OTTC uit

Op de laatste vrijdag van maart uit spelen bij OTTC in Oss, TTVE deed het. Op dezelfde avond dat Jong AZ op bezoek ging bij de plaatselijke voetbal trots van Oss en met 1-0 onderuit ging, deden wij het een stuk beter. Maar later meer over de resultaten, belangrijke zaken eerst.

Nadat Bram drie minuten te vroeg bij Rob op de stoep stond, de nieuwe tuinkussens had bewonderd en vakkundig een biertje had afgeslagen, kon de reis naar Elshout beginnen. Nadat ook Frank was opgehaald bij het huis met de blauwe Subaru, parkeerden we bij het Oude Tramstation, welke onderhand de stamkroeg van TTVE 1 is geworden. Nadat ook André was gearriveerd met tas en zonnebril, kon de wedstrijdvoorbereiding beginnen. Uitvoerig werden de toneelkunsten van de barman en oud-Hollandse grootheden als John Leddy en Piet Bambergen besproken en konden de schnitzels worden besteld.

Frank was al zo dronken dat hij alleen op de kop het menu kon lezen (de cassis van tegenwoordig), gelukkig biedt André altijd een helpende hand. Alle exotische schnitzels werden besteld. Van een deluxe tot een uitsmijter schnitzel en van de sushi schnitzel tot de Hollandse dubbeldekker.

De resultaten van Barney, zowel binnen als buiten het dartbord (84 gemiddeld gooien maar wel een 17 jaar jongere vriendin) werden nog even besproken ter inspiratie. Uiteindelijk hebben we besloten van onze eigen krachten uit te gaan en bestelden we toch nog maar een nagerechtje. Frank ging voor de spacecake en André bestelde een koffie met slagroom en melk, die hij van zijn schoteltje dronk omdat hij het voor elkaar kreeg om meer naast dan in zijn kopje te roeren. Ondertussen werd ook duidelijk wat Elshout doet bij een storing van Ziggo: iedereen belt Frank van Logten. Als een soort reddende WiFi-engel sluit hij dan weer wat kabels op elkaar aan waarna heel Elshout weer verder kan internetten. Frank werd dan ook als een held ontvangen toen de plaatselijke jeugd doorkreeg dat onze bekendheid in het restaurant verbleef. Als u al onder de indruk bent van de liederen over Virgil van Dijk bij Liverpool, u had er bij moeten zijn toen de jeugd van Elshout Frank begon toe te zingen.

De borden raakten leeg, dus nadat André had betaald (stuur je nog een Tikkie André?), begonnen we aan onze reis naar Oss. Ik zal u niet vermoeien met feitjes over deze plaats, hiervoor verwijs ik u met alle liefde door naar het verslag van Return Oss van enkele weken geleden.

Aangekomen in de speelzaal van OTTC bleek dat de koploper vandaag aantrad met een invaller, Remie. Remie speelde sterke potten en had kansen op winst tegen Bram en Rob. Gelukkig wisten onze matadoren Remie voor te blijven. André hield weinig heel van Remie, waardoor de eerste drie punten voor Elshout binnen waren.

Tweede man van OTTC, Roger had zin om veel games te spelen en begon dan ook met vijf games tegen André te spelen. Onze kopman wist er hiervan drie te winnen, ruim voldoende dus. Bram kwam tegen Roger 8-6 in de vijfde game achter, waarna Roger met een gemene randbal zelfs op 9-6 wist te komen. Op dit zeldzame emotionele moment van onze langharige krijger Bram riep Bram dan ook: “zo zou ik niet eens willen winnen!!”. Roger was het hier mee eens en besloot dat Bram de volgende vijf punten op rij mocht maken, waarna Roger dus zijn tweede nederlaag van de dag mocht opschrijven. Rob had helaas geen antwoord op het lastige spelletje en moest na drie close games Roger feliciteren.

Kopman van OTTC en sterkste man van de competitie Maurice mocht ook vandaag weer drie felicitaties in ontvangst nemen. Het linkshandige dubbel Rob/Bram wist tussendoor nog een vijfde game af te dwingen, maar na 6-6 in deze beslissende game was de koek helaas op.

Al met al dus een mooie 5-5 tegen de koploper. Achteraf was er nog gelegenheid om de vakkundig bereide hapjes van barman Frans, de heerlijke Budels biertjes en de gele sinas te nuttigen.

Nadat we André weer hadden afgezet bij het hoekhuis en Frank ook zijn huis weer had gevonden konden we weer terug naar Tilburg, waarbij vanaf nu de focus moet op de thuiswedstrijd van komende vrijdag tegen de andere Osse ploeg in de competitie: Return Oss. Geruchten gaan dat Bram het schaken verkiest boven de tafeltenniswedstrijd tegen de club uit zijn geboortestad. Of dit klopt? Kom het vrijdagavond bekijken in ‘t Rad.

Rob