TTVE 1 – The Back Hands 3

Na de forse nederlaag vorige week zaterdag tegen de kampioen (Belcrum) moesten er nu weer punten behaald worden om definitief veilig te staan.
Waar we, behalve tegen Belcrum , in de heen wedstrijden 4 keer een 7-3 overwinning boekten was dat in de terug wedstrijd elke keer een gelijkspel! Dus winst is al weer een tijd geleden.

Vanavond moesten we tegen de concurrent om de 2e plaats. We hebben allebei 40 punten.
Een klein verlies zou voor Elshout nog prima kunnen zijn.

De bezoekers kwamen met de broers Pieter en Surjosja Lauwerijssen en Kevin Kools opdagen. Nog gauw voor 20.00 uur hadden ze een paar biertjes besteld, de bar ging tenslotte om 20.00 uur dicht. Bram begon de avond tegen Kevin en verloor alleen de 1e game. De overige 3 gingen overtuigend naar Bram. André tegen Pieter was een kraker. 3 games was een verlenging nodig en er waren 5 games nodig om uiteindelijk André als winnaar te hebben. Hij won de 5e game met 11-9. Alle games stond André achter maar wist toch terug te knokken.
Frank begon goed tegen Surjosja en won de 1e en 2e game. Hierna begon Surjosja wat behoudender te spelen en flink wat backspin te geven. Frank kwam daar niet doorheen en moest de volgende 3 games aan Surjosja laten.
Het dubbel tussen Pieter en Surjosja tegen Bram en Frank ging in 4 games naar de mannen uit Sint Willibrord.

Tussenstand 2-2

André kon het Kevin niet moeilijk genoeg maken en verloor in 3 games.  Bram tegen Surjosja was de 3e kraker van de avond. Ook hier was een 5e game nodig. Deze ging helaas voor Bram verloren waardoor we tegen een achterstand van 2-4 keken. Winnen zou nu nog lastig worden, maar kon altijd nog…….

Frank speelde tegen Pieter een goede verdedigende pot en won overtuigend in 3 games.
André won zijn laatste partij ook van Surjosja in 4 games. Frank in zijn laatste partij wist het ook Kevin moeilijk te maken met het verdedigende spel en won deze dan ook in 3 games. Nu stonden we dus met 5-4 voor en konden zelfs nog winnen. 
Bram wist het Pieter nog enigszins lastig te maken, maar niet lastig genoeg om te winnen. Waardoor er weer een 5-5 eindstand op het bord stond.
En Elshout nog steeds 2e staat.

Volgende week laatste wedstrijd uit naar Hoogerheide.