Opnieuw gelijk tegen Oss.

Na het gelijkspel van vorige week tegen de spelers van de Osse tafeltennisclub OTTC mochten we deze avond aantreden tegen de spelers van Return Oss.
Geen uitwedstrijd vandaag, dus ook geen schnitzel van het intussen weer tot het beste restaurant van de gemeente gekroonde Schnitselrestaurant “het Oude Tramstation”, maar thuis gewoon een home-made pannenkoek verorberen.

Daarna in de zaal als eerste de verwarming aanzetten, de speeltafels en afzetting klaarzetten en dan de koffiepot zijn werk laten doen. Niet alleen de koffie maar ook de spelers kwamen druppelsgewijs binnen en gingen zich daarna omkleden en zich opmaken voor de strijd.

Deze keer zonder Bram van de Berg, bij insiders ook bekend als de winnaar van het 11e NK Schafeltennis in 2018, want die moest deze avond aan tafel 3 proberen om de eer van zijn schaakvereniging hoog te houden en dat met een remise (met winstkansen) ook wel deed.Ter informatie voor hen die nog niet eerder van Schafeltennis hebben gehoord: Bij het NK Schafeltennis spelen de deelnemers tegen dezelfde tegenstander 4 games tafeltennis en 2 partijen snelschaak van 5 minuten.

Frank beet deze vrijdag zoals zo vaak het spits af tegen Nicky Scheurders en moest naast deze wedstrijd ook later op de avond tegen Twan Roelands de eer aan de tegenstander laten.

Rob Koggel daarentegen won zijn eerste 2 wedstrijden tegen respectievelijk Peter van Orsouw en Nicky Scheurders wel, al had hij daarvoor tegen Nicky wel 5 games voor nodig.

Doordat ook André van Hulten zijn eerste 2 wedstrijden in winst kon omzetten en de overwinning in het dubbelspel naar Return Oss ging, stond het na 7 partijen, 4-3 op het elektronisch scorebord. Helaas was daarna Twan Roelands te sterk voor Rob en kon André zijn laatste tegenstander Nicky ook niet verslaan, waardoor TTVE weer op een kleine achterstand stond 4-5.

Gelukkig kon Frank van Logten zich in de laatste partij van de avond toch weer voldoende oppeppen om Peter van Orsouw te verslaan en bracht daarmee de partijen weer in evenwicht. Eindstand 5-5.

TTVE heeft nu nog 3 wedstrijddagen te gaan om het klassebehoud te verwezenlijken. Wie weet gaat het lukken. Er zijn nog kaartjes voor de 2 thuiswedstrijden te verkrijgen maar let op: ”Vol is vol”.
André van Hulten.