Eerste uit naar Oss

De 3e competitieronde kwam er aan, het werd tijd voor de mannen van het eerste om eens flink te scoren. Na korte evaluatie bleken mijn teamgenoten het beter te vinden als ik een avondje mee ging kijken in plaats van te spelen.

  • Als je eenmaal matadoren hebt zien spelen wil je dat ook.
  • Er zit een leeuw in jou, maar het lijkt wel of hij spint.
  • Ik voel me gewoon niet prettig naast zo een lelijke materiaalspeler en haal niet het beste uit mezelf, het plezier lijkt zelfs te verdwijnen na 76 jaar tafeltennis.

Waren zo maar enkele appjes uit de groepsapp, die in no time gepaard gingen met duimpjes omhoog, meerdere likes en sterren.

Na kort beraad gaven mijn teamgenoten wel aan dat ik niet per se hoefde te rijden, dus ik kon lekker drinken.
Aangezien we André en Frank in Elshout city op moesten halen besloten we ook maar gelijk van de deugd een schnitzel te maken en zo zaten we weer bij het oude tramstation, meer schnitzel te eten dan goed voor je is. Het toetje werd zelfs overgeslagen, lees kon niet meer besteld worden laat staan opgegeten.

Enige tijd later bevonden we ons in de auto van Rob en haalden eerst Frank en daarna André op om naar Oss te rijden.

Oss is een mooie stad, ik ben er geboren derhalve zal ik jullie meenemen naar enkele historische hoogtepunten uit Oss.

Uit opgravingen blijkt dat deze stad al 2000jaar voor Christus bewoond werd. Het instituut uit Leiden verricht daarom ook regelmatig opgravingen aldaar om meer te weten over onze geschiedenis.
Iets waar ik dus onderdeel van ben, de geschiedenis van Oss.

Rond 1350 was er zelfs een lakenhal en mogelijk waren er zelfs drapeniers in Oss!

Vanaf 1399 kreeg Oss stadsrechten en verdedigde zijn gebied met hand en tand tegen Gelre, waarna men het op een akkoordje gooide middels de Vrede van Ravenstein (te vergelijken met een ik val jou niet aan als jij mij niet aanvalt afspraak bij risk). Dat de stad in 1497 verrassend geplunderd werd moge dan ook allerminst verrassend genoemd te worden, eerder naïef.

In 1751 had de brandweer waarschijnlijk een heisessie op de hoge veluwe, door een grote brand werd namelijk 2/3e van de binnenstad in de as gelegd.

Ondanks deze rijke historie heeft Oss toch altijd een slechte naam opgebouwd, de messentrekkers van Oss of het alom bekende bekkensnijden, wat omgedoopt werd door de slachtoffers als het wapen van Oss.

In 1949 vond zelfs onderzoek plaats door een Leidse hoogleraar of Oss crimineler was dan andere steden in Nederland. De uitkomst was negatief, maar dat veranderde als verwacht niks aan het beeld.

Inmiddels waren we aangekomen in Oss, een leuke zaal, goede hertog-jan uit fles en ik kon in de speelzaal lekker op een bankje zitten praten met teamgenoten, tegenstanders, willekeurige passanten, locals en meer.

Toen de wedstrijd was afgelopen togen wij naar het bargedeelte waar we op stand zaten en onder het genot van zaken ter tafel brachten. Volgens mij kwam zelfs de 7-3 nederlaag nog een keer voorbij. Daar kan ik me ook in vergist hebben tegen die tijd was de mist in heel Oss al opgetrokken, voor zover ik kon zien.

 

Nagekomen bericht van het bestuur (geplaatst door redactie): Wij snappen dat alle leden zich zorgen maken over de chemie, betrokkenheid en teambinding van het 1e team. De getekende petitie door al onze leden nemen we ook zeer serieus.
Wij zullen op korte termijn met alle spelers van het eerste spelers 1 of meerdere gesprekken voeren. Zoals het een groot club betaamd zullen we dit alles binnenskamers bespreken om de gemoederen niet al te veel op te laten laaien.

Zoiets? Of dienen we inzichtelijker te maken naar de leden dat dit echt niet kan?