Nipte winst op Vlijmen

De voorlaatste wedstrijd voordat de voorronde begint mocht het derde tegen Hooghei uit Vlijmen. Voor deze wedstrijd mochten Deny, Erik en Jan het opnemen tegen drie jonge jongens.

In de opening nam Erik het op tegen Rick Maas, in de twee eerste games was het Erik die duidelijk het overwicht had. In de derde games werd het toch nog spannend maar Erik wist met 17-15 het eerste puntje te pakken. In de tweede wedstrijd had Jan die geen moeite had tegen Rayven Brok. Hij wist daarom in drie sets de partij eenvoudig te winnen. Deny was daarna aan de beurt tegen Tim de Gouw. Dit was duidelijk de sterkste speler van team die vorig jaar een klasse hoger had gespeeld. Via goed verdedigen en zijn sterke forehand smash wist hij daarom Deny in drie games te verslaan.

In de dubbel waren het Erik en Jan die het tegen Rick en Tim opnamen, In de eerste twee games waren het de mannen uit Elshout die sterker waren. De derde en vierde games werden echter gewonnen door het tweetal uit Vlijmen. Waarschijnlijk was het de ervaring die in de laatste vijfde game de doorslag gaf, want hoewel het spannend was, wist het team uit Elshout deze belangrijke dubbel te winnen.

Jan nam het daarna op tegen Rick die het hem niet echt lastig kon maken en daarmee de stand op 3-1 bracht. Daaropvolgend wist Erik de stand naar 4-1 te brengen door Tim in drie games te verslaan. Daarna speelde Deny tegen Rayven, hoewel hij de eerste game wist te winnen was het Rick die het initiatief wist te nemen en deze wedstrijd won. Dat beeld kwam terug toen Jan tegen Tim speelde, de eerste game wist hij relatief eenvoudig te winnen maar door te afwachtend (verdedigend) te spelen in de opvolgende games wist Jan deze wedstrijd niet te winnen. Hierna kon Deny zich tegen Rick revancheren, via vijf sets waarbij het goed op en neer ging was het helaas voor Elshout de tegenstander die het puntje wist binnen te halen. In de slotwedstrijd was het tenslotte Erik die tegen Rayven eenvoudig wist te winnen.

Hoewel de winst weer was behaald hadden we wel het gevoel dat er meer in had gezeten, enfin volgende week tegen Rotac proberen om voldoende punten proberen te halen zodat we de tweede positie in de poule kunnen verstevigen alvorens we aan de eindronde gaan beginnen.

Jan