Derde gelijk tegen Tios

We hadden niet goed opgelet en omdat de aanvang van de wedstrijd pas om kwart over acht was, waren we veel te vroeg in het grote gemeenschapshuis van Terheijden.
Gelukkig was op diezelfde avond ook een optreden van een U2 coverband dus hoefde we ons bij het wachten op de tegenstander niet te vervelen.
Of het nu kwam door het nummer “Out of Control” weten we niet maar Jan begon tegen Jan-Willem erg ongelukkig. Door de vele kapballen van Jan-Willem kwam hij niet aan z’n eigen spel, ondanks dat hij de derde game nog wist te winnen werd de laatste vierde game via twee sorryballen door Jan-Willem met 14-12 afgemaakt. Daarna was het de beurt aan Deny, die ondanks zijn goede spel, het tegen de ervaren Werner erg lastig had. Deny wist nog wel een game te winnen maar moest in vier games de set aan TIOS laten gaan. In de derde wedstrijd nam Luc het op tegen Edwin die in deze competitie nog geen wedstrijd had verloren. Via vier games, wist Luc echter die 100% score bij Edwin weg te halen. Het eerste puntje voor Elshout was binnen.

Om de stand gelijk te maken moest de dubbel van deze avond gewonnen worden. Voor deze taak kwamen Luc en Jan in de arena die de eerste game tegen Jan-Willem en Werner met 11-8 aan de tegenstanders moesten laten. Hierna kwamen ze steeds beter in hun spel (lees ze maakte minder fouten) en wisten daardoor de volgende drie games overtuigend te winnen. Zodoende wisten ze de stand op een mooie 2-2 te brengen.

Om vervolgens op voorsprong te komen moest Jan tegen Werner het puntje halen, hij begon beroerd en verloor daardoor de eerste twee games. Door verandering van zijn tactiek en meer aanvallend te spelen wist hij de derde game met 2-11 te winnen en vervolgens wist hij ook de vierde en vijfde game te winnen. Op de achtergrond begon U2 het nummer al “it’s a beautiful day” te spelen toen Luc aan zijn partij tegen Jan-Willem begon. Luc kwam echter eerst op achterstand maar wist de set uiteindelijk toch te winnen waardoor we op een nog mooiere 2-4 voorsprong kwamen. Helaas kon Deny niet echt potten breken tegen Edwin en Luc had het vervolgens erg moeilijk tegen Werner. Via vijf spannende games was het Werner die de laatste game wist te winnen en waardoor de stand weer gelijk werd. Het was spannend bij Jan die tegen Edwin beheerst stond te spelen en via vier games Elshout weer op voorsprong bracht. De laatste wedstrijd werd gespeeld door Deny die de derde game nog wel met 3-11 wist te winnen, helaas waren de andere games voor Jan-Willem waardoor de punten deze avond eerlijk verdeeld werden. Onder het genot van een biertje en een wijntje kwamen we tot de conclusie dat met 5-5 de verhouding van deze avond wel goed weergeven werd.

Jan