Waalwijk 2 ruikt bloed!

Nadat Waalwijk 2 vorige wedstrijd won met 7-3 van OTTC 1 en na het terugtrekken van ROTAC ’82 1, zijn ineens de kaarten anders geschud! TTVE 1 raakt hiermee 14 punten kwijt en de voorsprong op Waalwijk is nu maar 1 punt! Wel met 1 wedstrijd minder gespeeld. Waalwijk trad in de op papier sterkste opstelling aan. De Elshoutenaren deden dit ook. Waalwijk met Ron van Vliet, Mick de Visser en Fabian Timmermans. Elshout met Frank, André en Mathé.
Na de gebruikelijk ontvangst en Koffie met koek, chocolade eitjes en schuimpjes en een verassende supporter die een stukje was fietsen ( Luc Bisterbosch) werd er afgetrapt door Ron en Frank. Deze heren kennen elkaar inmiddels door en door dus het zou zo maar weer een spannende pot kunnen worden. Ron speelde heel beheerst en maakte weinig fouten. Frank probeerde wel van alles maar moest toch de partij in 3 games aan Ron laten, ondanks dat de 1e twee games close waren met 12-10 en 12-10 en de 3e game was het 11-8.
De 2e wedstrijd van de avond zou zo ook maar weer eens een kraker kunnen worden. Mick wilde immers een keer van André winnen! Mick begon sterk en wist met moeite de 1e game te winnen in de verlenging met 13-11. De 2e game stelde André orde op zaken door deze te winnen met 8-11. De 3e game was het Mick die sterk speelde en André wist niet onder de druk uit te komen. 11-5. Helaas voor André bleef Mick sterk spelen en won ook de 4e game, zij het met maar 2 punten verschil, 11-9.
Nu was het hopen dat Mathé het eerste punt kan binnen halen voor Elshout, anders zou het wel een zware avond kunnen gaan worden voor de Elshoutenaren! Helaas wist Mathé tegen Fabian niet te winnen en moest ook in 3 games zijn tegenstander feliciteren. De 1e game wist Mathé nog wel tegen te stribbelen, maar daarna ging het te snel.

Tussenstand 3-0!

De dubbel was nu wel erg belangrijk om te winnen, om niet tegen een zware nederlaag aan te lopen. Bij Waalwijk was het Ron en Fabian tegen Frank en André. De 1e game ging met 12-10 naar de Waalwijkers. Even sloeg de wanhoop toe bij de mannen uit Elshout! Maar gelukkig wonnen zij de 2e game met 10-12. Ook de 3e game werd gewonnen met 8-11 en ook de 4e game met 9-11.
De 5e partij van de avond werd een kraken tussen Mick en Frank. Frank won de 1e game overtuigend met 6-11 en had Mick precies waar hij hem wilde hebben! Ook het begin van de 2e game ging het crescendo voor Frank. Maar ineens speelde Mick zeer sterk en maakte geen een fout meer en speelde Frank zowat zoek en won deze met 11-7. Ook de 3e game ging Mick goed door en won deze met 11-9. De 4e game keek Frank tegen een behoorlijke achterstand aan, mede door wat “sorry” ballen aan de kant van Mick. Miraculeus kon Frank de 4e game toch nog winnen met 10-12 terwijl deze tegen een 10-7 achterstand aan keek! Hiermee leek het verzet een beetje gebroken bij Mick en Frank won deze met 7-11.

Tussenstand 3-2, waarmee er weer wat rust en hoop was op een goed resultaat.

Nu was het de beurt aan Ron tegen Mathé. Mathé wist nog wel 1 game te winnen maar kon verder helaas geen vuist maken tegen de goed en degelijk spelende Ron.

Nu was het de beurt aan Fabian tegen André. Dit is een belangrijke partij voor Elshout om de schade deze avond te kunnen beperken. André begon de partij goed en won de 1e game met 8-11. De 2e game was het Fabian die deze pakte met 11-8. De 3e game werd spannend en ging helaas voor André naar Fabian met 13-11 in de verlenging. Ook de 4e game ging naar Fabian met 11-8, waarmee de winst voor Fabian was. Elshout had gehoopt op winst voor de geroutineerde André.
De 8e partij begon Mathé heel goed tegen Mick en won de 1e game met 8-11. Helaas lukt het Mathé niet om goed door te gaan en moest de 2e, 3e en 4e game aan Mick laten.
Frank had niet veel moeite met Fabian in zijn laatste thuiswedstrijd. (Hij gaat er mee stoppen)
De 3e game wist Fabian nog wel te winnen maar de overige games gingen overtuigend naar Frank.

De laatste wedstrijd van de avond tussen Ron en André werd de 2e kraker van de avond.
André pakte de 1e game met 7-11 en ook de 2e game won hij met 9-11. De 3e game ging met 11-8 naar Ron. De 4e game won Ron nipt in de verlenging met 14-12. Hier moest de 5e game de beslissing brengen. Deze begon André sterk en pakte een voorsprong bij de wissel en ging goed door en kwam goed met 9-7 voor. Maar helaas lukt het hem niet om door te drukken en wist daarna geen punt meer te pakken en verloor deze met 11-9.

Eindstand 7-3

Na nog wat drankjes en de schaal met schijven gehaktstaven gingen de heren uit Elshout met een kater terug naar huis.

Met nog 2 speelavonden te gaan wordt het nog spannend en lastig om niet 5e te worden!