Gelijkspel laatste wedstrijd

Vrijdag 24 november was de laatste competitie wedstrijd thuis tegen Tios ’51 3.
Vorige keer wist TTVE uit ruim te winnen met als opmerking dat Tios toen met een invaller speelde.
Nu waren ze wel compleet met eigen team.  Maarten van Noije , Leon van Esch en Doreth van Kollenburg – van Pelt kwamen netjes op tijd binnen. TTVE zou deze avond spelen met André van Hulten, Mathé Verhulst en Frank van Logten. Maar toen ik (Frank) het Rad binnen kwam zag ik Stijn bezig met de tafels op te zetten. Mathé was namelijk 1 dag er voor geblesseerd geraakt en Stijn zou nu mee doen en Mathé ging achter de bar staan.
Tijdens het inspelen ging het heel goed bij Stijn! Hij zou het wel laten zien!

In principe stond er voor zowel TTVE als TIOS ’51 3 niet veel meer op het spel. Beide zijn uit degradatie gevaar en theoretisch kunnen ze beide nog kampioen worden, zij het dat Het Markizaat een makkelijk programma had.

Frank begon de avond tegen Maarten. De 1e game ging rap naar Frank toe. Het was duidelijk dat Maarten nog “warm” moest worden. De 2e game ging nipt naar Maarten met 12-14 en ook de 3e game ging naar Maarten, 7-11. Frank knokte zich nog terug en won de 4e met 11-9. De 5e en laatste game begon Frank sterk en liep uiteindelijk makkelijk uit naar een 11-3 overwinning.

Normaal gesproken speelt Stijn ook de 2e partij en omdat hij aansluitend nog moest werken was hij als eerste klaar en kon dan ook op tijd weg.
In zijn partij tegen Leon lukt het net niet! De 1e game ging nipt verloren met 11-13 en ook de 2e game was nipt! 13-15. Stijn had duidelijk wat moeite met de zware topspin ballen van Leon, maar gaf zich niet zo maar gewonnen. De 3e game trok Leon met 7-11 naar zich toe. Stijn had nog 2 wedstrijden om het te laten zien! (wat?)

André had het in zijn eerste partij tegen Doreth het ook moeilijk. De 1e game ging naar Doreth met 5-11. De 2e game ging Naar André met 11-5. De 3e game ging nipt naar Doreth met 9-11. De 4e game met 11-7 naar André. Dus een 5de en beslissende game moest er aan te pas komen. Deze won onze nestor, André, met 11-8

De dubbel werd een makkelijke prooi voor TTVE. André en Frank wonnen deze in 3 games van Leon en Doreth.

Tussenstand 3-1.

Stijn kon tegen Maarten wel iets meer tegenstand bieden, maar moest toch na 4 games zijn tegenstander feliciteren. 7-11, 11-7, 6-11 en 5-11.

Frank had alleen de 1e game wat moeite met het directe spel van Doreth maar won toch enigszins eenvoudig in 3 games. 12-10, 11-4 en 11-5.

Nu werd er een “kraker” gespeeld tussen 2 “oude rotten”! André tegen Leon.
Leon nam een voorsprong. 6-11 en 9-11. André maakte aanvallend zeer veel fouten. Maar ook Leon maakten fouten met zijn aanval. André moest rustig blijven en deed dat uiteindelijk ook en won de 3e game met 11-9. De 4e game ging in de verlenging met 14-12 naar André. Dus voor André weer 5 games. Deze ging, net als de 3 games hiervoor, weer gelijk op. Ook deze moest in de verlenging beslist worden. André trok deze met 15-13 naar zich toe.

Tussenstand 5-2. We kunnen nu niet meer verliezen.

Stijn in zijn laatste partij van de avond zou het dan nu moeten laten zien! Maar volgens mij had hij zijn bril niet op of lenzen niet in. Ook deze moest Stijn de meerdere erkennen aan Doreth in 4 games. Vorige keer wist hij nog wel te winnen, maar vanavond niet! 5-11, 7-11, 11-9 en 4-11.

André had duidelijk veel moeite met het snelle spel van Maarten en kwam er niet aan te pas. 5-11, 9-11 en 6-11.

De laatste partij van de avond tussen Frank en Leon stond de overwinnen op het spel en daarmee ook de 3e plaats! Maar dan moet Frank wel winnen! Dit gebeurde helaas niet.
Frank kreeg geen grip op de aanvalsballen van Leon, die nu beduidend minder fouten maakte.
6-11, 9-11 en 6-11. Afijn een gelijkspel dus. 5-5 en een 4e plaats.
Hierna hebben we nog wat na geborreld en na 1,5 gehaktbal gingen de bezoekers rond 01.30 uur huiswaarts en André en Frank met Barman Mathé ook.