op het programma. Dick begon de reis van Oost naar West-Nederland rond zes uur. Met tussenstops in Den Bosch en Elshout en het een en ander aan file onderweg parkeerden we kort na achten in Arnemuiden. Snel inspelen en een bakje koffie, zodat we konden starten met de wedstrijd.

Het zou een avond van puntjes sprokkelen worden. Twee van de drie tegenstanders van Arnemuiden 1 (Stefan de Groot en Daan Mijnsbergen) bleken een maatje te groot voor het eerste. Stefan wist al zijn partijen in drieën te winnen. Frank speelde knap tegen Daan en won de eerste twee sets, maar Daan bleef in zijn eigen kunnen geloven en pakte de drie sets daarna. Ook Dick wist een setje af te snoepen, maar kon geen aanspraak maken op de winst. Hanno maakte geen kans tegen Daan. Ook het dubbel van Arnemuiden bestond uit Daan en Stefan, het resultaat spreekt voor zich.

Arnold de Gier bleek wel te kloppen door Frank en Dick. Frank deed dat in vieren, Dick had er de volle vijf sets voor nodig. Ook Hanno speelde vijf sets tegen Arnold, maar wist zijn partij net niet te winnen. Eindstand: 8-2 voor Arnemuiden 1. Dus per uur rijden één punt.

De terugweg verliep heel wat vlotter. Na zo’n anderhalf uur arriveerden we op het Plataanplein in Drunen, net op tijd om de Mediterraan met een bezoekje te vereren. Ondanks het minimale resultaat smaakte de shoarma weer prima!

TTVE 1 en de ‘shoarmadeal’.

Elshout, vrijdag 25 september – Voor TTVE 1 stond deze avond de thuiswedstrijd tegen Belcrum 5 op het programma. Bekenden, ook vorig seizoen speelde het eerste al tegen een aantal van deze tegenstanders. Frank, Dick en Hanno speelden namens TTVE, Belcrum verscheen met Bas Rombouts, Rob Wijnen en Bjorn Schrauwen.

Na drie spannende sets met minimale verschillen had Frank snel het eerste punt voor Elshout op papier staan. Zijn winstpartij op Bas kreeg echter geen snel vervolg van Dick of Hanno. Dick speelde een mooie vijfsetter tegen Rob die uitstekend in vorm bleek te zijn. Dick knokte voor wat hij waard was, maar moest in de vijfde met 7-11 gewonnen geven. Hanno speelde een wisselvallige partij tegen Bjorn. Hij kwam met 1-0 voor, 1-2 achter, sleepte er een vijfde set uit die weer met 10-12 verloren ging. Gelukkig keerde het tij weer in de dubbel, Dick en Frank hadden ook vijf sets nodig maar versloegen Rob en Bjorn in de laatste met 11-5.

Dick en Frank waren op stoom en wonnen hun enkels na de dubbel beiden overtuigend. Dick in drieën van Bas, Frank in drieën van Bjorn. Hanno had daarna geen kans tegen Rob. Dick eindigde de avond uiterst gelijkmatig door in drie keer 11-9 van Bjorn te winnen. Hanno speelde daarna wederom wisselvallig tegen Bas. In een echte frotpartij van vijf sets wist hij de laatste twee uit het vuur te slepen. Frank wist in zijn laatste partij nog wel een setje van Bas af te snoepen, maar het spel van Bas was te bekeken en nagenoeg foutloos. Eindstand, een 6-4 overwinning voor TTVE.

De magen knorden volop na afloop, dus Frank besloot (op aandringen van Dick) zijn Mediterraanse vrienden nog maar eens te bellen. Drie kwartier later werden de broodjes in het Rad voorzien van saus, vlees en (voor de gezonde TTVE’ers) sla. Het smaakte zo goed, dat Dick vond dat we iedere week maar moesten besluiten met shoarma. Althans, als hij het verdiend had door minstens twee partijen te winnen. En als hij er drie won? Dan moest Frank maar trakteren vond Dick. Frank z’n inhoudelijke reactie op deze ‘deal’ is me even ontgaan, wordt ongetwijfeld vervolgd deze competitie!

TTVE 1 ‘on tour’ – aflevering 1

Bergen op Zoom, vrijdag 18 september – Vandaag stond de eerste ‘echte’ uitwedstrijd voor TTVE 1 op het programma. En met ‘echte’ bedoelen we dan vooral de reisafstand naar de tegenstander; Het Markiezaat in Bergen op Zoom. Voor chauffeur Dick vanuit Rosmalen toch ruim 100 kilometer enkele reis. Het goede resultaat van vorige week (verslag van Gido volgt nog….), een 7-3 overwinning tegen Smash 1, smaakte naar meer. Gido viel vanwege een griepje uit, Frank, Dick en Hanno zaten netjes voor 20.00 uur aan de koffie in westelijk Brabant.

Dick beet het spits af tegen Peter (1) Stolk. Peter bleek een meer dan behoorlijke forehand in huis te hebben. Dick wist dat in de derde set watte ontregelen (3-11), maar de overige sets gingen eenvoudig naar Peter. Frank speelde daarna tegen Ronald Minkman en moest duidelijk nog even acclimatiseren. Hij had geen antwoord op het effectieve spel van Ronald en verloor in drieën. Daarna mocht Hanno tegen Peter (2) Berben. Lange noppen zonder sandwich op de backhand. Het koste Hanno de eerste set daar even aan te wennen, maar in de drie volgende sets wist hij Peter dusdanig te ontregelen dat het eerste punt voor TTVE op het scorebord stond.

Het dubbel verloren Dick en Hanno in twee krappe en één ruime set van Peter (1) en Ronald. In zijn tweede partij wist Dick wel een setje van Ronald af te snoepen, maar ook deze partij ging naar Het Markiezaat. Hanno had in zijn volgende partij tegen Peter (1) wat meer grip op de forehand-spinballen, maar moest in vieren gewonnen geven. Frank had de kunst goed afgekeken in de eerste partij van Hanno en wist Peter (2) ook te ontregelen. Een verdiend tweede puntje voor TTVE.

Hanno speelde daarna tegen Ronald en had de eerste twee sets het betere van het spel. In de loop van die tweede set kantelde de wedstrijd echter al langzaam, naarmate de wedstrijd vorderde steeds sneller. Ronald won in vijven. Dick speelde vervolgens zijn partij tegen collega-noppenspeler Peter (2). Een echte wedstrijd tussen twee noppenspelers, Dick wist daar net wat vaker gebruik van te maken en op eigen initiatief punten te scoren. Het derde punt voor TTVE, allen tegen Peter (2). Frank had nog wat energie bewaard voor zijn laatste partij tegen Peter (1) en dook in de verdedigende stellingen. In een mooie pot met vijf spannende sets en rally’s van hoog niveau wist Frank aan het langste eind te trekken. Eindstand: 6-4. Konden we mee leven.

Na wat Jupilers en een teamdouche vertrokken we weer in Bergen op Zoom met als plan ergens nog wat shoarma te verorberen. In een onoplettend moment zagen we ergens in onze ooghoeken dat de route richting Breda ons 22 minuten extra zou kosten. Even later kwamen we erachter waarom, we mochten via Rotterdam en Gorinchem naar huis. Gelukkig werden we bij Franks vrienden van de Mediterraan in Drunen hartelijk verwelkomd met overheerlijke shoarma en doner. Half vier raakte mijn hoofd het kussen. Godzijdank is onze uitwedstrijd naar Kloosterzande geschrapt uit onze competitie, ben bang dat we dan de vogeltjes hadden horen fluiten bij thuiskomst…

TTVE 2

Die Meede 6- TTVE 2

De eerste wedstrijd tegen Die Meede was niet zo gezellig, dus we hadden er eigenlijk niet zoveel zin in : er was voor beide teams ook niets meer te winnen of verliezen. Bovendien moest André Annie nog ophalen dus op tijd naar huis!

André begon tegen materiaalspeler Robert , won in 5 games waarbij elke game dik gewonnen of verloren werd. Luck gaf Karel geen enkele kans. Het dubbel ging net in 5 games naar TTVE.
André en Luck wonnen beiden hun resterende partijen.
Wat mijzelf betreft, laten we het daar maar niet over hebben : het leek wel of ik voor het eerst een batje vasthield!

Een nieuw jaar, een nieuw begin.

Eindstand 3-7

Peter

Klinkende overwinning TTVE 2

De returnwedstrijd tegen LUTO 3 op de laatste vrijdag van oktober was het volgende obstakel dat genomen moest worden. We wisten dat dit een lastige wedstrijd zou worden tegen de noppenspelers uit Tilburg. Mark (hierna Kees te noemen) Ralph en Mark waren de tegenstanders van vanavond. Ruben was er helaas niet bij want die had zijn zaakje nog niet op orde?.  André beet het spits af tegen Kees die deze competitie pas twee potten had verloren. André was gebrand op een overwinning en stuurde Kees in 3 straight sets naar huis. 1-0 in Elshouts voordeel.
De eerste wedstrijd van Jonsjo was tegen Ralph. Vier sets kon Jonsjo de rust opbrengen om heel rustig te spelen maar in de vijfde set brak Jonsjo en haalde maar 4 punten tegen de ruitenwisser van Tilburg.    1-1
Luck speelde de derde wedstrijd tegen Mark en had geen moeite met het noppenspelletje van Mark  2-1. Het ongeslagen dubbel (André en Luck) had geen problemen met Ralph en Mark dus de 3-1 was een feit. Jonsjo verloor zijn tweede partij tegen een sterk spelende Kees waarbij de vierde set een ouderwetse 21-19 werd.  3-2
Partij zes tussen André en Mark ging weer in drie sets naar André.    4-2
Luck had in zijn tweede partij geen kind aan de ruitenwisser van Tilburg.  5-2 Jonsjo kon natuurlijk niet achterblijven en deed wat hij in zijn eerste partij verzuimde (gewoon tafeltennissen) en pakte ook in drie sets de overwinning.  6-2 Luck speelde zijn laatste wedstrijd tegen Kees en dat werd een heuse kraker.
Na een 1-2 achterstand schakelde Luck voorzien van goede raad een tandje bij en wist hij Kees in de vijfde set met 11-9 te verslaan.  7-2
De derde partij  van teamcaptain André ging zoals heel de avond in drie sets dus de 8-2 overwinning was een feit.

Na een gehaktballetje en een biertje gingen we met een tevreden gevoel naar huis.

El muzikante

TTVE 2 neemt revanche op Irene 4

Deze vrijdag stond de laatste thuiswedstrijd van het najaar op het programma. Tegenstander was Irene uit Tilburg, waar in de heenwedstrijd een flinke nederlaag van 8-2 moest worden geïncasseerd.

Vandaag zou het allemaal anders gaan al zag dat in de eerste wedstrijd van de avond waarbij Gijs van Mil de tegenstander van André van Hulten was, het er nog niet naar uit . De start was goed en André kon de eerste game op zijn conto schrijven. Daarna was het Gijs die de scepter zwaaide en de volgende 3 games naar zich toe trok. We stonden weer met 0-1 achter. Peter Bijlard trok daarna de strand weer gelijk door Kacio Militello te verslaan. Luck van Wanrooij zorgde voor de 2-1 voorsprong, door vlot langs Michelle Haak te “zoefen”. Het daarop volgende dubbelspel werd weliswaar moeizamer dan gedacht ook door de thuisclub gewonnen waardoor het inmiddels 4-1 stond. Peter Bijlard lukte het wel om het zijn tegenstander Gijs van Mil moeilijk te maken, maar moest hem uiteindelijk toch nog feliciteren met de overwinning. De volgende 5 wedstrijden werden allemaal gewonnen door de thuisploeg zodat de eindstand op 8-2 in Elshouts voordeel werd bepaald. Luck van Wanrooij bleef daarmee deze avond ongeslagen en hij hoefde zelfs geen enkele game af te staan. Peter Bijlard verhoogde met goed spel zijn totaal aan winstpartijen met 2.

Volgende week staat de laatste uitwedstrijd tegen Die Meede op het programma waarna de definitieve eindstand kan worden opgemaakt en wij waarschijnlijk op de 2e plaats zijn terug te vinden.

Winst op Belcrum.

Breda, 23 oktober – Na thuis gelijk te hebben gespeeld hadden we deze keer de verwachting dat er deze avond meer in zat. Op het einde van de avond bleek dat ook zo te zijn en konden we met de tas vol punten de terugreis aangaan.
André startte de gezellige avond met een duidelijke 3-0 gamewinst op Bram van de Berg waar hij thuis nog van had verloren. Ook Luck kon zijn eerste partij tegen Chantal winnend beëindigen. Helaas kon Jonsjo in zijn partij tegen Kim zijn wil niet opleggen en moest de winst aan zijn rivale laten. Het dubbelspel van de jongens (Luck met André) tegen de meisjes (Kim met Chantal) werd in drieën gewonnen door de jongens waarmee de stand 1-3 in Elshouts voordeel werd.
Van de 6 volgende partijen moest alleen Jonsjo tegen Bram helaas het onderspit delven, doordat Jonsjo meerdere matchpunten niet wist te verzilveren. De overige partijen eindigden dus allemaal in voordeel van TTVE waarmee Luck de mooie eindstand van 2-8 op het scorebord kon zetten.

Luto 3-TTVE 2

Tilburg, 16 oktober – Na een poosje mediastilte weer een update van het 2e team:
Gisteren moesten we op pad voor de inhaalwedstrijd tegen Luto 3, een team met vnl. noppenspelers. En na een matige start van de competitie hebben we absoluut punten nodig, want een 5e plaats en promotie/degradatie wedstrijden: NO WAY!
Op weg naar Tilburg in de auto kansen inschatten en vooraf zouden we met 5-6 punten wel tevreden zijn, afhankelijk van de opstelling van Luto. In Tilburg aangekomen troffen we een koude lege zaal en 2 tegenstanders: Paul en Ralph……en zonder 3e man!
Luck begon tegen Ralph en verloor de eerste twee games. Ondanks dat, wist hij op bewonderingswaardige manier zijn kalmte te bewaren en raakte hij een beetje gewend aan “lepelen, douwen frotten “ etc. en kon de volgende drie vrij simpel binnenhalen. Tegen Paul had hij minder moeite en won in drie games (8-9-9).
André won in vieren van Paul en in drieën van Ralph, volgens verwachting.
Het dubbel, als laatste partij gespeeld, ging met overmacht naar Luck en André.
Zelf begon ik tegen Ralph en na een hele hoop geploeter tegen die noppen verloor ik met 12-10 in de vijfde game. Tegen Paul ging het de eerste twee games wel erg makkelijk (2-5), ik verloor de derde game, maar won toch de vierde.
Al met al een 9-1 overwinning en een tweede plaats in de stand.
Peter

Eerste overwinning Elshout 2 een feit.

Elshout, vrijdag 9 oktober – Na twee gelijke spelen en een nederlaag werd het tijd dat we eens een positief resultaat neerzetten. Robert, Karel en Daniel van Die Meede waren de tegenstanders van vanavond. Luck mocht het spits afbijten tegen Robert. Deze noppenspeler had Luck van begin af aan in de tang. Door blessures en forse trainingsachterstand was Luck door zijn teammaten niet te coachen en ging gefrustreerd en kansloos ten onder 0-1.
De tweede partij tussen Peter en Karel ging al beter. Na een aarzelend begin en verlies in de eerste set wist Peter voorzien van goede raad heel knap de volgende drie sets naar zich toe te trekken 1-1 Over de partij van André tegen Daniel kunnen we kort zijn 11-2 11-3 11-8. Dus 2-1 in het voordeel van Elshout. Dan de dubbel. André en Luck tegen Robert(met noppen) en Karel. Luck was iets beter te coachen door André en dit ongeslagen duo wist pas in de vijfde set met 11-9 te winnen. Stand nu dus: 3-1.
Nu was Peter aan de beurt tegen de noppenspeler. Ondanks goed spel van Peter moest hij toch in de vierde set zijn meerdere erkennen in Robert 3-2.
Over partij zes en zeven kunnen we heel kort zijn twee keer 3-0 in Elshouts voordeel dus we stonden met 5-2 voor dus een gelijkspel was al in de pocket. Nu stond de partij Peter tegen Daniel op het programma. Na de eerste set nipt te hebben gewonnen gingen de andere drie sets helaas toch naar Daniel. 5-3. André speelde zijn laatste partij tegen noppenman Robert maar zoals het een echte teamcaptain betaamd pakte André zijn derde partij van de avond in straight sets 6-3 de eerste overwinning was een feit. De laatste partij van de avond Luck tegen Karel. Na de eerste set verloren te hebben schakelde Luck twee tandjes bij wat een 7-3 overwinning opleverde voor Elshout.
Volgende week tegen de materiaalmannen van Luto dus Luck maak je borst maar nat.

Groeten El muzikante.

Irene 4 – TTVE 2

Tilburg, vrijdag 2 oktober – Vrijdag 2 oktober speelden we uit tegen tafeltennisvereniging Irene in Tilburg. Aangekomen bij Irene besloten we de jassen in de auto te laten liggen, het was heerlijk weer. Na een kop koffie en wat inspelen begon Jon-Sjo tegen Erwin maar moest zijn meerder bekennen. Peter speelde tegen Salvador. De eerste set won Peter maar in 4 sets ging de winst naar Salvador. André speelde tegen Martine, Martine bleek veel te sterk en het werd 3-0. Peter en Jon-Sjo dubbelden en ook dat wisten we niet te winnen. Jon-sjo won vervolgens eindelijk van Salvador evenals André. Peter had in de twee andere partijen in de 5e set toch de winst af moeten geven. Uitslag 8-2 en dus met een jas naar huis.

Ook de tweede wedstrijd eindigt in een remise.

Na de uitgestelde wedstrijd van vorige week moest vandaag weer thuis worden aangetreden tegen het eerste team van Hita’79 uit Hilvarenbeek.

Het werd de gehele avond een nagenoeg gelijk opgaande wedstrijd. Slechts twee wedstrijden konden in 3 games worden beslist. Maar liefst 5 maal waren 4 games en 2 maal werd alles beslist in de vijfde game. Luck van Wanrooij die herstellende is van een rugblessure moest zich maar liefst 13 games inspannen om tot een prima resultaat (2 x winst) te komen. Ronald van Beurden en Tjalle Hoogsteen moesten het afleggen tegen Luck. Dirk Kaal won niet alleen van Luck maar blijf ook tegen Jonsjo en André ongeslagen. Helaas lukte het Jonsjo deze avond helemaal niet om tot winst te komen. Ondanks zijn sterk geconcentreerd spel moest hij deze keer driemaal de tegenstander feliciteren. André kon zijn eerste partij pas na verlenging in de vijfde game net winnen van Tjalle. Tegen Dirk had ook André geen kans maar herstelde zich prima tegen Ronald door hem in 3 games te verslaan. Alles bij elkaar konden beide teams weer 5 punten toevoegen aan hun totaal.

TTVE 2 deelt de punten met Belcrum 5-5.

In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen het Bredase Belcrum werden de punten eerlijk verdeeld.

Bram van de Berg van de gasten was de sterkste man deze en wist al zijn 3 partijen te vinden. Alleen in het dubbelspel moest hij met zijn teamgenoot de eer laten aan het Elshoutse dubbel dat deze avond werd gevormd door Peter Bijlard en Jonsjo Schalken.

Naast het dubbelspel wisten Peter en Jonsjo ook allebei hun enkelspel tegen Chantal Remorie te winnen. André van Hulten won eveneens van Chantal en door eveneens te winnen van Kim Leemans werd de eindstand van 5-5 bereikt. De eerste punten zijn binnen.

TTVE 3

De Batswingers 3-TTVE-3

Donderdag 15 Oktober moest het derde team tegen het derde team van de Batswingers.

Omdat de gymzaal in Gilze maar van zeven uur tot half tien beschikbaar was moesten we al vroeg op pad. Omdat de wedstrijd door de week was bestond het derde team uit Renate, Erik en Jan. De tegenstanders waren gebrand op een goed resultaat omdat ze voor de wedstrijd op de tweede plaats stonden. We moesten het opnemen tegen een iets gewijzigd team omdat naast William en Mike nu ook hun sterkste speelster Petra was opgesteld, die 9 van de 12 wedstrijden (75%) had gewonnen.

Door de gelimiteerde tijd werd op twee tafels gespeeld, Erik begon tegen William en Jan stond tegenover Petra. Erik wist in drie sets te winnen maar Jan had het duidelijk moeilijker tegen Petra maar na vier sets wist hij ook zijn wedstrijd te winnen. Renate had daarna niet zoveel moeite met Mike. In het belangrijke dubbel nam Renate en Jan het op tegen William en Petra. Het ging goed tegen elkaar op maar via vijf sets wist TTVE uiteindelijk toch aan het langste eind te trekken.

Het was duidelijk weer een avondje voor TTVE omdat daarna telkens Elshout steeds het puntje mocht bijschrijven. Een klein smetje was het verlies van Jan, zijn tegenstander belette hem om an te vallen en via veel geschuif moest dit puntje in Gilze achtergelaten worden zodat het uiteindelijk 1-9 werd. Een uitslag die doet vermoedde dat het een eenvoudige overwinning was, echter we hebben er wel het een en ander moeten doen.

Door de verschillende winstpartijen en omdat de tegenstanders de puntjes netjes onderling verdelen staat het derde ruim op kop. Echter als het derde deze lijn kan doortrekken mag voorzichtig gedacht aan terugkeer in de vierde klasse.

Tevreden werd nog een lekker biertje gedronken en reden we voldaan terug naar Drunen.

Jan

Voorjaarscompetitie 2015

TTVE 1

TTVE 1 komt net tekort voor klassebehoud

Elshout, 24 april – Tijdens de laatste thuiswedstrijd van TTVE 1 tegen Belcrum 5 moest nog gestreden worden voor klassebehoud. Los van het eigen resultaat was het eerste afhankelijk van het resultaat van directe concurrent Renata tegen MC- ttv Veldhoven. TTVE 1 ging met 1 punt voorsprong de laatste speelronde in.

Dick was inmiddels zo goed als hersteld, maar stond deze wedstrijd al als reserve op de planning. Ondanks de noodzaak punten te scoren werd in onderling overleg besloten vast te houden aan de opstelling. Gido startte tegen Steven Tang. De eerste set wist hij nog te winnen, maar Steven kwam langzaam op stoom. Naarmate de partij vorderde speelde Gido steeds meer met Steven mee dan andersom. Ondanks wat krappe sets ging de partij in vieren naar Steven. Hanno speelde geen gelukkige eerste partij tegen Rob Wijnen. Hij verloor in drieën, maar alle sets werden met minder dan twee punten verschil verloren. De eerste had Hanno aan zichzelf te wijten, hij serveerde maar liefst drie maal fout. Ook in de tweede set maakte hij het zichzelf moeilijk met een foute service. De derde set verloor hij vanwege een sorrybal op matchpoint. Misschien toch de zenuwen. Frank deed wat hij moest doen en won netjes in vieren van Bas Rombouts.

In de dubbel ging het spel erg op en neer. Frank en Gido wonnen de eerste set redelijk eenvoudig, maar leken daarna het initiatief kwijt te raken. De tweede en derde set gingen naar Rob en Steven. Met veel strijd en een flinke krachtsinspanning wisten Frank en Gido de vierde en vijfde set te winnen, beiden met 13-11. Ondanks de matige start toch een 2-2 tussenstand.

Na het dubbel speelde Hanno een spannende vijfsetter tegen Steven. Hanno wist met 2-1 in sets voor te komen, maar Steven kreeg goede tactische tips van zijn teamgenoten en wist zijn spel slim aan te passen. In de vierde en vijfde set kon Hanno geen aanspraak meer maken op een overwinning. Gido speelde daarna tegen Bas en kreeg moeilijk grip op het directe spel. Hij deed wat hij kon, maar moest in vier sets gewonnen geven. Frank deed in zijn tweede partij van de avond tegen Rob alles goed en won eenvoudig.

Hanno leek er in zijn laatste partij tegen Bas niet aan te pas te komen en verloor de eerste en tweede set. In de derde set kwam hij met rustiger spel heel wat verder. Het werd zelfs een razend spannende verlening, die Bas helaas met 16-18 wist te winnen. Hanno bleef deze avond ondanks veel krappe sets dus puntloos. Frank ging in zijn laatste partij gewoon door, ook van Steven won hij eenvoudig in drie sets. Gido gaf in zijn laatste partij van het voorjaarsseizoen tegen Rob alles met het behoud in zijn achterhoofd. Na een matig begin nam Gido de overhand en trok set twee, drie en vier naar zich toe.

Eindresultaat was een 5-5 gelijkspel. We hadden een donkerbruin vermoeden dat het niet voldoende zou zijn met slechts één punt voorsprong op Renata. We besloten niet te bellen en nog een biertje te drinken met de heren uit Breda. Het nieuws van de 3-7 overwinning van Renata in Veldhoven kwam een dag later niet geheel onverwacht, maar zorgde toch voor wat teleurstelling. Na een competitie lang knokken, blessures en veel partijen nét niet winnen is op twee puntjes na degraderen toch een zuur eindresultaat.

TTVE 1 beperkt verlies in Eindhoven

Eindhoven, vrijdag 17 april – Vanwege de blessure van Dick speelden Frank, Gido en Hanno de uitwedstrijd tegen Renata 2 in Eindhoven. Voor Renata speelden Marcel en Erik Maijers en Ben Cornuyt. Met een voorsprong van drie punten in het voordeel van TTVE beloofde het een spannende avond te worden.

Frank begon tegen Marcel en had de eerste twee sets weinig in te brengen. Frank had wat tijd nodig te wennen aan de timing in de zaal. De derde set wist hij verrassend genoeg eenvoudig te winnen. In de spannende vierde set had Marcel de beste eindsprint, 12-10. Gido wist daarna van Erik te winnen. Ondanks de drie krappe setstanden had Gido de hele partij het betere spel. Hanno had in zijn partij weinig moeite met het materiaal van Ben en won eenvoudig in drie sets. Een prima 1-2 voorsprong.

De dubbel bracht helaas geen overwinning voor TTVE. De gebroeders Maijers vormden een uitstekend duo, Frank en Gido hadden weinig kans. Marcel en Erik maakten het spel en Frank en Gido liepen voortdurend achter de feiten aan. Hanno had daarna in zijn partij tegen Marcel geen kans, hij had teveel moeite de service van Marcel te controleren. Gido moest in zijn partij tegen Ben één set afstaan, maar had in de andere sets voldoende grip op het materiaal. In zijn partij tegen Erik had Hanno meer kans. Hij verloor de eerste twee sets en leek een verloren partij te spelen, maar knokte zich in de derde en vierde set knap terug. In de vijfde set zette Erik echter aan en wist de partij te winnen.

Frank had in zijn laatste partij grote moeite met Ben. Van de vijf sets werden er twee in de verlenging beslist, één set eindigde in 9-11. Vooral de laatste set, die Frank gelukkig met 11-13 wist te winnen, was erg spannend. Gido sloot de avond af met zijn partij tegen Marcel. Gido wist één set te winnen door flink druk te zetten en goede spinballen te slaan. De andere sets had Marcel echter het betere spel, hij won de partij in vieren.

Eindresultaat was een 6-4 nederlaag voor TTVE, vier hele belangrijke punten. Daardoor gaat het eerste de laatste wedstrijd in met één punt voorsprong op Renata en vijf op Belcrum. Datzelfde Belcrum is volgende week thuis de tegenstander, dus met een goed resultaat moet behoud in de eerste klasse haalbaar zijn!

Goed resultaat TTVE 1

Elshout, vrijdag 3 april – Na het tegenvallende restultaat waren Frank, Dick en Hanno erop gebrand thuis tegen MCS-ttv Veldhoven 2 wat punten te pakken. Kopman Joost Wijnen deed niet mee bij Veldhoven, dus een positief resultaat leek in zicht.

Dick beet het spits af tegen Wolfgang van Breukelen en won eenvoudig in drie sets. Hanno wist daarna de eerste set van Peter de Visser te winnen, maar kon geen aanspraak meer maken op een volgende. Hij verloor met 1-3. Frank speelde daarna in een sterk wisselende partij tegen Marc Box. Na twee spannende eerste sets, Frank en Marc wonnen er beiden één, won Frank de derde set overtuigend met 11-1 en de vierde met 11-3.

Gezien de resultaten uit de eerste partijen stond Hanno zijn plekje in de dubbel af aan Frank. Dat leverde een overwinning op voor TTVE, maar wel een nipte. Frank en Hanno waren het eens waar dat aan lag, maar Dick kon zich daar niet helemaal in vinden. In de analyse na de wedstrijd kostte het nog de nodige consumpties Dick te overtuigen. Een mooie 3-1 voorsprong.

Hanno speelde daarna tegen Wolfgang, maar kon ook in die partij niet meer dan één set pakken. Gelukkig wisten Dick (tegen Marc) en Frank (tegen Peter) beiden hun volgende partij te winnen. Ze hadden er beiden vijf sets voor nodig, maar de punten waren voor TTVE.  In zijn laatste partij tegen Marc wist Hanno wat meer in te brengen, maar helaas ook zonder resultaat. Geen winstpartijen voor hem deze avond. Frank stoomde rustig door en won zijn laatste partij tegen Wolfgang in drie krappe sets. De pijp was bij Dick een beetje leeg, hij wist niet voldoende in te brengen tegen het directe spel van Peter.

Met een 6-4 overwinning als eindresultaat mocht TTVE 1 echter tevreden zijn. Met vier punten voorsprong op Renata 2 en zes punten op Belcrum 5 is de vierde positie weer wat steviger in handen.

TTVE 1 terug in de race

Deurne, vrijdag 27 maart – Na goede resultaten tegen Renata en Belcrum ( een 6-4 overwinning thuis tegen Renata en een 2-8 overwinning uit bij Belcrum) kwam lijfsbehoud in de eerste klasse toch weer in zicht voor TTVE 1. Na de volledige eerste speelhelft had het eerste de vierde plek ingenomen, weliswaar met een minimale voorsprong op nummer 5 en 6.

Op vrijdag 27 maart stond de uitwedstrijd tegen Deurne 1 op het programma. Mede dankzij hun kopman Dirk van de Velde, die nog altijd op 100% staat, stond Deurne bovenaan in de poule. Frank, Dick en Hanno waren dus voorbereid op een zware uitwedstrijd. Na een flink elektrisch ritje kwamen we kort voor acht uur aan in Deurne. Een snel bakje koffie, een paar ballen slaan en aan de bak. Frank begon tegen John Zeegers en wist de eerste set redelijk eenvoudig te winnen. Net als in de thuiswedstrijd had John wat tijd nodig om op gang te komen, de volgende drie sets won hij relatief eenvoudig van Frank. Hanno wist de volgende partij tegen Arjen Wilting in drie sets te winnen. Het waren wel krappe sets, driemaal 9-11.  Zoals verwacht had Dick daarna geen grip op het scherpe en verzorgde spel van Dirk, laatstgenoemde won eenvoudig in drieen.

Thuis wisten Dick en Hanno in de dubbel nog de eerste twee sets tegen Dirk en John te winnen (uiteindelijk verloren ze alsnog de partij), in Deurne hadden ze geen kans. In de tweede set mochten ze er even aan ruiken (11-9), maar uiteindelijk werd de dubbel in drieen verloren. Frank wist daarna in vieren van Arjen te winnen. Het directe spel van John, zeker zijn harde en scherp geplaatste backhands, was daarna te lastig voor Dick. Deze partij ging in vieren verloren. Dirk deed daarna weer wat van hem verwacht werd, een eenvoudige overwinning op Hanno was het gevolg.

Ook Dick wist in zijn laatste partij van Arjen te winnen. Frank wist het Dirk daarna in de eerste set nog lastig te maken, maar kon verder ook weinig inbrengen. De laatste partij van de avond, John tegen Hanno, bleek de kraker te worden. Hanno wist de eerste set te winnen (10-12), maar leek in de volgende sets geen grip meer te krijgen op het spel van John, 11-4 en 11-6. Ook in de vierde set had John het beste van het spel maar Hanno hervond zich op tijd en wist de set met 8-11 binnen te slepen. In de laatste set waren beide spelers op stoom, dat leverde heel wat mooie rally’s op. Hanno wist de harde backhands van John te pareren met scherpe blokballen, maar vergat op de juiste momenten zelf toe te slaan. John bleef in de verlening koel en won de laatste set met 12-10. Eindresultaat: 7-3. Op de laatste partij na hadden we ook niet heel veel kans op meer punten, dus we konden ons vinden in het eindresultaat. Nog even onze magen gevuld bij de lokale Egyptenaar in Deurne-centrum, waarna we onder het genot van het gehele oeuvre van Nick Cave terug richting huis konden vertrekken.

Wederom ruime nederlaag voor TTVE 1

Elshout, vrijdag 6 maart – Na een pauze van bijna één maand stond deze vrijdagavond de volgende competitiewedstrijd op het programma. TTVE 1 ontving Die Meede 1, vooraf gezien als dé kampioenskandidaat in onze poule.

Gido had verplichtingen in Utrecht. Ondanks het feit dat Dick verre van fit was, was hij toch naar Elshout afgereisd om drie potjes te spelen. Helaas tevergeefs, hij wist slechts één set van Mathieu Verdeyen te winnen. Tegen Peter van de Linden en Joost Speekenbrink kwam hij er niet aan te pas. Ook Hanno kon geen potten breken tegen Peter en Joost, hij wist wel in vijven van Mathieu te winnen.

Ook Frank won in vijven van Mathieu. Tegen Peter speelde Frank een knappe vijfsetter en toonde hij veel strijdlust. Het mocht niet baten, de partij ging toch verloren. Frank en Hanno dubbelden samen, maar ook daarin kwamen de TTVE’ers er niet aan te pas.

Al met al konden we aan het eind van de avond de conclusie trekken dat Die Meede echt een maatje te groot was en dat we nog flink aan de bak zullen moeten, willen we ook volgend seizoen eerste klasse spelen.

Ook in Veldhoven doet TTVE 1 zich tekort

Veldhoven, vrijdag 6 februari – Tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen moesten de heren van TTVE 1 op visite bij MCS ttv Veldhoven 2, logischerwijs in Veldhoven. Gido had andermaal verplichtingen in Utrecht dus Frank, Dick en Hanno reden na zevenen richting Eindhoven. Vol overtuiging om punten te gaan halen tegen het gepromoveerde MCS ttv Veldhoven 2.

Na koffie en wat ballen om op te warmen trof Dick in de eerste wedstrijd Peter de Visser. In een partij met wisselend spel en dito setstanden leek Dick in de vierde set aan het langste eind te trekken, maar hij kon zijn matchpoints niet benutten. Uiteindelijk wist Peter met zijn directe spel de vijfde set en de partij te winnen. Frank verloor daarna in vieren van Marc Box, Hanno had op één spannende set na geen kans tegen Joost Wijnen.

Frank en Dick wisten ook de dubbel niet te winnen, waardoor TTVE 1 al snel tegen een 4-0 achterstand aan keek. In zijn partij tegen Dick na de dubbel raakte Marc in de derde set geblesseerd aan zijn hamstring. Marc stond na afloop van die set met 2-1 voor en besloot de wedstrijd uit te spelen. Dick wist geen gebruik te maken van de situatie en verloor de vierde set en de partij. In de volgende partij wist Hanno eindelijk het eerste punt voor TTVE te scoren. In zijn partij tegen Peter wist hij met snel spel aan de tafel de druk hoog te houden en in vier sets te winnen. Frank verloor daarna zonder kans van Joost.

Marc was te geblesseerd om zijn partij tegen Hanno te spelen, dus zonder echte overwinning stond het tweede punt voor TTVE op het formulier. Ook Dick had daarna geen kans tegen Joost. De laatste partij van Frank tegen Peter was een echte kraker. De eerste vier sets werden met minder dan twee punten verschil gewonnen. Twee voor Frank en twee voor Peter. In de laatste set had Frank het betere spel, hij won deze met 7-11. Het derde punt voor TTVE 1.

Hoog tijd voor een adempauze na deze valse start van het eerste. Vrijdag 6 maart staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma en zullen de heren aan de bak moeten!

TTVE 1 laat punten liggen

Elshout, vrijdag 30 januari – Afgelopen vrijdag is het tafeltennisseizoen weer van start gegaan. TTVE 1 ontving Deurne 1, een relatief onbekende tegenstander in Elshout. Gido had verplichtingen in Utrecht en kon dus niet spelen. Het was nog even spannend of Frank op tijd in den lande zou zijn. Hij had zich prima vermaakt op de befaamde ‘metalcruise’, maar het vliegtuig terug liep heel wat vetraging op door de sneeuwstorm. Gelukkig was hij, samen met zijn jet-lag, vrijdag op tijd in ‘t Rad om naast Dick en Hanno het eerste te completeren.

TTVE 1 kende een prima start. Dick won relatief eenvoudig in drieën van Arjen Wilting. Frank had het daarna erg lastig tegen Dirk van de Velde, maar dat was min of meer ingecalculeerd. De wetenschap dat Dirk de week ervoor Nederlands Kampioen D-licentie was geworden, deed ons wel realiseren dat hem verslaan erg lastig zou zijn. Gelukkig won Hanno daarna in vieren van John Zeegers, waardoor we met een 2-1 voorsprong aan de dubbel konden beginnen.

Ook daarin startten Dick en Hanno voortvarend. Ze kwamen met actief spel en een beetje bravoure met 2-0 voor. John en Dirk deden op dat moment wat slimme aanpassingen in hun spel, waardoor het overwicht van Elshout als sneeuw voor de zon verdween. De dubbel werd met 2-3 verloren. Ook in de partijen daarna maakte TTVE weinig aanspraak op een overwinning. Frank was dichtbij tegen John, maar verloor met 9-11 in de vijfde set. Hanno wist nog een viersetter met krappe setstanden te spelen tegen Arjen, maar verloor in vieren.

Eindresultaat, toch relatief vroeg op de avond, was een 2-8 nederlaag. Een nederlaag waar Frank zich gezien zijn jet-lag nog enigszins bij neer kon leggen. Dick en  Hanno hadden, wellicht ingegeven door het verloren dubbel, het gevoel dat er meer in had gezeten. We beschouwen het als een valse start, volgende week in Veldhoven aan de bak!

TTVE 2

Unicum 1-TTVE 2

Dit weekend moesten we de return tegen Unicum spelen, op zaterdagmiddag om 16.30 uur!
Luck was weer redelijk hersteld van de rugklachten, had woensdag gespeeld en vrijdag nog ingevallen bij het eerste team en daar tegen de koploper nog een partij gewonnen. En in verband met de personele problemen was Jan opnieuw bereid gevonden om in te vallen.

Luck begon tegen Petro , en  i.t.t. de eerste wedstrijd kon hij nu de strijd aangaan : hij verloor de eerste game met 11-9 en won met dezelfde cijfers de tweede. Daarna werd het wat minder en verloor met 11-6 en 11-8. Vervolgens had ik Stefan als eerste tegenstander en verloor krap 14-12, 11-9, 8-11 en 11-7.
Jan speelde als derde tegen Erwin , die net zijn batje gebroken had en met een inderhaast opgeduikeld frame en overgeplakt rubber eraan begon. Jan kon hem de eerste game nog verrassen maar Erwin raakte er steeds beter aan gewend en won de volgende drie games redelijk makkelijk. Het dubbel van Luck en mijzelf ging ook maar net verloren met 13-11, 11-8, 10-12 en 11-7.
Afijn, Luck speelde daarna nog een vijfsetter tegen Stefan waarin hij de eerste twee games makkelijk won, maar de rest eigenlijk eenvoudig verloor! Het is uiteindelijk 10-0 geworden, maar slechts 2 partijen in 3 games.

We wachten op betere tijden!

Peter

TTVE2-FLASH2

Het is nog geen lente!

Al vóór de thuiswedstrijd tegen Flash trokken halverwege de week donkere wolken over het 2e team : Jonsjo had al laten weten dat hij i.v.m. zijn werk echt niet kon spelen. André, herstellende van z’n blessure, moest zijn pogingen om weer een balletje te slaan woensdag flink bezuren en had weer een terugslag. Daarop kwam ook nog het bericht dat Luck door z’n rug was gegaan en er veel last van had. Dus……dat zag er slecht uit!

Uiteindelijk zou Luck toch proberen te spelen, en het 3e team had geen invaller over maar Jan was bereid om op twee tafels te spelen, we begonnen dus met anderhalve man en een paardenkop aan de ‘wedstrijd’.
Een wedstrijd is het niet echt geworden : Luck kon zich nauwelijks bewegen achter de tafel en had het nakijken bij de meeste ballen die niet door het midden gingen, ikzelf had ook weinig in de melk te brokkelen en Jan deed zijn best en kon het enige “wapenfeit” van TTVE op zijn naam zetten : hij won een game!

Al met al een wedstrijd  (en een competitie) om gauw te vergeten!

Hihihihihi

TTCV van Herwaarden – TTVE 2 : 8-2

27 maart 2015.

De eerste wedstrijd in de tweede helft dus we weten al dat de tegenstanders heel sterk zijn.
Na een mooie bochtige rit naar Veghel, gaan we met goede moet aan de bak. De eerste wedstrijd begint: Jon-sjo tegen Ronald ,die was snel voorbij. Peter begint goed tegen Adrie maar lijdt toch het verlies. Luuk treed aan tegen Hugo. de eerste set wint Luuk gemakkelijk, de tweede gaat al moeilijker maar wint deze ook. Luuk wint in vier games de nul is weg. Peter en Jon-sjo gaan dubbelen. de andere keren ging het best lekker maar deze avond niet en verloren in drie games.
De eerste game tegen Adrie wint Jon-sjo bijna. En de andere games gingen ook naar Adrie.

Luuk begint sterk tegen Ronald en wint zijn tweede partij. Peter heeft tegen Hugo ook niet veel in te brengen en verliest in drie games. de derde wetstrijd van Luuk is tegen Adrie. In de eerste twee games haalt Luuk zes punten. De derde en de vierde game wint Luuk. Dan komt de beslissende vijfde, maar Luuk krijgt veel sorry ballen tegen en verliest met 13-11. De twee partijen geven we helaas ook aan Herwaarden weg.
Daardoor verliezen we met 8-2.

Weer flinke tik voor tweede.

Elshout, 20 maart 2015 – De laatste tegenstander in de eerste helft van de voorjaarscompetitie 2015, was het Tilburgse Tios ’51. Tegen deze op de vierde plaats staande tegenstanders zou het toch moeten lukken om wat meer punten aan ons totaal toe te voegen. Niets bleek minder waar te zijn want de teller bleef voor TTVE op één staan.

Jonsjo Schalken nam de aftrap voor zijn rekening en had weinig kans tegen Jeroen v.d. Corput.  Peter Bijlard had daarna wel kansen tegen Dannie van Zwienen maar moest in de vijfde game alsnog buigen voor deze taaie Tilburger.  Luck van Wanrooij nam de strijdbijl op tegen Lars Wierts de sterkste tegenstander van de avond  en moest ook na vijf games te tegenstander feliciteren.

Toen op naar het dubbelspel, waarin het duo Peter en Jonsjo het resultaat van de vorige week (winst) probeerden te evenaren. Ook hen lukte het deze avond niet om samen tot winst te komen. Tussenstand 4-0. Jonsjo speelde daarna nog tegen Lars en Dannie en kon wel enkele games winnen maar de winst helaas niet grijpen. Datzelfde gold voor de wedstrijden van Peter tegen Lars en Jeroen. Luck verloor daarna ook van Jeroen maar kreeg daarna het publiek op de stoelen door Dannie in vier games te verslaan. Hij lijkt na zijn lange blessure weer in vorm te geraken en dat ziet er goed uit voor de tweede helft van de voorjaarscompetitie.

Vrijdag de 13e.

TTVE 2-Belcrum 6

We waren met z’n vieren opgekomen omdat het 1e team een invaller nodig had en na onderling overleg over de (kleine) kansen op handhaving van beide teams,  is Luck ingevallen bij het  1e. Dus met André, Jonsjo en mijzelf aan de slag.

Jonsjo begon tegen Arend-Jan en kon de eerste game nog naar zich toe trekken, maar daarna geen kans meer helaas, net als André in de volgende partij : hij verloor in drieën.  Ik speelde daarna tegen Sjors en kon nog wel de tweede game winnen maar verloor de rest.
Jonsjo en ik dubbelden en we deden waar we nog het beste in zijn : bal op tafel houden, backspin en af en toe de tegenstander verrassen met een loop of “smash”.  En zowaar…..we wonnen de eerste twee  games. De derde game ging naar Belcrum maar de vierde ging toch simpel naar TTVE!

Daarna André tegen Arend-Jan en hij had het moeilijk : verlies in de eerste game, winst in de tweede en weer verlies in de derde game. Bij de stand van 3-6 in de vierde verrekte André een spier of pees in z’n rechterschouder en kon absoluut niet meer verder spelen. Hij moest deze set dus gewonnen geven en kon natuurlijk ook z’n laatste partij niet spelen.

Verder was het eigenlijk een formaliteit : Jonsjo veloor in drieën van zowel Sjors als Ivo en ik kon het Ivo en Arend-Jan wel lastig maken en tegen bieden nog een game winnen maar een set winnen is wat anders.  André staat voorlopig een paar wedstrijden reserve en laten we hopen dat dat voldoende is voor het herstel!

Peter

Tweede hard onderuit tegen Unicum.

Elshout, vrijdag 6 maart – Na twee wedstrijden kansloos verloren te hebben stond de tweede thuiswedstrijd tegen Unicum op het programma. Voor ondergetekende waren dit drie geheel nieuwe spelers maar voor André zat er ( alweer) een oude bekende bij namelijk Petro vd Bos. Deze lepe materiaalspeler beet het spits af tegen André. Andre won de eerste game nipt maar moest het uiteindelijk toch afleggen met 10-12 in de vierde game.

Jonsjo speelde de tweede tegen Stefan v Happen de enige speler van Unicum met een normaal rubber. Na de eerste twee games kansloos verloren te hebben kwam Jonsjo voorzien van goede raad en enkele tactische tips van Luck (ja U leest het goed) terug in de wedstrijd. Vol goede moed ging Jonsjo de vijfde set in maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. 0-2 achter.

Toen mocht onze Luck zijn eerste patij tegen Erwin Sanders beginnen. De eerste twee games wist Luck nipt te winnen ( 11-9  11-9) maar verloor uiteindelijk met 5-11 in de vijde game. 0-3 achter.We wisten nu dat dit wel eens de derde nederlaag op rij kon worden maar toch gingen André en Luck vol vertrouwen het dubbelspel in. De partij kon alle kanten opgaan maar deze vijfsetter viel toch de Elshoutse kant op. Tussenstand 1-3.

Partij vier kunnen we kort over zijn. Jonsjo had geen kans tegen Petro (1-4). André verloor zijn partij nipt tegen Erwin in alweer een vijfsetter. Luck precies hetzelfde, nipt verloren met 9-11 in de vijfde game dus 1-6. Alleen in de laatste partij wist André overtuigend te winnen van Stefan dus de totaalscore 2-8.

Volgende week tegen Belcrum dan kunnen we misschien de eerste overwinning boeken.

Luck

Onverwachte flinke tegenvaller voor TTVE 2.

Eindhoven, 6 februari – De verwachtingen tegen het eveneens gepromoveerde Flash uit Eindhoven waren hoog. Deze avond zouden er flink wat punten behaald moeten worden. Niets bleek minder waar te zijn.

Hoewel de start van de avond er nog best zonnig uit zag toen André de strijd tegen Laurens van Voorne in 5 games in zijn voordeel wist te beslissen. De volgende 3 partijen werden echter verloren. Luck van Wanrooij in vijven tegen Doron Ketelaars, Peter Bijlard in vier games tegen Maarten Leijten en het dubbel moest eveneens na vier games de tegenstander feliciteren waardoor er al een achterstand van 3-1 op het scorebord stond.

Na het dubbel weer een kraker van een wedstrijd waarin André weer in 5 spannende games aan het langste eind trok. Luck kon daarna niet achterblijven en versloeg Maarten Leijten in een sterk wisselend potje eveneens in het maximale aantal games. Peter Bijlard kwam in zijn 2 volgende wedstrijden wel bijblijven maar helaas niet tot winst komen. Daarna was de Elshoutse pijp helemaal leeg en werden de overige partijen allemaal verloren waardoor de eindstand van 7-3 op het wedstrijdformulier stond.

TTCV van Herwaarden 3 veel te sterk voor TTVE 2.

Elshout, 30 januari 2015 – Deze uit de eerste klas gedegradeerde tegenstander was veel te sterk voor ons tweede. Luck van Wanrooij mocht deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen vanaf de bank toekijken. Veel plezier heeft hij daar niet aan beleefd omdat wij kansloos waren tegen deze kampioenskandidaat.

Peter begon tegen Ronald van Grootel en André daarna tegen zijn broer Marcel van Grootel. Beide partijen werden helaas verloren. Onze hoop was daarna gevestigd op Jonsjo Schalken die mocht aantreden tegen Hugo Visser. Helaas lukte het Jonsjo ook niet om de hatelijk weg te werken. Ook in het dubbelspel (Peter met Jonsjo) waren we niet kansloos maar konden net niet winnen. De kraker daarna van André tegen Ronald leverde gelukkig wel winst op waarmee de stand 1-4 op het scorebord stond.

Als je weet dat er uiteindelijk een eindstand van 1-9 werd behaald, weet je ook dat alle overige partijen niet tot Elshoutse winst leidden.

Najaarscompetitie 2014

TTVE 1

TTVE 1 boekt goede overwinning.

Elshout, vrijdag 19 september – Na een nipt verlies vorige week mochten Dick Walthaus, Frank Straatman en Frank van Logten nu aan treden tegen Renata uit Eindhoven. Deze tegenstander zijn we 3 seizoenen geleden ook al tegen gekomen. Ze waren nu in de sterkste opstellin, met wat vertraging, naar Elshout gekomen.

Frank van Logten mocht de spits afbijten tegen Tuur van Gestel, waar Frank de vorige keer nog 2x van verloor. Nu Begon Frank sterk en ondanks wat sorryballen tegen, wist hij de 1e game toch te winnen met 11-9. Ook de 2e game ging naar Frank. De 3e game bleef Frank goed spelen, Tuur kwam niet in zijn spel, dus ook deze game won Frank, waardoor we met 1-0 voorkwamen. Nu was het de beurt aan Dick. Dick wist de vorige keer al zijn partijen te winnen en wist wat hem nu te doen stond. Maar Dick komt nu terug van een lange blessure en mist nog het vertrouwen. Dit was ook te zien in de 1e game tegen Erik Maijers. De 2e game knokte Dick zich weer “ouderwets” naar de overwinning. De 3e en 4e game vocht Dick ook uitstekend, ondanks dat hij niet helemaal lekker speelde won hij wel deze games en stond nu 2-0 op het bord.

Nu moest Frank Straatman het opnemen tegen hun sterkste man Marcel Maijers. De 1e en 2e game gingen naar Marcel. De 3e game deed Frank wat terug en liet zijn kwaliteiten zien en leek erop dat dit wel eens het kantelpunt kon worden, maar de 4e game ging toch naar Marcel. Het dubbelspel werkt gespeeld tussen de Franken en de Maijers. De 1e game ging overtuigend naar de Franken. De 2e game daarentegen ging eenvoudig naar de gebroeders Maijer. De 3 game maakten de Franken onnodige fouten en verloren deze dan ook. Hiermee leek het dubbelspel al verloren te gaan, maar in de 4e game kwamen de Franken met goed spel terug en moest de 5e game uitsluitsel brengen. In deze 5e game kwamen de Franken zelfs met 10-6 achter en knokten ze zich terug tot 10-10. Ze kwamen zelfs op matchpoint, maar konden deze helaas niet verzilveren en deze 5e game ging verloren met 12-14. Tussenstand 2-2.

Dick moest ons maar eens weer op voorsprong zetten. Hij verloor de 1e game tegen Tuur en vond het heel lastig. Maar zoals we Dick kennen vocht hij voor elk punt en wist zodoende de partij toch nog binnen te halen en we weer voorstonden. Nu moest Frank van Logten tegen Marcel spelen en Frank wist met degelijk verdedigend werk goed weerstand te bieden, ook het geluk zat Frank overigens niet tegen. Er moest een 5e game aan te pas komen. In deze 5e game pakte Frank een voorsprong en kon deze tot het einde van de game vast houden. Op de stand van 10-9 kon Frank zelfs het beslissende punt binnenhalen en daarmee deze wedstrijd en was onze voorsprong weer 2 punten. Frank Straatman wist redelijk eenvoudig te winnen van Erik en liet zien dat zijn vorm weer aan het terug komen was.

De laatste partij van Dick deze avond moest hij tegen Marcel. Tot nu toe had Dick dus nog geen partij verloren van zijn 8 wedstrijden. Hij begon de 1e game ook goed en won deze ook. De 2e en 3e game gingen echter naar Marcel. Maar Dick liet het er niet bij zitten en pakte de 4e game. Nu moest er weer een 5e game gespeeld worden. Helaas kon Dick in deze game niet genoeg weerstand bieden en verloor hij deze met 11-7. Frank Straatman wist zijn stijgende lijn in zijn laatste partij tegen Tuur door te zetten en won deze redelijk eenvoudig.

Frank van Logten kwam in de laatste partij tegen Erik 2 games voor met goed verdedigend spel, maar daarna begon Erik behoudender te spelen en viel niet meer zo veel aan. Frank probeerde zelf het spel te maken, maar dit verliep niet zo goed en zodoende ging de 3e en 4e game naar de tegenstander. De laatste game speelden beide spelers uiterst voorzichtig en maakte Erik bij een stand van 10-9 voor Frank een onnodige fout en daarmee was de wedstrijd ook beslist in het voordeel van Frank, die daarmee deze avond ongeslagen bleef. Eindstand 7-3, wat een heel mooi resultaat is.

Komende vrijdag gaan deze 3 mannen van Elshout op bezoek bij Herwaarden te Veghel.

Kruiskamp ‘81 1 – TTVE 1; nipt verlies tegen sterke bosschenaren.

Den Bosch, vrijdag 12 september – TTVE 1 mocht vrijdag 12 september aantreden tegen Kruiskamp ‘81 1. Voor Elshout speelden Dick, Frank Straatman en Gido. Ook Frank van Logten, net terug van zijn vakantie in Egypte, was van de partij vanavond. Hij had immers het nieuwe TTVE shirt bij voor de andere Frank. Kruiskamp speelde in de sterkste opstelling met zowel Christiaan van Erp als Michel Kraan.

Nadat de nieuwe moderne bar (met beamer waardoor het tafeltennis beneden in de zaal boven aan de bar te volgen is) bewonderd was begon Frank S. aan de eerste wedstrijd van het seizoen. Frank miste nog duidelijk zijn vorm en mede door het goede spel van Michel werd het een eenvoudige overwinning voor de Bossenaar (1-0). Gido moest de 2de wedstrijd tegen Christiaan spelen. Ook deze wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor de sterkste speler van de Bosschenaren (2-0). Gelukkig kon Dick na 4 sets vecht en knoktafeltennis tegen Peter Dentz het eerste punt voor TTVE bijschrijven (2-1). Het dubbel was niet best, Dick en Frank verloren kansloos in 3 sets (3-1). Frank en Dick verloren daarna ondanks goed tafeltennis allebei met 3-1 tegen Christiaan en Michel (5-1). Doordat Gido makkelijk van Peter won en Christiaan makkelijk van Dick stond er een tussenstand van 6 tegen 2 op het bord. Ondanks dat Frank nog steeds worstelde met zijn vorm won hij zijn laatste wedstrijd tegen Peter in vijven. In de laatste set (11-3) liet hij zien dat hij het tafeltennis toch niet helemaal verleerd was ;-) (6-3). Gido moest de laatste wedstrijd spelen tegen Michel. Met goed spel maakte Gido het Michel erg lastig waardoor hij uiteindelijk won in 5 sets. Door deze onverwachte zege werden er toch nog 4 punten weggesnoept bij dit sterke team uit Den Bosch. Na lekker gedoucht te hebben, waarbij de handdoek van Gido is gepikt en Frank zijn nieuwe TTVE-shirt kwijt is geraakt, werd de avond afgesloten met een paar biertjes en natuurlijk een paar sinasjes voor onze Egyptische supporter.

 TTVE 2

Tweede wint ook hun laatste wedstrijd tegen JCV.

Vught, vrijdag 28 november – De mannen van het tweede hebben ook de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie 2014 weten te winnen. Het verhaal van deze avond is kort en bondig te vertellen. Er stond voor Elshout niets meer op het spel maar JCV speelde nog om aan een degradatiewedstrijd te ontsnappen. De Vughtenaren hadden daarom Simon Schoones weer opgesteld en die deed wat van hem verwacht mocht worden. Hij won al zijn 3 partijen. De overige spelers Peter Vullings en Michael Keislair konden daar geen punt aan toevoegen zodat Hanno, Peter en André alle drie, 2 winstpunten mee naar huis konden nemen. Ook het dubbelspel werd door TTVE gewonnen zodat 3-7 het eindresultaat was.

TTVE 2 kampioen!

Elshout, vrijdag 21 november – De voorlaatste wedstrijd tegen Luto zou ons het kampioenschap moeten brengen. We hadden nog één punt nodig. André begon tegen Ruben en dat viel niet mee: met de lange noppen op de backhand waarmee Ruben de ballen strak kon wegleggen en de harde smashes met de forehand deed hij niet voor André onder. Om en om wonnen ze beiden twee sets met minimaal verschil en in de vijfde moest André met 9-11 het hoofd buigen. Peter daarna tegen Paul en dat was net zoiets. Peter wint de eerste, verliest de volgende twee met minimaal verschil en wint de vierde weer met 12-10. En ook in de vijfde moest hij capituleren met 8-11.

Hanno tegen Ralph leek ons van tevoren een zekerheidje maar…… ook hier weer een vijf-setter en met een diepe zucht van verlichting won Hanno met 11-9 de laatste set en waren we kampioen (het was al bijna kwart voor tien!).

Het leek wel of toen de spanning er een beetje af was want daarna ging het allemaal een stuk vlotter. Het dubbel wint in drieën, Peter verliest van Ruben in drieën, André wint simpel van Ralph en Hanno van Paul. Peter speelt daarna tegen Ralph en na winst in de eerste twee sets verliest hij de rest met gering verschil (9-11 in de vijfde).
Afijn , André en Hanno wonnen nog van Paul en Ruben en nu op naar de laatste wedstrijd tegen JCV.

Weer winst op directe concurrent Rally 2.

Wijk en Aalburg, vrijdag 31 oktober – In de terugwedstrijd tegen het tweede team van Rally uit Wijk en Aalburg stonden enkele revanches op het spel. In de thuiswedstrijd verloor Hanno zijn enige wedstrijd tot nu toe en hij was er op gebrand om dat ditmaal niet weer te laten gebeuren. In de eerste wedstrijd van de avond trok hij dat weer meteen recht door Pedro van Helden in 3 games te verslaan.

Dat Pedro een knokker is bleek later op de avond maar weer eens toen hij André nipt in 5 games wist te verschalken en hem zijn tweede nederlaag van het seizoen wist aan te smeren. Dit was de revanche voor Pedro die in Elshout nog net in 5 games het onderspit moest delven.

Peter Bijlard kon maar niet zijn vorm van de woensdagavond demonstreren en kwam niet verder dan het de tegenstander erg lastig te maken. Hij werd steeds in vier games verslagen en kon zodoende net geen punten toevoegen aan het totaal. Dat lukte Hanno (bleef ongeslagen) en André (2 x winst) wel en zij wisten samen ook het dubbelspel redelijk gemakkelijk tot een goed einde brengen. Met een eindstand van 4-6 in Elshouts voordeel werd de voorsprong op de ranglijst vergroot tot 14 punten.

Snelle overwinning van TTVE 2 op Belcrum.

Elshout, vrijdag 17 oktober – Vanavond zouden we aan de tweede helft van de competitie beginnen, maar de tegenstanders uit Breda, Belcrum 2, lieten lang op zich wachten : ze waren in Drunen op zoek gegaan! Maar goed , om tien voor half negen kwamen ze dan toch het Rad binnenlopen en twintig minuten later konden we beginnen.

André begon tegen William en won in drie games. Peter had daarna geen grip op het materiaal van Raino en verloor kansloos. Hanno speelde als invaller bij het eerste team een dubbele wedstrijd en zat dus niet te wachten op uitputtende vijfsetters ; hij pakte tegen Frans de winst in drieën.

Het dubbel van André en Hanno liep als vanouds en ze wonnen vlotjes. Peter speelde daarna tegen William, waar hij de eerste keer van had gewonnen. Nu verloor hij de eerste twee games net met 8 en 14, daarna was de koek op helaas. Afijn, André en Hanno wonnen hun partijen tegen resp. Frans en Raino en William en Raino probleemloos. Peter won nog wel van Frans en dat was de enige partij in vier games! Dus , ondanks de trage start waren we om elf uur klaar.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Rally, onze naaste tegenstander.

TTVE 2 op koers voor kampioenschap.

Elshout, vrijdag 10 oktober – Vanavond ontvingen Peter, André en Hanno hun gasten van JCV 5 uit Vught. Luck was al in retraite voor zijn operatie van maandag 13 oktober. Hanno speelde de eerste wedstrijd tegen Simon Schoones en kon meteen aan de bak. De eerste set moest hij gewonnen geven, hij had nog geen controle in de wedstrijd. De volgende sets kwam Hanno beter in zijn spel en wist er met een beetje geluk drie op rij te winnen. Peter had daarna de volle vijf sets nodig tegen naamgenoot Peter Vullings. Wat aanvankelijk een kansloze missie leek, Peter stond al snel met 0-2 in sets achter, leverde toch een punt voor TTVE 2 op. Peter knokte zich knap terug in de wedstrijd en wist de drie volgende sets te winnen. André won zijn eerste partij eenvoudig van Rikkert Rouppe van der Voort, ook de dubbel ging overtuigend naar André en Hanno.

Na de dubbel volgde het eerste punt voor de bezoekers, Peter kon geen vuist maken tegen het aanvallende spel van Simon. De volgende drie partijen gingen allen in drieën naar TTVE 2. Hanno won van Rikkert, André van Peter en Peter eveneens van Rikkert. Daarna stond de partij tussen André en Simon op het programma. Simon speelde naarmate de avond vorderde steeds beter. Met zijn directe en aanvallende spel wist hij André goed onder druk te zetten. Hij moest één setje gewonnen geven maar wist de andere drie overtuigend te winnen. Het tweede punt voor JCV was een feit. Hanno sloot af met een leuke partij en overtuigende overwinning op Peter, een mooie 8-2 overwinning was het eindresultaat. Halverwege de competitie hebben de heren van het tweede 9 punten voorsprong op nummer twee, Rally 2. Op koers voor het kampioenschap dus!

TTVE 2 wint ook van Luto 3.

Tilburg, vrijdag 3 oktober – In de nog jonge najaarscompetitie speelde deze vrijdag de nummer 1(TTVE 2) tegen de nummer 2 (Luto 3). De verwachting was dat het een heet avondje zou worden in Tilburg. Dit kwam letterlijk ook zo uit, want de temperatuur in de zaal had veel weg van tropische hitte.

Hanno Maas beet deze avond het spits af voor TTVE en won redelijk eenvoudige van materiaalspeler Ralf van Asten. Alleen in de vierde game verkeek Hanno zich op de terugkomende ballen maar maakte dit in de vierde game met 11-1 weer helemaal goed.

Daarna had  André van Hulten tegen Mark Dragstra aan 3 games voldoende om de voorsprong uit te breiden. In het derde potje van de avond  won ook Peter Bijlard in drie straight games van Paul van de Berg en vergrootte de voorsprong daarmee naar 0-3. De tweede partij van Hanno tegen Ralf van Asten bracht alles wat het spelletje zo mooi maakt. Mooie rally’s, geluksballetjes, prachtige aanvallen en grove missers zorgden ervoor dat de beslissing pas in de vijfde game viel met 9-11 in Elshouts voordeel. Intussen hadden Hanno en André ook het dubbelspel redelijk simpel gewonnen.

Dat Peter daarna zijn partij tegen Ralf van Asten net op het nippertje verloor kwam meer doordat Peter de rust niet kon opbrengen tegen het “afbraakspelletje” van de Tilburger dan aan zijn kwaliteiten. In zijn laatste wedstrijd van de avond kwam Peter weer beter in het spel en maakte het Mark erg moeilijk maar verloor helaas de laatste game nipt met 13-11.

Hanno Maas speelde zijn derde partij tegen Paul van de Berg en André speelde daarna tegen Paul van de Berg. Beide partijen werden door de gasten gewonnen waardoor de eindstand op 2-8 werd vastgelegd.

De volgende week thuis tegen het vijfde team van JCV uit Vught, waarna de tussenstand kan worden opgemaakt en Luck van Wanrooij kan worden geopereerd aan zijn beschadigde knie.

TTVE 2 laat punten liggen tegen Irene 3.

Tilburg, vrijdag 26 september – Al vóór de aanvang van de wedstrijd tegen Irene 3 had Luck een tegenvaller te melden: woensdag naar de specialist geweest en hij krijgt 13 oktober een kijkoperatie. Bovendien die avond ook zich nog verstapt dus hij had goed last van z’n knie. Dubbelen zou dan ook niet verstandig zijn.

Hanno begon tegen Gijs, een goede tafeltennisser die jaren niet had gespeeld en nu weer lekker bezig is. Onze ‘koerier’  won de 1e simpel, maar de 2e en 3e set moest alles uit de kast om Gijs net voor te blijven. Zelf begon ik Michelle die haar debuut maakte in de 3e klas. “Heel Holland bakt” maar ik bakte er niets van , geen controle op de trage tafels in Tilburg en dat kwam niet meer goed deze avond. Luck won in drieën van Xiao waarbij alleen de 2e set spannend was (14-16). Het dubbel was erg onwennig , wel spannend maar ging in vieren verloren. Hanno won makkelijk van Michelle.

In zijn partij tegen Gijs won Luck de eerste 2 sets maar kreeg daarna in toenemende mate last van de knie: hij kwam niet meer van z’n plek. Verlies in de volgend 2 sets maakte een 5e set noodzakelijk maar dat ging niet meer.  Maar……….. op karakter én met  tactisch (jawel!!!) spel won hij net. Ook z’n laatste wedstrijd won op die manier.

Afijn , Hanno won ook van Xiao en maakte het 6e punt.

Uw koekebakker

 TTVE 2 behaalt tweede ruime overwinning.

Elshout , vrijdag 19 september – Na de prima competitiestart van vorige week stond voor de heren van het tweede de thuiswedstrijd tegen Rally op het programma. Voor TTVE 2 speelden André van Hulten, Luck van Wanrooij en Hanno Maas. Rally trad aan met Stefan Kant, Petro van Helden en Erik van Berkel.

Gezien de sterkte van de tegenstanders verwachtten André, Luck en Hanno een taaie avond. Die verliep echter anders dan verwacht. Pas in de zevende wedstrijd kwam er een vijfsetter op het wedstrijdformulier, later zou blijken dat dit de enige vijfsetter en enige verliespartij van TTVE 2 zou worden. Hanno moest in die partij zijn meerdere erkennen in Petro. Vijf partijen werden in vier sets gewonnen, bij vier partijen hadden de heren van het tweede slechts drie sets nodig. Sommige sets werden relatief eenvoudig gewonnen, spannendere sets werden door wat extra concentratie en slimme services ook vaak gewonnen. Een prachtige 9-1 overwinning was het resultaat, waardoor TTVE 2 een stevige koppositie inneemt.

TTVE 2 start najaarscompetitie met verdiende overwinning.

Breda, 12 september – Na de verrassende melding op vrijdagmorgen dat Luck van Wanrooij het toch niet aandurfde om mee te spelen traden de andere drie teamgenoten (Hanno Maas, Peter Bijlard en André van Hulten) in Breda aan tegen Belcrum. Vooraf was, aan de hand van de resultaten in het verleden, ingeschat dat ook zij zullen gaan meedoen om het kampioenschap.

Dat dit geen foutieve inschatting was bleek al meteen de eerste 3 partijen. André had heel veel moeite met Erwin van Laere en had vijf sets nodig om het verzet te breken. Hanno speelde daarna tegen invaller Mats Zweerts (ook derde klas) en had daar net als André vijf sets voor nodig. Inmiddels was het al wel 10 voor half tien. In de derde wedstrijd van de avond begon het verzet van de Bredanaren al iets te breken doordat Peter na 11-8 in de vierde set de felicitaties van zijn opponent William Dielemans in ontvangst mocht nemen.

Het dubbelspel leverde geen enkel probleem op voor TTVE, waardoor zij met een vlotte overwinning alweer iets inliepen op het tijdschema en op een 0-4 voorsprong kwamen. Tevens leek het verzet weer iets verder af te brokkelen. In de wedstrijden daarna won André redelijk eenvoudig en op ervaring van Mats en William. Peter Bijlard kon daarna het Erwin wel redelijk en Mats zelfs zeer moeilijk maken, maar dit leidde helaas niet tot winst.

Hanno  lukte dat wel en won redelijk gemakkelijk van William en met meer moeite van Erwin, waarmee hij deze avond ongeslagen bleef en de eindstand op 2-8 bepaalde.

TTVE 3

Promotiewedstrijd vrijdag 12 december – Geldrop

In de eerste game nam Renate het op tegen Michael, in eerste set stond ze al snel met 0-4 achter maar ze kwam erg sterk terug tot 7-7 en het begon er goed uit te zien. Helaas kwam Michael weer sterk terug en wist hij de eerste set naar zich toe te trekken. De tweede en derde set ging ook gelijk op maar helaas trok Renate telkens net aan het kortste eind.
Arno nam het in de tweede set op tegen Simon, een speler die op 100% staat in de derde klasse en hier kon ook Arno geen einde aan maken, we kwamen zodoende met 0-2 achter.
Voor de derde game trad Jonsjo aan tegen Dick, de eerste punten waren voor JCV en ook de eerste set was voor Vught. De tweede ging overtuigend naar Jonsjo, hij wist deze met 11-1 te winnen.. De derde was spannender maar ook deze wist Jonsjo met 13-11 te winnen. De supporters hadden er een hard hoofd in met een achterstand van 7-10, maar met een ongelofelijke inhaalrace wist Jonsjo de derde set en game met 13-11 te winnen.
Het dubbel Jonsjo en Renate tegen Dick en Simon begon goed en de eerste set was voor Elshout maar de volgende sets waren helaas voor JCV. Renate gaf goed tegenspel aan Simon en wist ook een set te winnen maar uiteindelijk moest ze toch de game afgeven aan Simon laten. Met een stand van 1-4 achter begon Jonsjo niet al te best en daarom gingen de eerste twee sets naar Michael. Jonsjo begon daarna beter te spelen en de derde ging daarom naar Jonsjo en ook de vierde en de vijfde gingen naar Elshout. Met 2-4 bleven we hoop houden op een goede afloop.
Arno nam het daarna op tegen Dick, maar via vijf sets moest hij de meerdere erkennen in zijn tegenstander en werd het 2-5. Hierna probeerde Jonsjo nog het tij te keren tegen Simon, maar die was echt te sterk en zodoende gaan we het volgend jaar nogmaals in de vierde klasse proberen.

Alles bij elkaar een erg leuke en spannende avond waarbij we goede tegenstand hebben geboden, maar JCV was de terechte winnaar.

Het supporterslegioen

Voorjaarscompetitie  2014

TTVE 2

TTVE 2 – ODT Klaverblad Verzekeringen 2     2-8
vrijdag 18 april

Nadat de vorige week al duidelijk werd dat we zouden moeten verhuizen -we hadden alles al ingepakt en in de verhuiswagen geladen- , hebben we inmiddels onze nieuwe bestemming in de 3e klasse bereikt. Voor de geïnteresseerden de “housewarmingparty” is op 15 juli.

Nu naar de feiten van de dag. Door wegwerkzaamheden kwamen onze tegenstanders erg laat op de bestemming , ’t Rad in Elshout, aan. Kort inspelen en snel beginnen was het devies. Wilco Klasen begon tegen Peter Bijlard met een 3 games overwinning waarna André 5 games nodig had om te verliezen van Rob Broumels. Ton van Vliet was daarna kansloos tegen Wouter de Heide waarmee de achterstand al was opgelopen naar 0-3.

Een geweldig dubbelspel van Peter met Ton leverde net niet het zo gewenste winstpunt op maar daar waren wel 5 games voor nodig. Alle nog resterende partijen werden daarna in 3 games beslist zodat er nog enige tijdswinst op het achterop geraakte tijdschema kon worden geboekt. André won daarna van zowel Wilco Klasen als Wouter de Heide en behaalde zo de eerste 2 punten tegen ODT binnen. De overige partijen eindigde in winst voor onze tegenstander zodat 2-8 de eindstand werd.

TTVE 2 – Wanzl/Belcrum 5     2-8
vrijdag 11 april

Het eind van de competitie komt in zicht normaal gesproken worden dan de kaarten geschud; voor ons is het al een bekeken zaak:'( : we gaan verhuizen naar de 3e klasse. Maar eerst nog de wedstrijd tegen Belcrum!

André begon tegen Bas Rombouts en na winst in de 1e game verloor hij de volgende 3 redelijk eenvoudig. Ton speelde daarna tegen Bjorn Schrauwen en hij speelde goed: hij won de 1e game en verloor de 2e en 3e, de 4e game zette hij de zaken (bijna) recht: verlies met 13-15 helaas. Peter moest daarna tegen Rob Wijnen en kon het hem de eerste 2 games erg moeilijk maken : verlies met minimaal verschil; de 3e game was hij het even helemaal kwijt : 0-11!!

In het dubbel konden André en Peter de tegenstanders niet van het aanvallen afhouden , ze maakten zelf ook teveel fouten en verloren in vieren. Ton kon daarna tegen Bas de 1e game nog wel pakken maar de volgende drie won Bas simpel. In een spannende vijfsetter , met veel mooie rally’s en op en neergaand spel verloor André van Rob, en ook in een spannende vijfsetter, weinig mooie rally’s maar wel strak schuifwerk, verloor Peter net van Bjorn.

De laatste drie partijtjes gingen in drieën : Ton verloor van Rob, Peter won van Bas, en André won van Bjorn. Al met al : alles is ingepakt en de verhuiswagen is geladen , volgende week het oude huis schoon opleveren.

Die Meede 2 – TTVE 2     7-3
vrijdag 4 april

Schreef Ton de vorige week dat het landingsgestel al is uitgeklapt, ik kan je vandaag verzekeren dat we inmiddels goed zijn geland. Het bekend maken van de bestemming is aan de volgende schrijver. Gisteravond was onze bestemming wel duidelijk: “Made in Holland”.

André zou deze avond beginnen en gooide er meteen een vijfsetter uit tegen Adri Verhoeven. Na menig zweetdruppeltje wist André, Adri te verslaan en we stonden zowaar vóór tegen de koploper en waarschijnlijk aan staande kampioen, Die Meede 2. Nadat onze “supersub” Ton het niet kon redden tegen Marcel Groessen verraste Peter met zijn woensdagavondspel Michel van Dordregt en versloeg hem in vieren waarmee wij na 3 gespeelde partijen al meer punten hadden behaald dan in de thuiswedstrijd. Na het verloren dubbelspel moest André weer flink aan de bak om ook Marcel in 5 lange games (10-12 in de vijfde) te verslaan. Toen was de beker helemaal leeg en de koek op. De resterende wedstrijden konden helaas niet worden gewonnen ondanks dat André ook zijn laatste wedstrijd net op het nippertje (12-10 in de vijfde) verloor.

Het enige minpuntje van de avond was dat de tegenstanders zich niet helemaal in de hand hebben als ze achter komen staan. Fanatiek zijn is mooi, maar …….

The Back Hands 4 – TTVE 2     7-3
vrijdag 28 maart

“Als je geen potten kan breken, maak je ook niks kapot.” Dat is eigenlijk het enige positieve aan deze stelling. Nee, wij konden geen potten breken tegen De Back Hands 4 uit ’t Heike. (Sint Willibrord)

Omdat Ton vanavond zou dubbelen, mocht hij ook het spits afbijten. Geen succes tegen Gerrie van Dooren, dus. Peter volgde en kwam met een verdienstelijke 5 setter net 2 puntjes tekort tegen Tamara. André deed het kantelen. Hij won nipt van Patrick en we hadden een puntje. Peter en Ton dubbelden en deze première bleek ook helaas geen succes.

Daarna mocht Ton tegen Tamara. Maar na 4 sets moest hij capituleren. André won vervolgens in 4 sets van Gerrie en Peter verloor van Patrick. André schakelde Tamara snel uit en Ton verloor in 4 sets van Patrick. Peter sloot de zaak af met verloren partij tegen Gerrie, zodat op het bord een stand van 7-3 voor Back Hands stond. Kortom, het landingsgestel is al uit.

ODT Klaverblad Verzekeringen 2 – TTVE 2     10-0
vrijdag 14 maart

Schreef Peter de vorige week nog dat de koffers al kunnen worden gepakt. Na de wedstrijd van afgelopen vrijdag kunnen wij ook gerust de vakantie al gaan bespreken. Want wat kregen we op ons falie van de tegenstanders uit Roosendaal. Na 3,5 uur “krabben en stuntelen” stond de teller op maar liefst 10-0 voor de thuisploeg.

Het begon nog aardig. André speelde redelijk tegen Wilco Klasen maar moest in de vierde game alsnog in de verlenging capituleren. Daarna verloor ook Peter in vieren van Wouter de Heide en daarmee was het eigenlijk wel gedaan. Alleen Peter (1x) en André (2x) konden nog wel een game winnen maar tot hun normale spel kwamen ze niet meer. Ton deed wat van hem verwacht mocht worden , hij knokte zich te pletter maar kon helaas ook niet tot winst komen. Opvallend maar ook tot onbegrip van iedereen was wel het aantal beslissende netballen dat we deze avond moesten incasseren. ODT overweegt zelfs om hun geluksnetje voortaan wekelijks mee te nemen.

Na het debacle van ons lijf te hebben gespoeld, hebben we toch maar een lekker drankje genomen om het vochtgehalte weer op het juiste peil te brengen.

TTVE 2 – Smash ’70 1     2-8
vrijdag 7 maart

Het 2e team stond voor de return tegen Smash uit Noordhoek. Zoals verwacht was de tegenstander compleet met ‘sterke man’ Albert, Ludo en Pierre. André begon gelijk tegen Albert en na winst in de 1e game moest hij toch , na een interessante en spannende partij , zijn tegenstander feliciteren. Ton ging vervolgens ten onder tegen Ludo. Daarna moest Peter tegen Pierre en na dikke winst in de 1e , en dik verlies in de 2e , gingen de volgende twee games naar Pierre, maar met miniem verschil.

Het dubbel van André en Peter werd in vieren verloren, en daarna kon Ton het niet bolwerken tegen Albert : tussenstand 0-5 !! André zette het eerste punt voor ons op het formulier met een vlotte winst in 3 games op Pierre. Ludo was de volgende tegenstander voor Peter en de eerste twee games gingen om en om, de laatste twee heel krap naar Ludo; Ton had vervolgens wel kansen tegen Pierre maar kon ze niet volledig benutten. Peter moest voor de laatste partij tegen Albert en won zelfs de 1e game met 11-5, speelde goed en kon het Albert erg moeilijk maken , maar een gevalletje van ‘drempelvrees’ : met 9-11, 9-11 en 8-11 gingen de laatste drie games verloren. André besloot de wedstrijd in drieën met winst op Ludo : eindstand 2-8 . De koffers worden gepakt.

Wanzl/Belcrum 5 – TTVE 2     9-1
vrijdag 21 februari

Peter wist het de vorig week niet zeker of het nu “billekoek” of “billenkoek” was. Na gisterenavond is daar voor ons geen onduidelijkheid meer over. Voor ons is het na wederom een nederlaag met 9-1 te hebben geleden definitief “billenkoek”. De uitslag doet vermoeden dat TTVE 2 geen enkele kans had, maar dat was beslist niet waar. Het zat de thuisclub deze avond beslist meer mee dan tegen.

De avond begon dit maal met een flinke kraker. Bas Rombouts en André beten het spits af. Na 5 lange games (11-9; 9-11; 17-15;13-15 en 9-11) stond het net na negen uur, 0-1 voor ons. Later bleek dit de enige winstpartij voor ons te zijn. Ondanks goed verzet van Peter die verschrikkelijk veel sorry-ballen tegen kreeg en prima tegenspel van Ton van Vliet (invaller voor Luck) lukte het ons niet meer om nog meer winstpartijen te behalen. Ton was daar nog het dichts bij, maar verloor in de vijfde game op het nippertje toch nog van Bas Rombouts.

Ook het dubbelspel kon in de allesbeslissende vijfde game niet worden omgezet in winst. Met een licht kater (en niet van het bier) naar huis om de wonden te helen. Misschien helpt het ook wel als we met Carnaval de kater gaan wegspoelen. Ik stel voor om dat te gaan uitproberen.

TTVE 2 – Die Meede 2     1-9
vrijdag 14 februari

Na twee meevallende uitslagen moesten wij, TTVE 2 , tegen de medekoploper, Die Meede 2. Naast de bekende Adri Verhoeve en Marcel van Groesen als derde man Michel van Dordregt. Binnen de kortste keren stond het 0-5 ! , waarbij alleen het dubbel kon ruiken aan een overwinning. Het bleef bij ruiken , want er werd met 6-11 in de vijfde game verloren.

Daarna speelde André tegen Michel en dat werd een spannende en slopende partij : na winst in de eerste game werd de tweede verloren. André won de derde met 11-9 en verloor de vierde met 13-15; de laatste game wist hij uiteindelijk met 15-13 te winnen!

Dat was uiteindelijk het enige lichtpuntje deze avond, want Die Meede liep regelmatig naar een 9-1 overwinning. Al met al waren we vanavond een maatje te klein (of twee). De nabespreking nam veel tijd in beslag om alle wonden een beetje te laten helen. Volgende week in de herkansing tegen Wanzl/Belcrum.

TTVE 2  start met verdiende overwinning op Smash’70 uit Noordhoek.

Smash’70 1 – TTVE 2     4 – 6
vrijdag 31 januari

Het was de eerste avond van een voor ons geheel veranderde competitie. Niet alleen het gemis van onze teamgenoot Thijs maar ook spelen in een tweede klas die na herindeling veel sterker is geworden dan voorheen. In de nieuwe tweede klas zijn namelijk de betere tweedeklassers van het vorige seizoen aangevuld met nagenoeg allemaal teams uit de eerste klas van het vorig jaar.

Een kleine opsteker vooraf was dat hun beste man Albert van Dueren den Hollander werd vervangen door Joris Gerritsen die gelijk mocht aftrappen tegen André. De invallende materiaalspeler uit Noordhoek maakte het André de eerste 2 games zo moeilijk dat hij geen kans had. Toch wist André zich te herpakken en kon hij de volgende 3 games en daarmee de partij alsnog ombuigen in Elshouts voordeel.

De volgende partij gaf Luck van Wanrooij zijn tegenstander Pierre Uitdehaag eigenlijk geen kans en won gedecideerd in drieën.  Daarna trad Peter Bijlard aan tegen Ludo Gommers en hij kon het zijn opponent slechts een game moeilijk genoeg maken waardoor de stand 1-2 werd.

Het dubbelspel (Luck en André) wisten dat deze partij wel eens belangrijk zou kunnen worden. Na 5 slopende games wonnen de Elshoutenaren en brachten daarmee de stand op 2-4.

Hierna kruisten Pierre en André de degens en na 4 games hadden we een Elshoutse overwinnaar.

Invaller Joris won zijn volgende partijen tegen Peter in straight 3 games. Stand 3-5.

Daardoor Pierre daarna in 4 games sterker was dan Peter en André ook zijn derde partij van de avond wist te winnen van Ludo, stond het inmiddels 3-6. In de laatste partij van de avond stond Luck tegenover Joris. Met zijn lepe spelletje gaf Joris onze Luck geen kans en wist daarbij de eindscore op 4-6 te brengen.

Najaarscompetitie 2013

TTVE 2

Onverwacht slot najaarscompetitie 2013.
Hita 79 1 – TTVE 2     9 – 1
29 november 2013
Met lichte tegenzin vertrokken we naar Hilvarenbeek om daar de noodzakelijke 2 punten voor lijfsbehoud in de nieuwe tweede klasse te behalen.

Met Renate, Luck en André zou dat eigenlijk gewoon moeten lukken. Maar om niet te verklaren redenen (misschien weten we het toch wel) lukte dat zelfs niet. Renate speelde 3 prima potjes en bood goed tegenspel. Tegen Ronald van Beurden won ze zelfs de eerste 2 games maar moest daarna helaas toch capituleren.

Luck kon de concentratie maar niet te pakken krijgen en speelde tegen zowel Ronald en Tjalle  wel 5 games maar kon niet tot winst komen. Tegen Toine zonk bij hem de moed in de schoenen en moest ook hem feliciteren.

André deed het deze avond niet veel beter. Hij won tegen Tjalle weliswaar in 4 games maar verloor Van Ronald en Toine 2 maal in 5 games zodat de eindstand 9-1 in Hilvarenbeeks voordeel op het scorebord stond.

Nu nog even afwachten of wij ons als beste nr. 4 nog mogen handhaven in de tweede klasse en anders spelen we het volgende seizoen weer in de derde klasse.

Zware avond voor het tweede.
Red Star 2 – TTVE 2     8 – 2
1 november 2013
André was nu niet van de partij. Die wilde zich mentaal en lichamelijk voorbereiden op een zware avond en langer. Gouden bruiloft in de buurt.

Peter beet het spits af tegen Ronald. Die was een maatje te groot. Ook Luc moest, na goed en dapper gestreden te hebben, in vijf sets de eer aan  Alex laten. Vervolgens haalde Thijs met een royale zege op Job de nul voor TTVE van het scorebord.

Het dubbel ging in vier sets verloren en Alex was daarna voor Peter te sterk. Net als in de thuiswedstrijd won Thijs van Ronald, die ver beneden zijn kunnen speelde. De eerste set zelfs met 11-2. Luc kon geen vat krijgen op het spel van Job en ging kansloos in drie sets kopje onder.

Tussenstand 5-2.

De laatste drie partijen werden door ons verloren. Alex was drie maten te groot voor Thijs, Peter moest ondanks goed spel de eer aan Job laten en Luc verloor mopperend en tegen zichzelf spelend in vijf sets van Ronald.

Met 8-2 verloren dus. De gezelligheid na afloop en sightseeing Sprang-Capelle zorgden er voor dat we weer onbekommerd het weekend in konden gaan.

Tweede verliest van Waalwijk.
TTVE 2 – Waalwijk 1     4-6
vrijdag 25 oktober
Een avond met tegenvallende prestatie van de oudjes van het tweede.De echte senioren lieten het deze avond afweten. Thijs was aan het genieten van een vakantie en was dus legaal afwezig. André en Peter waren er wel maar waren alleen maar fysiek aanwezig. Zij speelden beide onder hun normale niveau en konden tezamen maar 1 puntje toevoegen aan het totaal. Alles moest en kwam deze avond van Luck de “gunner”, die met zijn kanonslagen alle drie tafeltennissers uit Waalwijk in drie straight games naar huis stuurde.

Dat Luck daarna ook nog even een winstpartij boekte als invaller bij het eerste team maakt zijn prestatie alleen maar groter. Eigenlijk is daarmee alles al gezegd. Luck was niet te houden en de ander twee deden deze avond niet echt mee.

Tweede doet goede zaken.
TTVE 2 – HITA  10-0
11 oktober 2013
Thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter uit Hilvarenbeek. Peter was niet van de partij. Die zat aan de bruiloftstafel bij familie in Amerika.

Drie ons volledig onbekende spelers kwamen opdraven om te proberen ons één of meerdere punten afhandig te maken. Wij gingen om onze kansen op een derde plaats intact te houden voor de tien.

Thijs begon wat moeizaam met een overwinning in vijven; naar later bleek de enige vijsetter van de hele wedstrijd. Vervolgens wonnen Luc en André gladjes in vier en drie sets, waarna ook het dubbel van de twee oudjes geen probleem opleverde. Heel merkwaardig werd de derde set kansloos met 11-4 verloren.

Luc tilde de stand in drie sets naar 5-0 en Thijs na een lange derde set naar 6-0. In de laatste vier partijen werden door ons nog maar twee setjes afgegeven. Goed op tijd klaar om nog wat te kunnen genieten van het spel van ons eerste, 10-0 op het scorebord en in de race voor de derde plaats die na de herindeling en versterking van de competitie recht geeft op behoud van het tweedeklasserschap.

Via hindernis baan naar overwinning.

Belcrum 6 – TTVE 2     2-8
Vrijdag 27 september
Afgelopen vrijdag 27 september trokken senior, senior en junior naar Breda. Een reis die niet zonder hindernissen verliep. Elshout door allerlei ”ei-perikelen” bijna geïsoleerd, en de Hollandsedijk aan de westkant vanwege een kruispuntversperring in Capelle alleen via een grote omweg bereikbaar.

Wij hadden ons tot doel gesteld voldoende punten te halen om op de derde plaats te kunnen eindigen en anders bij de beste vier te gaan horen. Gemotiveerd en vol vertrouwen gingen we van start.

Edoch, het liep wat anders dan wij ons hadden voorgesteld. Thijs verloor de eerste wedstrijd in vijf sets, André de tweede in vier. Dus 2-0 achter, maar geen paniek! Werk aan de winkel voor Luck. Dat was hem, zo bleek, wel toevertrouwd. Dikverdiende winst in een driesetter en een tegenstander die van zijn ongelooflijk harde meppen soms radeloos werd.

Vervolgens wonnen André en Thijs gladjes en royaal het dubbel in straight sets en de opmerking van Luck dat hij wel gezien had waarom de oudjes zo vaak het dubbel winnen. Stand weer gelijk (2-2) en voor Belcrum geen houden meer aan.

De volgende zes partijen werden allemaal door ons gewonnen, waarvan één in vijf en de andere in drie of vier sets. Soms zelfs met flink verschil. Af en toe lieten onze tegenstanders merken dat verliezen hen wel eens zwaar viel. Zal wel goed komen als ze wat ouder worden.

Luck z’n laatste partij was een vijfsetter. Na de eerste twee sets met 11-9 en 18-16 verloren te hebben, schakelde hij, door zijn teamgenoten voorzien van goede raad, een tandje bij en won vervolgens met  maar liefst 4-11, 7-11 en 4-11. Eindstand 8-2 in ons voordeel en een flinke stap in de goede richting.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat, hoewel alle partijen afzonderlijk de juiste winnaar hadden, het totale krachtsverschil kleiner was dan deze uitslag doet vermoeden.

Een uur na middernacht stapten we tevreden over onszelf en blij met de uitslag in de auto om de hindernisbaan naar huis weer te nemen.

Red Star verdiend voorbij TTVE 2.
TTVE 2 – SV Red Star ’58 2     3 –  7
Vrijdag 20 september
Na de nipte overwinning uit tegen Waalwijk, stond j.l. vrijdag de thuiswedstrijd tegen Red Star op het lijstje. Bekende namen bij de tegenstander : Ronald Brekelmans , Job van Zundert en Alex Schellekens. Zij hadden hun eerste wedstrijd gewonnen met 10-0 , dus dat beloofde wat tegen deze aanvallend ingestelde spelers.

Peter begon tegen Ronald : na een eerste net verloren game kwam hij er verder niet meer aan te pas, en hetzelfde gold voor Thijs tegen Alex. Luck speelde tegen Job en na een eerste verloren game won hij knap en krap de volgend drie.

Het dubbel van Luck en Peter moet nog wel op elkaar inspelen , toch ging het niet slecht; ze verloren wel in 4en. Thijs tegen Ronald was een leuke partij waarbij de eerste werd verloren maar Thijs kon toch, op de hem bekende wijze, de volgende drie net naar zich toe trekken. Peter verloor in vieren van Job en Luck speelde daarna tegen Alex : hij pakte op indrukwekkende wijze met fantastisch blocken en smashes de eerste twee games, verloor de derde game en verloor in de vierde niet alleen op punten maar raakte ook het hoofd er bijna bij kwijt; maar mental coach en non-playing captain André kon gelukkig de boel weer resetten en Luck won met 11-9 de laatste game!

Daarna was de koek wel op en de laatste drie partijen gingen verdiend naar  Red Star. En toen waren er ballen en bier

TTVE 2  start met verdiende overwinning op Waalwijk 1.
Waalwijk 1 – TTVE 2     4-6
Woensdag 11 september
Het was de avond dat Luck van Wanrooij voor de eerste keer meedeed met TTVE en daar wilde Thijs en André wel bij zijn. Of te wel: Peter was vrij deze avond en deed wat je van hem mag verwachten hij ging eerst lekker trainen in Elshout en kwam daarna -in zijn thuisstad- nog even naar zijn teamgenoten kijken.

Thijs begon de avond tegen John Cruisberg en moest de eerste game, na steeds te hebben voor gestaan, alsnog afgeven. De volgende 3 games werden redelijk gemakkelijk door Thijs gewonnen, zodat we de competitie zijn gestart met een overwinning. In de volgende partij bleek het venijn al in het begin te liggen. André verstapte zich al in de eerste game tegen Suus Tanke met een spierschuring in zijn rechter kuit tot gevolg. Uitstappen was geen optie en na een korte pauze werd de strijd hervat. Gelukkig kon André al hinkelend toch nog de winst grijpen en was er nu tijd om te koelen en een passend smeersel te zoeken. De hulplijn werd ingezet en Peter zou het “medicijn” vanuit Elshout meebrengen.

Luck trof het in zijn eerste wedstrijd voor TTVE niet en kreeg in zijn eerste wedstrijd Daniel Gritto als tegenstander. Fel startend won Luck de eerste game wel maar moest in de volgde 3 games de eer aan zijn tegenstander laten. Meteen daarna mocht Luck met Thijs aantreden in de dubbelspel om de kuit van André te sparen. Ook weer een sterk startent Elshout dat de eerste 2 games redelijk eenvoudig wist te winnen om daarna de volgende games te verliezen (2 maal zelfs in de verlenging), waarmee de totaal stand op 2-2 stond.

De volgende 2 partijen, Thijs tegen Suus en Luck tegen John werden beide door TTVE gewonnen. André speelde daarna tegen Daniel en kon wel redelijk bijblijven maar verloor met
17-15, 11-9 en 11-7.

Luck versloeg daarna Suus nipt en Thijs kon helaas ook niet van Daniel winnen zodat deze ongeslagen bleef (stand 4-5). De laatste partij probeerde André met zo min mogelijk lopen verdere schade te voorkomen hetgeen ook lukte, maar had daar wel 5 games voor nodig.

Alles bij elkaar een verdiende overwinning voor TTVE.

TTVE 3

Derde eindelijk op stoom.
TTVE 3 – Smash 4     7-3
Vrijdag 25 oktober
Na drie keer gelijk spel gespeeld te hebben zat er progressie in de resultaten van het derde team. Het derde was erop gebrand om het verlies van de eerste wedstrijd In Geertruidenberg tegen Smash recht te zetten. De spelers deze avond waren Renate, Jonsjo en Jan en voor de mentale ondersteuning was Arno ook op deze avond gekomen. De opening van Jonsjo ging nog moeizaam en hij moest in vijf sets het punt helaas nog aan Ricardo laten. Hierna was het Jan die de stand in wederom een vijfzetter gelijk wist te zetten. De toon was gezet, er moest voor elk puntje geknokt worden. Dat deed Renate dan ook en haar partij (vijfsetter) alsmede de dubbel (vijfsetter..) die ze samen met Jonsjo speelde waren daarom voor Elshout.

Jan moest daarna zijn meerdere erkennen in Ricardo en Kees maar de overige partijen van Renaten Jonsjo waren voor Elshout. Een verdiende zege voor het derde en  hebben nu de smaak te pakken om ook de volgende partijen te gaan winnen.

TTVE 3 – TIOS ’51 6     5-5
Vrijdag 11 oktober
Thuis tegen het zesde team van Tios konden Renate, Jonsjo en Jan opnieuw punten pakken, het wachten is op de eerste overwinning

TIOS ’51 8 – TTVE 3     5-5
Zaterdag 5 oktober
Door het overlijden van de vader van Jonsjo werd aan Erik gevraagd of hij kon invallen en samen met Arno en Renate werden ook bij Tios weer vijf punten gehaald

Derde team loopt warm.
Irene 3 – TTVE 3     5-5
Vrijdag 27 september
Arno, Jonsjo en Jan moesten het opnemen tegen Irene, de tegenstanders kwamen iets later maar via leuke games werd het eerste gelijkspel gehaald

Derde team nog niet op stoom.
TTVE 3 – SV Red Star ’58 3     2 – 8
Vrijdag 20 september
Het derde team is deze competitie nog zoekende naar de vorm. Zo werd vorige week in de openingwedstrijd verloren tegen Smash en nu moest geprobeerd worden om de punten te halen tegen Red Star. De openingswedstrijd werd gespeeld door Jan die tegen Ad Jonkers een zeer ervaren speler tegen zich kreeg. De sets volgde elkaar goed op maar de ervaring van Ad gaf uiteindelijk de doorslag.

Daarna was het Renate die tegen Claudia een waardig tegenstander kreeg, doordat Renate geen goed antwoord kon geven op het zeer aanvallende spel moest ook deze set bij Red star aangetekend worden. Gelukkig kon Jonsjo de stand enigszins goed maken door zijn partij tegen Rian te winnen. Het cruciale dubbel echter kon door Jonsjo en Renate niet gewonnen worden.

Hierna wist  Renate haar partij tegen Ad nog wel te winnen maar helaas voor Elshout moest het daarbij blijven. Hopelijk volgende week tegen Irene een beter resultaat.

 Voorjaarscompetitie 2013

TTVE 1

Eerste team volgend jaar weer in de eerste klasse.
TTVE 1 – JCV 3     5-5
Vrijdag 19 april
De laatste wedstrijd van het seizoen voor Elshout 1 was tegen JCV 3, die inmiddels al kampioen waren. Aangezien wij ook al zeker waren van plaats 4 stond er voor Hanno, Frank en Dick behalve een gezellige avond niks op het spel.

Zoals gewend waren Hanno en Dick aan de late kant, gelukkig de tegenstanders ook want die moesten wij persoonlijk ophalen in Rosmalen. Frank had inmiddels het “center court” , in de lengte van de zaal, al opgebouwd.

Dick begon de avond tegen Mark Laros en deze noppen vs noppen partij werd zonder enige hoogtepunten gewonnen door Dick. Frank verloor de tweede partij in vier spannende games van Jim Hogentoren. Ondanks dat Frank er iedere game kort bij zat, was er toch wel sprake van klassenverschil. Hanno mocht als derde optreden tegen Inge Fonken en na twee belabberde games werd Hanno steeds beter maar moest toch de winst in vier games aan de enige dame van de avond overlaten.

Het dubbel bestond uit twee gelegenheidsdubbels, Frank/Dick tegen Mark/Inge. Er gebeurde van alles maar helaas won JCV deze pot in de vijfde game met 16-18. Helaas 1-3. Gelukkig won Frank in vijf games van Mark en Dick in 4 games van Inge zodat de stand weer gelijk stond. Zowel Hanno als Dick verloren kansloos van Jim. Hanno speelde zijn laatste wedstrijd tegen Mark. Ondanks dat Mark af en toe prachtige ballen sloeg, was Hanno op alle fronten de betere en won. Hoogtepunt van de avond was de partij van Frank tegen Inge. Frank verdedigde als vanouds en benutte de volledige zaal in de lengte. Iedere bal kwam terug, strak, hard of zo hoog mogelijk. Inge bleef maar slaan maar knakte toen bleek dat ze toch terug bleven komen. Voor onze Frank mag de tafel iedere week wel in de lengte staan (en voor het publiek ook).

Eindstand 5-5 en behoud in de eerste klasse.  Een avond/competitie waar we trots op zijn en waar we uiteraard een biertje op gedronken hebben. Tijdens het biertje kwam er bericht van het tweede team: kampioen in de derde klasse, proficiat mannen.

TTVE 1 – TTCV van Herwaarden 4     3-7
Vrijdag 12 april
Afgelopen vrijdag 12 april stond voor TTVE 1 de voorlaatste thuiswedstrijd tegen TTCV van Herwaarden 4 op het programma. Na de uitstekende 4-6 overwinning van vorige week tegen Renata 2 uit Eindhoven (met een excellerende Dick) wederom een avond met tegenstanders van niveau. Frank, Dick en Hanno speelden namens het eerste, Ronald en Marcel van Grootel en Hugo Visser namens Herwaarden.

TTVE kende een taaie start. Dick kon weinig inbrengen tegen het bekeken spel van Ronald en ook Frank wist niet van Marcel te winnen. In de derde partij had Hanno een valse start tegen Hugo, hij kwam met 0-2 achter, maar wist zich knap terug te knokken en de partij te winnen. In de dubbel waren Dick en Hanno weer kansloos tegen de gebroeders van Grootel. De achterstand liep daarna nog wat verder op, Frank speelde gedreven, maar verloor in 5 sets van Ronald. Een 1-4 achterstand.

Gelukkig was onze kopman Dick daarna weer aan de beurt. Ook hij had 5 sets nodig tegen Hugo maar wist te winnen. Hanno speelde een knappe pot tegen Marcel, maar verloor helaas in vijven. Hetzelfde gold voor de partij tussen Frank en Hugo die ook in 5 sets naar Herwaarden ging. Hanno had daarna weinig kans tegen Ronald. In zijn laatste partij haalde Dick alles nog eens uit de kast. De wedstrijd tussen hem en Marcel ging erg op en neer, ondanks verschillende ruime setoverwinningen een mooie en spannende partij. Uiteindelijk wist Dick het laatste punt in Elshout te houden. Een 3-7 eindresultaat, de realiteit van de avond ook al hadden we graag een puntje meer gehad.

Eerste bij de eerste vier, promotiepoule.
TTVE 1 – Smash 1     7-3
Vrijdag 29 maart
Na het slechte resultaat van vorige week moest het eerste op vrijdag 29 maart alles op alles zetten om nog bij de bovenste vier te eindigen. Smash 1 uit Geertruidenberg was de tegenstander, Ralph Kouwenhoven, Samir Amrani en Rowald van Gils. Dick was nog steeds niet helemaal fit dus Frank, Gido en Hanno speelden.

De start van TTVE 1 was prima, Gido won van Rowald en Hanno van Samir. Ralph speelde de laatste wedstrijden al erg goed en wist dat niveau tegen Frank vast te houden met een 2-1 tussenstand als gevolg. In de dubbel gaven Gido en Frank Rowald en Samir geen kans. Rowald pakte de draad daarna snel weer op en won zijn partij tegen Hanno eenvoudig. Gido speelde vervolgens scherp en goed en wist knap in vieren van Ralph te winnen. Frank won zijn partij van Samir vrij eenvoudig, Hanno had daarna ook tegen Ralph geen kans. Tussenstand: 5-3.

Met zeven punten zou het eerste waarschijnlijk veilig zijn, dus de partij van Frank tegen Rowald was van groot belang. Het was een partij die over en weer ging, met knappe ralleys en punten maar ook simpele fouten. Zoals vaker dit seizoen bleef Frank goed knokken en dankzij een goede finish in de vijfde set trok hij aan het langste eind. Gido won zijn laatste partij tegen Samir in drieen. Een prima 7-3 overwinning van TTVE, die zoals later bleek inderdaad voldoende was om bij de eerste vier te eindigen.

JCV 3 – TTVE 1     9-1
Vrijdag 22 maart
Vrijdag 22 maart speelden Frank, Gido en Hanno de uitwedstrijd tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat JCV 3 in Vught. Dick wilde graag wat punten pakken maar stond vanwege een hamstringblessure langs de kant. Uiteraard reisde hij wel mee af naar Vught voor wat mentale ondersteuning en gezelligheid.

Namens JCV speelden Inge Fonken, Mark Laros en Jim Hogentoren. Het werd een zware avond voor het eerste. Alleen Gido wist zijn wedstrijd van Inge te winnen. In zijn andere partijen wist hij wel wat sets te winnen, maar Gido kon het de tegenstanders niet moeilijk genoeg maken. Hetzelfde gold voor Frank, hij maakte het Jim en Mark moeilijk, maar kon geen partijen winnen. Hanno kwam tegen Mark een heel eind, maar kwam er in de andere partijen niet aan te pas.

Eerste weet verlies beperkt te houden.
TTCV Herwaarden 4 – TTVE 1     6-4
Vrijdag 8 maart
Afgelopen vrijdag 8 maart stond voor TTVE 1 de lastige uitwedstrijd tegen het vierde van TTCV Herwaarden op het programma. Gido was romantisch aan het doen in Parijs, dus Frank, Dick en Hanno reisden volledig elektrisch af naar Veghel. Dick was nog steeds niet helemaal fit (evenals de rest van zijn huishouden), maar gezien zijn goede ervaringen in Veghel besloot hij toch mee te gaan. Het begin van het eerste was echter niet voortvarend. Dick startte tegen Adrie Welten maar kwam er nauwelijks aan te pas. Hij verloor vrij eenvoudig. Datzelfde gold voor Hanno, die daarna slechts één setje van Marcel van Grootel wist te winnen. Frank wist wel van Hugo Visser te winnen, maar Frank en Hanno konden als gelegenheidsdubbel ook geen potten breken. Een 3-1 achterstand.

Ook zijn volgende partij tegen Marcel wist Dick niet te winnen. Hij voelde zich allesbehalve fit en kon zich niet concentreren of vastbijten in de wedstrijd. Frank wist daarna gelukkig van Adrie te winnen. Hij kwam met 2-0 in sets achter, maar knokte zich evenals vorige week knap terug en won de partij. Hanno wist daarna in vieren van Hugo te winnen, met een iets vriendelijkere 4-3 tussenstand op het bord als gevolg en nog alle kans op een goed resultaat. Frank speelde daarna een heel aardige partij tegen Marcel, maar kon het hem niet moeilijk genoeg maken. We hoopten dat Dick in zijn laatste partij het vierde punt voor Elshout zou scoren door te winnen van Hugo, maar ook in deze partij zat Dick z’n conditie in de weg. Hij knokte vijf sets voor wat hij waard was, maar zonder resultaat. Hanno was in zijn laatste partij dus gebrand dat vierde punt wél te scoren. Met ouderwets goede blokballen liet hij Adrie niet in zijn spel komen. Hij wist in drieën te winnen en toch het vierde punt voor Elshout te pakken.

TTVE 1 doet goede zaken!
TTVE 1 – Renata 2     7-3
Vrijdag 1 maart
Voor TTVE 1 stond vrijdagavond 1 maart de belangrijke thuiswedstrijd tegen het Eindhovense Renata op de planning. Voor het eerste onbekende tegenstanders en een concurrent voor de middenmoot in onze poule. Gido kon er vanwege ziekte niet bij zijn, dus Frank, Dick en Hanno traden aan. Voor Renata speelden Eric Mayers, Ben Cornuyt en Tuur van Gestel.

De heren van het eerste kenden en prima start. Dick startte tegen Eric. Meteen een lastige partij voor Dick, Eric sloeg gecontroleerde en harde aanvallende ballen. Dick hield echter knap stand. Hij had in de eerste set weliswaar bijna de ouderwetse 21 punten nodig (20-18), maar won knap in vieren van Eric. Frank speelde daarna tegen Ben. Hij moest één setje wennen aan de lange noppen op de forehand van Ben, maar wist de drie sets daarna eenvoudig te winnen. Hanno won de derde partij eveneens vrij eenvoudig van Tuur, een prachtige 3-0 tussenstand.

Dick en Hanno dubbelden niet onaardig en wisten het drie sets tot verlenging te schoppen, maar moesten toch gewonnen geven tegen Eric en Ben. De heren van het eerste gingen daarna gelukkig weer verder met winnen, Frank wist een 0-2 achterstand tegen Eric knap om te buigen naar een 3-2 overwinning. Dick wist zijn concentratie vast te houden tegen Tuur en won in vieren en Hanno moest eveneens één setje wennen aan de noppen van Ben maar gaf hem daarna geen kans meer. Tussenstand: 6-1!

Helaas was de koek daarna een beetje op bij Frank en Hanno. Tuur was langzaam in zijn spel gekomen en Frank kon geen potten breken tegen hem. Ondanks een 8-4 voorsprong in de vijfde set verloor hij toch van Tuur. Hanno deed zijn best tegen Eric, maar kwam niet verder dan één keer setwinst. Gelukkig was Dick deze avond wederom de man in vorm, hij wist ook zijn derde partij tegen Ben te winnen. Het kostte hem vijf sets en het was een echte wedstrijd van ‘lange noppen tegen lange noppen’, maar Dick wist net wat beter gebruik te maken van de zijne. Een knappe 7-3 overwinning, waardoor TTVE in een vertekende tussenstand (niet alle tegenstanders hebben al vier wedstrijden gespeeld) op een eerste plaats staat!

Never Despair 5 – TTVE 1     6-4
Uiteraard stonden Dick en Hanno te popelen om deze ’thuiswedstrijd’ voor het eerste te spelen. Frank maakte het drietal compleet, om 14.00 uur begon Dick aan zijn eerste wedstrijd tegen Kenny Leijtens. Dick was gebrand er een mooie middag van te maken en liet Kenny niet in zijn spel komen. Hij won verdiend in vieren. Hanno speelde daarna tegen Rik van Lee. Hij kon het hem twee sets moeilijk maken maar moest uiteindelijk gewonnen geven. Frank speelde tegen Rick Oostelbos. Frank was niet opgewassen tegen het bekeken spel van Rick, dus wederom een verliespartij voor TTVE.

Dick en Hanno startten de dubbel goed en wonnen de eerste set. De tweede set waren Kenny en Rick duidelijk beter. Ze lieten Dick en Hanno niet meer in het spel komen en wonnen ook de dubbel. Gelukkig was Dick, onze man in vorm, daarna weer aan de beurt. Een lastige partij tegen Rik volgde, waarin Dick met knap verdedigend spel in vijven won. Frank speelde tegen Kenny maar kon geen vuist maken en verloor in drieën. Ook Hanno wist daarna niet te winnen van Rick. Hij wist wederom één setje bij elkaar te knokken maar daar bleef het bij.

In zijn laatste partij tegen Rik kwam Frank wat beter in zijn spel. Hij hield de ballen beter op tafel en wist in vieren te winnen. Toen was de beurt weer aan Dick, die zijn derde partij ook graag wilde winnen. De eerste twee sets leek dat een lastige klus te worden. Rick bleef rustig en gaf Dick weinig kansen. Toch zette Dick zijn tanden in de wedstrijd en wist de derde en vierde set beiden in de verlenging te winnen. In de vijfde was hij ouderwets ontketend en won op knappe wijze zijn derde partij. Hanno had graag een aandeel geleverd en het vijfde punt voor TTVE gewonnen. Hij won de eerste set van Kenny eenvoudig, maar Kenny paste zich knap aan. Met goede services en bekeken spinballen gaf hij Hanno geen kans meer.

Eindresultaat was een 6-4 nederlaag, geen slecht resultaat en uiteraard een bijzonder trotse Dick. Reden genoeg om wat biertjes te nuttigen in de kantine, op tijd wat shoarma naar binnen te werken en dat dan nog weg te spoelen met wat laatste pilsjes in de stad. Op naar de volgende wedstrijd!

Mooie opening van het seizoen voor het eerste.
TTVE 1 – Luto 1     6-4
Vrijdag 25 januari
Afgelopen vrijdagavond speelden Frank, Dick en Hanno hun eerste wedstrijd in de eerste klasse tegen Luto 1, Gido had verplichtingen in Utrecht. Martijn van Huykelom en Marcel Laurijsen speelden voor Luto, vanwege ziekte hadden zij Lucette Meijer als invaller meegebracht. Dick moest later op de avond nog surveilleren op een schoolfeest, dus in overleg met Luto werd besloten dat hij zijn drie wedstrijden eerst zou spelen. Vooraf had hij beloofd Frank en Hanno achter te laten met een voorsprong, en die belofte kwam hij na. Zijn eerste partij tegen Martijn werd een echte kraker, een typische partij van een aanvaller tegen een verdediger. Dick kwam goed in zijn spel en kon Martijn behoorlijk ontregelen. In de vijfde en laatste set verloor Martijn de scherpte waardoor Dick zijn eerste partij won. Lucette kwam tegen Dick twee keer tot de ‘verlening’, maar moest toch in drie sets gewonnen geven. In zijn laatste partij tegen Marcel had Dick weinig kans, Marcels spel was te rustig en bekeken waardoor hij in vier sets van Dick won.

Nadat Dick vertrokken was, speelden Frank en Hanno beiden eerst een enkel. Frank begon tegen Martijn en moest flink aan de bak. In vier krappe sets trok Frank aan het langste eind en won de partij. Hanno speelde tegen Lucette en wist de partij in vier sets te winnen. Het dubbelen ging gelegenheidsduo Frank en Hanno ook goed af, zij wisten constant druk uit te oefenen in de partij en in vier sets knap te winnen. Een mooie 5-1 tussenstand op het bord!

Na de dubbel speelde Frank zijn partij tegen Marcel, maar wist op de eerste set na geen potten te breken. Marcel won de overige sets. Ook Hanno verloor daarna zijn volgende partij van Martijn, hij kon het Martijn niet moeilijk maken. Nog twee kansen om de eerste competitiepartij met een overwinning af te sluiten. Frank speelde tegen Lucette, normaal gesproken zou dat het zesde punt moeten zijn. Lucette bleef echter geconcentreerd en rustig spelen, Frank kon zelf steeds minder in zijn partij. In vijf spannende sets wist Lucette knap van Frank te winnen. Daarna was het de beurt aan Hanno om het zesde punt te maken in zijn partij tegen Marcel. In het verleden won Marcel deze ontmoetingen meestal, maar Hanno wist deze partij met goede blokballen en weinig fouten te winnen. Toch nog een 6-4 overwinning voor de heren van het eerste!

TTVE 2

Tweede team kampioen in de derde klasse.
Wanzl Belcrum 8  – TTVE 2     5-5
Vrijdag 19 april
Afgelopen vrijdag gingen Thijs, André en Henk naar Breda om tegen Wanzl het karwei af te maken. Na de vorige winst op B.S.M. en de stand in de poule bleek dat we met 3 behaalde punten het kampioenschap binnen konden halen.

Thijs begon tegen G.J. v. Beckhoven en verloor na 5 games van de Bredase kopman. Ook de tweede partij van de avond ging in 5 games, maar ook André trok aan het kortste eind zodat de tussenstand 2-0 voor Belcrum was.

Vlak voordat we in Breda aankwamen werd er gesuggereerd dat Henk de 3 benodigde punten zou binnenhalen, maar die had daarop geantwoord dat TTVE de partij na het dubbel de 3 punten gewoon binnen zouden zijn. Thijs en André hadden daar na de 2 eerste wedstrijden dus nu minder vertrouwen in. In de 3e partij speelde Henk tegen Bert Jan Bos gedegen en vol vertrouwen en won met 3-1, zodat er nog 2 punten nodig waren. Dat was het sein om weer vertrouwen te tanken en het dubbel werd door Thijs en André vervolgens zoals deze hele competitie ook weer binnen gehaald zodat we nog maar 1 punt nodig hadden om het kampioenschap binnen te halen. Direct na het dubbel trad Thijs aan tegen Erwin v. Laere, verloor de 1e game maar liet zien uit het juiste hout te zijn gesneden door uiterst bekeken de andere 3 games te winnen zodat het 3e benodigde punt, zoals Henk al had voorspeld, binnen te halen met de 5e partij. Na de felicitaties in ontvangst te hebben genomen bleek ook Gert Jan v. Beckhoven een niet te nemen horde voor zowel André als Henk.

Thijs en André wonnen nog wel van Bert Jan Bos zodat we 5 punten behaalden en dik verdiend kampioen waren. Na een gezellige afsluiting togen we tevreden weer richting Elshout, Drunen en Rosmalen om van de inspanningen uit te gaan rusten.

De Treinreporter

TTVE 2 op weg naar het kampioenschap.
TTVE 2 – BSM 2     9-1
Vrijdag 12 april
Door de thuiswedstrijd tegen het Dongense BSM 2 met 9-1 te winnen is het tweede van TTVE met volle vaart op weg naar het kampioenschap. Naast de flinke eigen winst hielp de 6 – 4 eindstand van Belcrum (3e) tegen Irene (2e) daar behoorlijk aan mee.

Thijs begon de avond, zoals we bij de thuiswedstrijden gewend zijn, tegen Arnold (Nol) Bax. In 3 straight games kreeg Nol geen schijn van kans. De volgende wedstrijd speelde Henk erg wisselvallig en kon maar niet in het juiste ritme komen. Corné van Dun wist uiteindelijk de stand weer in evenwicht te brengen 1-1. Alle volgende 8 wedstrijden werden gewonnen door de thuisploeg waarbij op viel, dat daar deze avond geen enkele keer 5 games voor nodig waren. Zowel Thijs als André hadden het weliswaar niet gemakkelijk tegen Corné maar wisten deze avond toch ongeslagen te blijven. Samen wonnen ze ook redelijk eenvoudig het dubbelspel. Henk Wentink kwam steeds beter in het spel en eindigde de avond dus met 2 overwinningen op Isabelle Avontuur en Nol.

Komende vrijdag kan met 6 punten voorsprong de strijd worden aangegaan met de nummer 2 van de competitie , Belcrum uit Breda. Het behalen van de nog 3 benodigde punten moet haalbaar zijn.

Tweede maakt het moeilijk voor de concurrentie.
Die Meede 3 – TTVE 2     1-9

Vrijdag 5 april
Gisteren stond voor het 2e de wedstrijd tegen Die Meede op het programma. De eerste wedstrijd was thuis met 6-4 gewonnen. Na diepgravend overleg vorige week  is besloten om vol voor het kampioenschap te gaan : dus gingen Thijs, André en Peter sterk gemotiveerd en met het vizier op scherp naar Made.

Thijs ‘trapte af’ tegen kopman Rayner en verloor nipt de eerste game met 12-10, na nog wat calibreren van het vizier won hij de volgende 3 vrij eenvoudig.  André speelde daarna tegen Ad, of eigenlijk met Ad die er deze avond geen kijk op had: André won met 2,3 en 0.   Peter moest toen tegen Daniël, voor hem i.i.g. niet zo’n fijne speler om tegen te komen. Hij won nog wel de 1e game, maar moest toch daarna de volgende 3 afgeven,zij het erg krap.

Het dubbel,  ach,  daar valt niet veel over te vertellen, André en Thijs wonnen simpel als vanouds.

Na het dubbel kwam Thijs uit tegen Ad , en na de eerste twee eenvoudig gewonnen te hebben gaf hij de derde game af. Met wat pijn en moeite kon Thijs de 4e game toch met 11-9 winnen en was de tussenstand 1-4

Toen kwam Peter  tegenover Rayner te staan en het leek net alsof het woensdag was : scherp, geconcentreerd en de tanden erin : na nipt verlies in de eerste twee games kon hij daarna de vogende 3 naar zich toe trekken , met moeite maar die binne benne benne binne!!

André won daarna in drieen, maar niet eenvoudig, van Daniël;  Peter had geen enkele moeite met Ad en Thijs won in drie games van Daniël (18-20 in de 3e).  De laatste partij tussen Rayner en André was spannend met mooie rally’s, fantastische spinballen en smashes en evenzovele mooie returns, counterattacks en tactisch spel. André won de 1e  net, verloor de 2enet  en won de 3e weer op het nippertje. De 4e game stond Rayner constant voor, nog wel met 8-4 !!,  maar toch wist André ook deze game te winnen ( het is net een Duitser : je hebt pas van hem gewonnen als de tafels opgeruimd worden en je dan nog vóór staat! De tafels stonden er nog). Einduitslag 1-9

Goed op weg!!
Irene 3 – TTVE 2     4-6
22 maart 2013
Op vrijdag 22 maart j.l. togen wij, Peter Henk en Thijs, naar Tilburg om tegen het derde van Irene te spelen en zo mogelijk de op de koploper opgelopen achterstand van twee punten te verkleinen of in het slechtste geval niet verder te laten oplopen.

Henk beet het spits af en won in vier sets redelijk soepel van Jolanda, de dame uit het Tilburgse team, waarna Peter kansloos was tegen Maurice. Een dikke driesetter.

In de derde partij moest Thijs aan de bak tegen Joep Jonkers, een jongeman die wel van wat showwerk houdt, veel terug brengt en de raarste harde ballen slaat. Na de eerste set verloren te hebben won Thijs de tweede en de derde met respectievelijk 4 en 5, en trok in een spannende vierde met 15-13 aan het langste eind.

Het dubbel was niet om aan te zien. Alleen in de vijfde set kwamen Henk en Peter tot een redelijk niveau en wonnen die set dan ook met 11-5. Stand 3-1 in ons voordeel.

Vervolgens winst van Thijs en Henk en verlies van Peter. Dus een 5-2 voorsprong voor ons, die door Thijs na eenvoudige winst op Maurice Hagen op 6-2 werd gebracht.

De laatste twee partijen werden viersetters. Zowel Henk, tegen Joep, als Peter, tegen Jolanda, speelden erg wisselvallig met steeds kerende kansen maar toch twee verdiende winstpartijen voor onze tegenstanders.

Zoals ook in de thuiswedstrijd: 6-4 voor ons.

TTVE 2 – Hyperion     9-1
29 maart 2013
De uitwedstrijd tegen dit oorspronkelijk studententeam hadden wij na felle strijd en hard knokken met 7-3 gewonnen. Nu deed hun sterkste man niet mee en lagen er voor ons dus kansen die wij dan ook gegrepen hebben. Winst met 9-1. Een uitslag die enigszins geflatteerd was. Het had ook zomaar 8-2 of 7-3 kunnen zijn.

Door ons werden drie partijen in vijf sets gewonnen. André van Mark Dragstra na steeds achter gestaan te hebben met 13-11 en van Ruben Smeets met 11-8 in de vijfde. Daar stond voor hem een overwinning tegen Paul van de Berg tegenover in drie sets met in totaal acht punten voor de tegenstander.

Peter was deze avond in goeden doen en liet op vrijdag zien wat wij wekelijks van hem op woensdag gewend zijn. Gevolg winst in vijf sets tegen Mark met 14-12 in de vijfde set, gewonnen van Paul in vier sets en verlies, eveneens in vier sets, tegen Ruben.

Thijs wist deze avond los te komen van een hinderlijk syndroom. Eindelijk weer eens een keer een competitiewedstrijd zonder vijfsetter. Drie winstpartijen waarvoor in totaal ”maar” tien sets nodig waren.

Voor de volledigheid: het dubbel werd gladjes in drie sets gewonnen. We doen weer volop mee in de strijd voor het kampioenschap.

Tweede team loopt in op concurrent.
BSM2 – TTVE 2     1 – 9
Vrijdag 8 maart
Het team bestond uit: Jeroen v. Merode, Isabel Avontuur en Corné v. Dun.

Na de koffie en het weerzien met oud club- en teamgenoten kon de wedstrijd beginnen tussen Corné en Thijs. Het leek wel een rustige avond voor Thijs: gedecideerd won hij met 3 games tegen nul.

Na het dubbel speelde Thijs tegen Isabel en weer ging de winst naar Thijs met 3 games tegen 1. Zijn laatste partij tegen Jeroen ging weer bijna net zo snel als de eerste partij en met 3 tegen nul games. Wat was er toch met Thijs aan de hand. Te weinig contributie???

André begon de avond tegen Isabel en ook hij liet de tegenstandster geen kans en won ook met 3-0. Zijn tweede partij tegen Jeroen deed André het nog eens over en weer werd met 3-0 gewonnen. Ook al te weinig contributie? Maar de derde partij voor André, de laatste op het formulier liep ineens anders. Tegen Corné werd het een spannende gelijkopgaande wedstrijd. Corné was erg vast in het schuiven en kon vaak vernietigend met zijn forehand uithalen die dan voor André niet te houden waren. Andersom kon André door vechtlust en slimheid toch ook zijn punten weer pakken. 12-10, 10-12, 11-9, 7-11. Het was leek wel een jojo partij. Eerst Corné, dan weer André.

In de vijfde game leek dat over en liep Corné weg naar 6-1. Weer vocht André zich terug en kwam zelfs met 8-7 voor.

Corné nam weer extra risico en benutte zijn forehand weer en kwam met 10-7 voor en won uiteindelijk met 11-9.

Dan het dubbel van onze routiniers. Nog geen dubbel verloren deze competitie. Echter tegen Jeroen en Corné, die vaak met zijn forehand in stelling kwam, liep het erg stroef. Gelukkig was de vijfde game Thijs net zo erg voor zijn tegenstanders door met backhand en forehand veelvuldig mooie punten te scoren die ontstonden door goed voorbereidend werk van André. 2-3.

Vanavond speelde Henk voor het eerst sinds november weer eens mee. De kuitblessure gaat ok en ook aan de schouder had hij al enkele weken geen pijnscheuten meer. Hij begon tegen Jeroen waar hij met 3-1 van won. Tegen Corné leek het een fluitje van een cent want tegen de service en rake topspinballen had Corné niks in te brengen, 3-0 voor Henk.

De laatste partij tegen Isabel was een spannende aangelegenheid. Sinds 3 maanden moeder Isabel begon na de twee eerste verloren games beter met korte noppen te spelen en bracht Henk in de derde game de wanhoop nabij. Tot de 18 had Henk steeds game point maar kon het niet afmaken, Isabel deed dat beter want had maar 1 gamepoint nodig. De laatste game was ook erg close maar uiteindelijk wist Henk de partij naar zich toe te trekken door zijn eerste matchpoint gelijk te benutten. Totaal dus 9 – 1 voor TTVE 2 waardoor er weer punten zijn ingelopen op Wanzl Belcrum die 5-5 speelden tegen Irene, de volgende tegenstander van TTVE 2 in Tilburg. Een gevaarlijke outsider.

TTVE 2 verliest vierde wedstrijd van Belcrum 8.
Renate van Oers deed deze avond met het tweede mee omdat zowel Peter Bijlard (verhinderd) als Henk Wentink (geblesseerd) afwezig was.

Renate heeft zich danig van haar taak gekweten en heeft het de koploper zeer lastig kunnen maken. Helaas lukte het haar net niet om tot winst te komen. In haar eerste partij tegen Edwin Oranje ging het redelijk gelijk op, maar moest aan het einde toch net de eer aan haar tegenstander laten. In haar tweede wedstrijd tegen Edwin van Laere viel de beslissing pas in de vijfde game. Weer lukte het haar net niet om te winnen. En ook in haar laatste partij had Gert-Jan van Beckhoven vijf games nodig om tot winst te komen.

Thijs Stevens die speciaal voor deze avond uit zijn bed was gekomen, was nog niet voldoende hersteld van een zware verkoudheid en miste de kracht die hij normaal wel heeft om tot winst te komen. Daarbij kwam nog dat hij de avond begon met een lange vijfsetter die hij net met 8-11 in de vijfde van Edwin van Laere, hun kopman verloor. Doordat hij daarna ook in zijn tweede en derde partij steeds vijf games achter de tafel moest doorbrengen was de pijp al snel helemaal leeg. Helaas lukte het hem dus niet om deze avond punten voor de thuisclub op het scorebord te krijgen. Samen met André won hij wel het dubbelspel (gelukkig voor Thijs) in vier games.

André van Hulten was deze avond ondanks een beginnende verkoudheid wel in goeden doen en won zowel zijn eerste partij tegen Gert-Jan van Beckhoven als zijn tweede partij tegen Edwin Oranje in 3 games. In zijn laatste wedstrijd van de avond was hij ook te sterk voor de nog ongeslagen Edwin van Laere. Hiermee werd de eindstand op 4-6 bepaald en liep Belcrum in de competitiestand verder weg van TTVE.

TTVE 2 wint ook de derde wedstrijd van het seizoen.
Jonsjo Schalken completeerde deze avond het twee team in plaats van de door een griep gevelde Thijs Stevens. Daarnaast speelde Peter Bijlard vanavond als invaller voor de geblesseerde Henk Wentink. Daarom werd met spanning uitgekeken naar het verloop van de strijd tegen Die Meede 3 uit Made.

Peter Bijlard beet deze avond het spits af en liet zien er zin in te hebben. Na 5 games was hij te sterk voor Ad Huigen. In zijn tweede wedstrijd tegen Rayner de Raad begon hij ook sterk en won gedecideerd de eerste game. Daarna kreeg zijn tegenstander Rayner meer grip op het spel van Peter en wist de volgende 3 games te winnen. Tegen Daniel de Laat had Peter wel grip op het spel maar kon de mogelijkheden die hij volop kreeg helaas niet benutten zodat ook deze partij net niet werd gewonnen.

De tegenstanders hadden deze avond veel moeite met het spel van André van Hulten die al zijn partijen dan ook redelijk eenvoudig in drieën wist te winnen. Samen met Peter won de thuisploeg ook het zo belangrijke dubbelspel maar hadden daar wel vier games voor nodig.

Jonsjo Schalken die ook met zijn eigen team tegen het vijfde team uit de Made aan de bak moest, deed echt van zich spreken. In zijn eerste wedstrijd moest hij nog wel wennen aan het iets snellere spel en moest zodoende de eer laten aan Daniel de Laat. Daarna kwam hij steeds beter in het spel en gaf Ad Huigen geen schijn van kans en won verdiend in 3 games. In zijn laatste wedstrijd tegen kopman Rayner de Raad bleef het lang spannend. Helaas verloor Jonsjo de laatste wedstrijd van de avond in de vijfde game waardoor de eindstand van 6-4 werd bereikt.

Hopelijk zijn de volgende week onze geblesseerden weer hersteld om gezamenlijk de strijd aan te gaan tegen koploper Belcrum.

TTVE 2 onderuit op het gras.
TTVE 2 – Hyperion 1
Vrijdag 1 februari
Voor het 2e team stond de wedstrijd tegen Hyperion op het programma. De tegenstanders bleken echte materiaalspelers te zijn. Alle drie de spelers hadden lange noppen : in diverse groeistadia! Ruben met lange noppen op de backhand, Ralph had ze op de forehand en Mark(=Kees) wist het zelf niet: hij draaide er voordurend mee tijdens de rally’s.

Thijs begon tegen Ruben en hij kreeg de ballen flink om de oren : kansloos!! Dat waren de eerste twee games, daarna had hij het vizier op scherp en veegde de tegenstander van de tafel met 3,5 en 6.
André won daarna regelmatig in drieën van Ralph en Peter verloor net zo regelmatig van Mark.

Het dubbel van ons staat als een huis en won simpel. Thijs had daarna geen kind aan Ralph en Peter verloor in 3 games maar wel heel erg krap van Ruben. Mark bleek geen enkel probleem te hebben met het spel van André; wat André ook probeerde, hij kreeg er geen vat op en verloor in drieën. De stand was 3-4 en de laatste 3 wedstrijden gaven de beslissing.

Peter worstelde zich in 4 games naar de winst op Ralph, Thijs won de eerste 2 van Mark, maar verloor de 3e en de 4e. Dus kon hij voor de 2e keer beginnen aan zijn favoriete onderdeel : de 5e game!! Hij zit er wel altijd op te mopperen maar hij wint ze wel! In de laatste partij van André tegen Ruben , maakte de laatste zoveel fouten dat de punten simpel naar ons gingen :  3-7

Nu een paar weken trainen.
Peter

Krappe en moeizame overwinning op Irene.
De eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie 2013 tegen het Tilburgse Irene verliep moeizaam maar eindigde in een krappe overwinning. Onze nestor Thijs Stevens speelde als vanouds en had doordat hij ongeslagen bleef een flink aandeel in het uiteindelijke resultaat. Zijn eerste wedstrijd tegen Marco Verhoeven won hij redelijk moeiteloos in drie games. In zijn tweede partij met als tegenstander Joris Jonkers, moest hij de alles of niets spelende publieksspeler een game toestaan. In zijn en de laatste partij van de avond gaf hij ook Ruud Hendriks geen kans.

Peter Bijlard kon zijn beste vorm maar niet bereiken en kon daardoor geen enkele partij in winst omzetten. Tegen Ruud Hendriks was hij kansloos maar tegen Joris Jonkers ging het al een stuk beter. Verlies in de vierde game met 11-13 als gevolg. Zijn wedstrijd tegen Marco Verhoeven eindigde weliswaar in verlies in 5 games maar in 3 game was een verlenging noodzakelijk. De vijfde game was een dubbeltje op zijn kant. Het dubbeltje had net zo goed de ander kant op kunnen vallen. Deze game verloor Peter helaas met 9-11.

Bij André ging het net andersom. Zijn eerste partij tegen Joris Jonkers verliep redelijk vlotjes in drie games in zijn voordeel. In zijn tweede treffen, tegen Ruud Hendriks, wist hij ook de winst naar zich toe te trekken. In de voorlaatste partij van de avond verliep het allemaal minder en had hij niet allen Marco Verhoeven maar ook zichzelf als tegenstander. Het liep niet zoals we gewend zijn en hij verloor in de vijfde games nog redelijk vlot met 5-11.

Doordat in het dubbelspel de ervaring het uiteindelijk toch nog aan het langste eind trok, stond na drie en een half uur, de eindstand van 6-4 in Elshouts voordeel op het scorebord.

De volgende week naar een andere Tilburgse tegenstander: Hyperion.

TTVE 3

Derde verliest puntjes tegen Smash.
Smash-3 – TTVE 3     7-3
Dinsdag 6 maart
Het derde moest door de week naar Geertruidenberg tegen Smash, voor het werkende gedeelte van Nederland niet een ideale avond maar voor Smash was dit geen probleem.  De opening van Jonsjo voorspelde niet veel goeds. De tegenstander was een oude rot die kort bij de tafel met een batje waar de winterbanden nog opzaten de balletjes retourneerde alsof het een zwerm spreeuwtjes waren die lang geleden overleden waren. Met nogal wat frustratie verliet Jonsjo daarom na drie setjes de tafel. Hierna ging het met Renate en Jan al niet veel beter zodat we met 3-0 achterkwamen. Via de gewonnen dubbel van Renate en Jonsjo hadden we het gevoel dat het de rest van de avond toch wel beter moest gaan.

De eerste set van Jonsjo ging echter nog naar de tegenstander maar hij wist door heel rustig en lang te wachten uiteindelijk toch de partij naar Elshout te trekken. Hierna “mocht” Jan tegen de  winterbanden specialist maar met mogelijk nog meer frustratie dan Jonsjo moest ook hij het onderspit delven.

Hmm 4-2 achter. Renate ging goed van start maar na 5 lange en vaak vervelende sets moest toch weer een puntje bij Smash bijgeschreven worden. Jan probeerde daarna zijn huid nog duur te verkopen maar Gerard had een geheim wapen op zijn zwarte kant gemonteerd. Brrr.

Jonsjo deed waar hij dit jaar sterk in is en dat is winnen. Maarten werd onder de voet gelopen en Jonsjo kon de stand naar een draaglijke 6-3 brengen. Toen moest Renate tegen het materiaalmonster… en het monster won. Was niet echt een prettige, sportieve avond maar volgende keer beter.