Weer 5 punten voor TTVE 1.

De eerste returnwedstrijd van de najaarscompetitie 2017, leverde de Elshoutenaren vijf punten op.

Tegenstander Renate uit Eindhoven had destijds de eerste confrontatie in Elshout met 6 – 4 gewonnen waardoor TTVE nu op revanche uit was. De start was ook hoopgevend. Frank van Logten mocht beginnen tegen Tuur van Gestel en kon na 4 games het eerste punt in de tas stoppen. Daarna leek het getij te keren voor de thuisploeg en wonnen zowel Jan Schenkelaars tegen André van Hulten en Tom Bots tegen Stijn Verhulst vrij gemakkelijk in 3 games. Vanaf dat moment werd de strijd op het scherpst van de snede gestreden. De volgende 3 partijen moesten alle drie in 5 games worden beslist. Stand 3-1

Helaas kon het dubbelspel net niet door TTVE worden gewonnen maar in de volgende partij wist Frank van Logten tegen Jan Schenkelaars net wel ongeslagen blijven en voegde weer een overwinning toe aan zijn totaal. Daarna volgde de kraker van de avond. In een fantastisch gelijk opgaande wedstrijd leek Stijn Verhulst de zo verdiende overwinning te gaan behalen, maar door spanning overmand verloor hij alsnog op het nippertje in de vijfde game en moest hij de eer aan Tuur van Gestel laten. Wat was de nieuweling in deze klasse dicht bij zijn volgende overwinning. Jammer.

In de zevende partij van de avond kon André van Hulten zijn opponent Tom Bots redelijk gemakkelijk weerstaan en bracht de stand terug tot 4-3. De eindstand zou dus in de laatste 3 wedstrijden worden bepaald. Door het kansloze verlies van Stijn Verhulst tegen materiaalspeler Jan Schenkelaars stond het inmiddels 5-3 op het scorebord.

In de voorlaatste partij knokte Frank van Logten zich in 5 moeizame games in de verlenging net voorbij Tom Bots en was met een stand van 5-4 een gelijkspel nog steeds mogelijk. In de laatste partij van de avond trof André van Hulten zijn iets oudere collega Tuur van Gestel. Net als in de thuiswedstrijd rekende André redelijk eenvoudig in 3 games af met de Eindhovenaar waarmee de eindstand alsnog op een 5-5 gelijkspel werd vastgelegd.