Derde sterk tegen Kruiskamp

Met drie verenigingen met ongeveer een gelijke stand: Batswingers 42, Kruiskamp 44 en TTVE 43 punten zijn de laatste wedstrijden in deze poule bepalend wie 13 Mei de promotie of degradatie wedstrijd mag gaan spelen.

De openingswedstrijd tegen Kruiskamp werd gespeeld door onze sterkste speler Erik, die wist met achtereenvolgens 9-11, 4-11 en een spannende derde van 11-13 van Rob Goossens overtuigend te winnen. In de tweede set was het Luc die het tegen Ali erg lastig had maar via een set van vijf games, die Luc beheerst afmaakte, mocht het tweede puntje bij TTVE bijgeschreven worden. Jan nam het vervolgens op tegen de ervaren Frans Kaart. De eerste game ging naar Jan, maar moest toelaten dat Frans de tweede won. In de derde ging het gelijk op maar via een 14-16 was het Jan die de game won en doordat hij ook de vierde met 6-11 wist te winnen begon het een leuke avond voor TTVE te worden.

De vaak beslissende dubbel bestond deze avond uit Erik en Jan, zij namen het op tegen Rob en Frans. In de eerste game werd meteen duidelijk gemaakt dat TTVE het sterkere koppel was deze avond en daarom ook werd deze door Erik/Jan met 3-11 gewonnen. In de tweede game kwam Kruiskamp nog sterk terug met 11-8, maar de derde en vierde partij werden met 7-11 en 8-11 weer gewonnen door het team van TTVE.

Erik had vervolgende weinig moeite met het spel van Ali en wist deze met 9-11, 6-11 en 3-11 te winnen. Jan moest vervolgens tegen Rob, de eerste game werd door hem gewonnen maar kreeg steeds meer moeite om het spel te maken door het langzame contra en schuifspel van Rob. Hij maakte de fout om met Rob mee te gaan waardoor hij de drie opvolgende games verloor en het punt aan Kruiskamp moest laten. In de zesde partij speelde Luc tegen Frans, uit deze partij liet Frans blijken dat hij een geroutineerde speler is. Via listige balletjes en sterke smashes wist hij Luc met drie games te verslaan. Jan moest daarna tegen Ali, Jan had nog het slechte gevoel van de vorige partij en daardoor wist Ali met 12-10 de eerste game te winnen. Jan begon daarna zijn eigen spel weer op te pakken en via 4-11, 6-11 en 4-11 wist hij het zesde puntje binnen te halen. In de negende partij was het Erik die het tegen Frans mocht opnemen. De eerste game was met 11-9 voor Frans, de tweede was voor Erik met 7-11 maar de derde ging weer verloren met 11-5. De vierde game was het erg spannend maar Erik wist deze met 10-12 te winnen waardoor een vijfde game nodig was die Erik uiteindelijk met 9-11 wist te winnen. In de afsluitende partij nam Luc het op tegen Rob, de eerste game ging moeizaam met 12-10 naar Luc. De tweede en derde ging met 11-6 respectievelijk 12-10 naar Rob. Hierna hervond Luc zich weer en via 4-11 en 7-11 kon de avond afgesloten worden met een mooie 2-8 overwinning. Door deze overwinning ligt de tweede plaats dat recht geeft op een PD wedstrijd binnen handbereik. Er moet dan volgende week nog wel gewonnen worden van de Batswingers.