TTVE 1 speelt zich veilig

De thuiswedstrijd tegen mede-titelkandidaat ODT (onder de Toren) uit Roosendaal leverde ons voldoende punten om het verblijf in de 2e klas te continueren.

Door de 4-6 eindstand van de avond zullen zij, de mannen uit Roosendaal, nog wel vol aan de bak moeten op proberen kampioen te worden.

Doordat kopman Frank van Logten deze avond mocht uitvallen, begon André van Hulten tegen Frederik van Overbeek.  Een sterke start met winst in de eerste 2 games kon hij helaas niet volhouden en verloor alsnog in vijven.

In partij 2 verbaasde Stijn Verhulst nagenoeg iedereen en won redelijk onverwacht en gedecideerd van Joep Schoenmakers. Een flinke opsteker voor de gastheren. Mathé speelde daarna tegen hun sterkste man Wouter de Heide en perste er ook alles uit wat hij kon maar moest na 4 games toch de eer aan Wouter laten.

Toen trok de thuisploeg een onverwachte troefkaart en liet Frank alsnog opdragen om samen met André het dubbelspel te spelen. Een nipte zege maar wel in 3 games brachten zij samen de tussenstand weer in evenwicht. 2-2

Ondanks dat Stijn steeds beter ging spelen was Frederik in de vijfde pot van de avond toch te sterk voor hem en doordat André ook van Wouter verloor stond het als snel daarna weer 2-4 voor ODT.

De helemaal uit Bern gekomen Mathé moest het daarna in 5 games krap en op het nippertje afleggen tegen Joep. Tussenstand nu: 2-5

Er zouden nog 3 ongemeen spannende potten volgen die ook allemaal in 5 games werden beslist. Als eerste van de 3 een kraker tussen Stijn en Wouter. Een steeds beter spelende Stijn lukte het wel om het zijn tegenstander erg moeilijk te maken maar kon het helaas niet afmaken 2-6.

Mathé die zijn dipje van de laatste weken te boven schijnt te komen tikte Frederik in de verdediging en won daarmee zijn 3e wedstrijd van het seizoen.

In de laatste pot van de avond begon Joep ook heel sterk. Hij maakte nagenoeg geen fouten en sloeg André volledig van tafel. De veteraan herpakte zich daarna uitstekend en wist met een aangepaste speelwijze de strijd alsnog te winnen. Eindstand 4-6.

Volgende week thuis tegen het Tilburgse Tios.

André 19.11 2023