2024

Clubkampioenschap

Vrijdag 12 Januari werden de wedstrijden gespeeld om te bepalen wie zich de clubkampioen van 2024 mag noemen. De 12 opgegeven spelers werden op basis van hun rating opgedeeld over twee poule. De twee sterksten van elke poule bepaalde via kruisfinales wie zich voor de finale of troostfinale kwalificeerde. Hieronder een kort verslag van het verloop:

Poule A:
Frank van Logten
Stijn Verhulst
Renate van Oers
Jan Fitters
Arno Smits
Rob Ruimers

In deze poule was Frank de sterkste speler en had alle wedstrijden gewonnen. De strijd om de tweede plaats was daarentegen erg spannend en ging zoals verwacht tussen Renate en Stijn. In hun onderlinge wedstrijd was het Renate die zowel haar eerste (8-11) alsook de tweede (9-11) game wist te winnen. Hierna kwam Stijn in de derde (11-9) en vierde (11-8) game sterk terug maar uiteindelijk was het Renate die de vijfde met 6-11 wist te winnen en zich daardoor voor de kruisfinales wist te kwalificeren. Hoewel Arno het Jan knap lastig maakte, wist Jan de vierde plaats te behalen. Rob speelde deze avond erg sterk en wist tegen Jan daarom ook verdiend een game te winnen.

Poule B:
André van Hulten
Gerard Quaak
Jonsjo Schalken
Erik Jacobi
Luc Bisterbosch
Deny Mouwen

In deze poule waren het vooral André en Gerard die om de eerste plaats streden. In hun onderlinge wedstrijd was het erg spannend waarbij het goed tegen elkaar op ging. De eerste game werd door Gerard met 13-15 gewonnen, de tweede game ging met 11-2 naar André. Hierna kwam Gerard met 5-11 weer sterk terug maar vervolgens was het André die de stand in de vierde game met 11-9 weer gelijk trok. In de beslissende vijfde game was het tenslotte André die de eerste plaats in deze poule voor zich opeiste en Gerard werd tweede. Ook de strijd om de derde en vierde plek was erg spannend. Jonsjo wist de eerste twee games van Erik te winnen, maar de derde en vierde game waren beide voor Erik. In de beslissende vijfde game was het Jonsjo die de partij naar zich toe wist te trekken en daardoor als derde eindigde. Luc begon sterk tegen Erik met een 2-11 eerste game, toch was het Erik die het laatste puntje van de partij maakte en daardoor vierde in de poule werd. In de partij tegen Erik was de progressie van Deny door het spelen in de competitie goed te zien. Hij wist de eerste game te winnen en in de tweede (12-10) en derde (14-12) game zat hij er erg dicht bij. Luc wist met drie games van Deny te winnen en werd hierdoor vijfde in de poule.

Beslissingswedstrijden
Na de poulewedstrijden werden de beslissingswedstrijden gespeeld, hierbij gaf Rob aan in goede doen te zijn omdat hij het Deny erg lastig maakte en zich pas in de vijfde set gewonnen gaf. Arno bleek geen afdoende strategie te hebben tegen de scherp spelende Luc, die daarom ook via drie games wist te winnen. Bij Erik bleek de energie tekort te schieten want hij moest de overwinning laten aan de energiek spelende Jan. Stijn had het in de eerste game lastig met Jonsjo die hij daarom verloor, in de tweede game hervond hij zich sterk. Jonsjo maakte het hem in de derde game lastig, echter via 12-10 in de derde en daarna 11-7 in de vierde game wist hij de vijfde plaats veilig te stellen.

In de kruisfinale was het Gerard die Frank het vuur aan de schenen legde, via vijf erg spannende games was het Frank die als eerste de finale wist te halen. In de andere halve finale nam André het op tegen Renate opnam. Met zijn jarenlange ervaring wist André de overwinning te behalen en de finale te halen.

De strijd om het brons ging daarom tussen Gerard en Renate. Hoewel Gerard de eerste game met 6-11 wist te winnen was het Renate die in de tweede maar nipt met 10-12 verloor. In de derde game wist ze verrassend terug te komen, na een 2-8 achterstand.. wist ze deze game toch nog met 11-9 te winnen. Gerard was hierdoor echter niet onder de indruk want hij wist vervolgens de vierde game te winnen en zodoende de bronzen bokaal op te eisen.

De finale ging wederom tussen André en Frank, en beloofde weer spannend te worden. Frank begon sterk door de eerste game met 4-11 te winnen. Dat de spelers aan elkaar gewaagd waren is wel bekend en niet verrassend won André de tweede game met 11-8. Vervolgens wist hij ook de derde game met 13-11 te winnen. Frank kon daarna de vierde game met 8-11 te winnen. Met deze gelijke stand moest een beslissende game gespeeld worden die Frank met 4-11 won en de 2024 kampioenstitel voor zich opeiste. Arno Smits als vervangend voorzitter reikte daarna de bekers uit aan de top-drie en mocht Frank opnieuw de Thijs Stevens wisselbokaal in ontvangst nemen.

Eindstand clubkampioenschappen 2024
Frank van Logten
André van Hulten
Gerard Quaak
Renate van Oers
Stijn Verhulst
Jonsjo Schalken
Jan Fitters
Erik Jacobi
Luc Bisterbosch
Arno Smits
Deny Mouwen
Rob Ruimers

Na nog een worstje, stukje kaas en een snack met een drankje kon teruggekeken worden op een bijzonder geslaagde avond.

Jan Fitters