Toch mooi 4 punten tegen koploper

De doordeweekse uitwedstrijd tegen koploper Return Oss leverde ons toch 4 broodnodige punten op.

Frank van Logten deed zoals gebruikelijk de aftrap en dat leverde tegen Melvin van Zandvoort meteen een vijfsetter op. Gelukkig voor ons was het Frank die het laatste punt maakte in de zeer spannende wedstrijd, zodat we ook meteen op voorsprong stonden. Daarna traden André van Hulten  en Twan Roelands in de arena. Meestal een zeer gelijk opgaande partij maar dit keer was het André die de toon zette en na 3 games de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Hiermee kwam de stand (verrassend) op 0-2.

Onze benjamin Stijn Verhulst wilde niet achter blijven bij zijn teamgenoten en maakte het tegen Jeroen Reijs erg spannend. Helaas lukte het niet om de winst te pakken zodat de thuisclub op 1-2 kwam.

De vierde partij van de avond, het dubbelspel, werd een zeer regelmatige overwinning voor de Elshoutenaren Frank en André.

Met de 1-3 stand op het scorebord diende de volgende kraker zich aan. Frank trad aan tegen Twan en ook deze partij was spannend tot de laatste bal. De eerste 2 games gingen nog naar Frank maar Twan wist zich goed te herpakken en won de volgende 3 games zodat hij de stand terugbracht naar 2-3. Helaas kon daarna Stijn tegen Melvin geen potten breken en moest hij een regelmatig nederlaag incasseren.

In partij 7 streden Jeroen en André (zoals dat al vaker is vertoond) tot het uiterste. Dit keer was Jeroen de gelukkige en won de laatste game met 11-9, waarmee de thuisploeg voor het eerst deze avond op voorsprong kwam (4-3). In de achtste partij kon Twan de voorsprong voor Return vergroten door Stijn in 4 games te verslaan. Het lukt Stijn steeds meer om goede tegenstand te bieden en zo zijn “gamepjes” mee te pikken. Hij komt eraan hoor!!!

Het spannende einde van de avond moest nog komen. Frank tegen Jeroen (de man van de avond) leverde echt spektakel op, dat gelukkig (met 8-11 in de vierde) in ons voordeel uitviel.

Het sluitstuk (de apotheose) zou nog volgen, André en Melvin tegen elkaar. Deze partij ging echt tot het gaatje. Helaas voor ons, trok de koploper ook in deze match aan het langste eind en ging met 12-10 in de vijfde game met de winst aan de haal.

De kansen op het kampioenschap blijven hiermee voor koploper Return nog altijd bestaan maar zij zijn ook afhankelijk van het resultaat van de andere teams. Door de behaalde 4 punten zijn de kansen voor TTVE op klasse behoud er ook nog steeds, maar of het lukt?

Dat lees je de volgende keer.

André 13.04.2023