Presteren op Spareribs

Vrijdagavond 22 november 2019 zal de boeken ingaan als een bijzondere avond voor de materiaalman van TTVE 1. Bram had dan ook thuis netjes zijn nopjes gepoetst en zelfs de TTL wedstrijd van twee avonden daarvoor niet meegedaan zodat hij alle wereldballen, kantballen, netballen en backhand tikballen vanuit forehand kon bewaren voor deze vrijdagavondwedstrijd.

Al weken was onze langharige geweldenaar in spanning over de opstelling van de tegenstander. Uiteraard geen twijfel over de opstelling van TTVE 1, gezien nadat ondergetekende uit het team gezet is wegens wanprestaties, de basis vast geworden is bij TTVE 1. Uit naar Irene, voor elke speler in de afdeling Zuidwest een feestje, maar voor Bram een feestje waarbij hij ook nog eens graag zelf wat extra slingers wilde gaan ophangen.

Belangrijke zaken eerst, dus werd er onder genot van een paar halve liters Erdinger van te voren gegeten bij de Ribs Factory, waarbij ondergetekende ook mocht aanschuiven. Afwijken van het normale patroon en de sportvoeding van het Oude Tramstation vlak voor zo’n belangrijke wedstrijd, was dat nou wel zo verstandig? Vandaag dus geen sushi-schnitzels, dubbeldekkers en dame blanches, maar spareribs met exotische namen als “sweet honey”, “kimchi” en “smokey original” werden door onze matadoren verslonden alsof het de tegenstanders van die avond waren. Na te hebben afgerekend en Tikkies voor 25,01 euro te hebben verstuurd, konden onze helden echt op oorlogspad. Of nou ja, dat had gekund als Frank en Andre niet vergeten waren waar ze de auto geparkeerd hadden. Eerst nog even een speurtocht door Tilburg dus. Uiteraard maakten onze blauwe mannen van de nood een deugd en werd de speurtocht direct omgebogen in een warming-up.

Een kwartiertje later dan gepland kwamen de mannen aan in de Rode Arena van Irene, waar ook TTVE 2 en menig Tios-team al rustig stond in te spelen. Bram zag tot zijn genoegen dat er niet de gebruikelijke acht teams thuis speelden, maar een magere zes teams, waardoor de speelvakken per tafel een stuk groter waren en het goddelijke voetenwerk van Bram dus ook optimaal tot zijn recht kon komen.

TTV Irene is ooit ontstaan als een afsplitsing van de betaald voetbalorganisatie Willem 2. Dat was deze avond te merken. Als een ex-Willem 2 speler die de overstap naar NAC gemaakt heeft en voor het eerst met NAC in het Koning Willem 2 stadion een hartverwarmend fluitconcert in ontvangst moet nemen, was het deze avond een vergelijkbare avond voor onze ex-Irene man. Het barpersoneel trapte af met kreten als “potverdikke, wat doet Bram hier, ik wilde op tijd naar huis”, gevolgd door de barinkoper: “als ik dit geweten had, had ik een krat extra appelsap besteld”.

Zelf stond ik ook in de basis bij Irene, en wel op de tafel tussen TTVE 1 en TTVE 2. Een blauwe muur en tegelijkertijd een warm bad dus.

Dan de wedstrijd. Waar Bram zich al weken druk maakte over de opstelling van Irene, kwamen good-old Arie, Jolanda en Rick opdagen.. Rick en Bram begonnen, helaas voor Bram niet de start waar hij op gehoopt had en Rick stond dan ook snel weer met een biertje aan de bar en een 3-0 overwinning in zijn tas. Hierna mocht Frank toveren met de tafeltennisbal. Ook wel eens leuk nadat je de hele week al getoverd hebt met de WiFi in Elshout. Na een vrij eenvoudige overwinning stonden onze matadoren dus weer op 1-1. Vanaf hier liep het allemaal soepel, waardoor er rond middernacht een 1-8 voorsprong op de borden stond. Een hattrick dus voor Andre, de kopman van TTVE 1 die gewoon doet wat hij moet doen: scoren alsof hij nog in de spits bij SC Elshout 1 staat. Het was aan Frank en Rick om de einduitslag te bepalen, waarbij Rick in drie close games afrekende met Frank en er dus een 8-2 overwinning op de borden stond. Bram had zich dus al die weken voor niets zenuwachtig gemaakt. Een topuitslag, het blijkt dat spareribs in plaats van schnitzels ook perfecte sportvoeding is en de bar sloot ook nog eens later dan dat Bram naar huis vertrok, alleen maar meevallers op deze avond!

Kortom, een briljante zet om ondergetekende uit het team te zetten, waardoor er in plaats van degradatie (vorig seizoen), er na dispensatie gekregen is, dit seizoen volop is meegespeeld om het kampioenschap. Of onze blauwe helden ook op de platte kar door Elshout mogen is even afwachten, gezien concurrent Kruiskamp volgende week nog een wedstrijd te spelen heeft. Stel dat het kampioenschap wordt binnengehaald en er nog een stukje taart over is, laten jullie het dan weten? Rob