Derde haalt PD tegen Batswingers

Tegen de nummer drie van de poule moest het derde team ervoor zorgen dat ze minimaal drie punten haalde. Om Kruiskamp voor te blijven moesten ze minimaal gelijk spelen.

Jan opende zijn eerste set tegen Casper, maar net als in Gilze kon hij geen goed antwoord vinden op de hoge toverballen. Het eerste puntje ging hierdoor naar de Batswingers. Daarna was het de beurt aan Luc die deze avond in goede vorm bleek te zijn en daarom de partij tegen Piotr via drie betrekkelijk eenvoudige games wist te winnen. Deny zat er meteen ook al goed in, in de eerste game tegen Ruben zat hij er met 11-13 dichtbij. De tweede ging echter wel naar Deny maar de derde en vierde game gingen vervolgens weer naar Ruben waardoor de Batswingers met 1-2 voorkwamen.

Het dubbel bestond deze avond uit Luc en Jan, zij namen het op tegen Casper en Ruben. De eerste game ging helaas met 8-11 verloren, vervolgens werden de tweede en de derde gewonnen met 13-11 en 11-9. Hierna werd het in de vierde game 6-11 voor de dubbel van Batswingers zodat een vijfde nodig was die helaas nipt met 10-12 werd verloren. Het team uit Elshout keek daarna tegen een achterstand aan van 1-3.

Luc bleek echter de vorm goed vastgehouden te hebben en tegen Casper wist hij de eerste game met 11-5 te winnen, daarna was het toch Casper die de tweede met 5-11 kon winnen. Daarna was het Luc die in de derde (11-6) en laatste game (11-9) de sterkste was. Jan mocht het daarna opnemen tegen Ruben, de eerste twee games waren voor Ruben. Maar hierna hervond Jan zich en via 11-7, 11-5 en 11-3 wist hij het beslissende derde puntje binnen te halen om Elshout in ieder geval boven de Batswingers te brengen. Hierdoor geïnspireerd mocht Deny tegen Piotr spelen. De eerste game wist hij met 16-14 te winnen om het vervolgens via 11-6 en 11-9 keurig af te maken. In de derde set van de avond kon Luc tegen Ruben overtuigend zijn derde overwinning van de avond halen. Deny speelde erg sterk in de voorlaatste partij tegen Casper. De eerste set was voor Casper maar Deny wist daarna de tweede en derde set met 11-8 en 12-10 te winnen. Helaas ging de vierde en vijfde set naar Casper. In de afsluitende partij speelde Jan tegen Piotr, de eerste was met 11-5 voor Jan en hoewel Piotr in de tweede en derde game nog sterk terugkwam mochten we aan het einde van de avond uiteindelijk een stand van 6-4 op het formulier geschreven worden dat ruimschoots voldoende bleek te zijn om promotiewedstrijd tegen waarschijnlijk NTTV 2 (Nuland) te gaan spelen.