Tweede plaats na Irene

Voor Irene zou het de laatste wedstrijd van de competitie worden en met 55 punten hadden ze aan drie punten voldoende om kampioen te worden. Dit was waarschijnlijk de reden waarom ze met een sterk team naar Elshout afgereisd waren.

Het team van Elshout bestond voor deze confrontatie uit Erik, Deny en Jan. Naar goed gebruik was het Erik die de eerste partij zou gaan spelen. De avond begon meteen goed voor ons omdat hij Bram in vier games liet zien wie de beste was. Jan had het daarna lastig tegen Erwin, allereerst omdat hij een 3-klasse rating had maar meer nog omdat hij met anti speelde en Jan hier geen vat op kreeg. Deny begon erg sterk tegen Christian door de eerste game met 11-5 te winnen maar in de opvolgende games moest hij toch de partij aan Christian laten en we met 1-2 achter stonden.

Voor de dubbel had Irene een vierde speler meegenomen en daarom namen Erik en Jan het op tegen Erwin en Maurits. Na een sterke eerste game die door het team van TTVE werd gewonnen met 11-9, wist het dubbel van Irene de tweede game te winnen. Door de goede kansen af te wachten waren het echter de spelers van Elshout die zowel de derde en vierde partij te winnen en kwamen we met 2-2 weer gelijk.

Hierna nam Jan het op tegen Bram en deze avond liet Jan geen ruimte voor Bram en wist hij de partij in drie games te winnen en zo Elshout weer op voorsprong te brengen. Helaas kon Erik tegen Christian door zijn sterk aanvallen niet in zijn spel komen. De eerste game verloor Erik maar wist de tweede nog knap te winnen. Uiteindelijk was het Christian die de tussenstand door de derde en vierde game te winnen en de stand weer gelijk maakte. De ervaren Erwin wist via drie games tegen Deny weer de voorsprong te nemen. Aan Jan daarna de opdracht om de stand weer gelijk te maken. Na twee games die hij met 7-11 en 5-11 moest afgeven wist hij het spel van Christian steeds te ontregelen en de goede ballen te kiezen om de puntjes ter pakken. Uiteindelijk moest er een vijfde games gespeeld worden die Jan hij via een zinderende 14-12 wist te winnen. De stand stond daarna opnieuw gelijk. Hoewel Deny in de tweede game met 10-12 nog dichtbij kwam was het Bram die de voorsprong weer overnam. In de slotpartij kon Erik tegen Erwin de eerste game winnen, maar ook hij had ook geen antwoord tegen het materiaal van Erwin.

De avond werd afgesloten door Irene te feliciteren met het behaalde kampioenschap. Mede doordat TIOS maar met 6-4 had gewonen waren de vier punten van deze avond voldoende om 11 punten boven TIOS in de stand te komen en kan de promotiewedstrijd die 8 December gespeeld gaat worden ons niet meer ontlopen.

Jan