TTVE valt terug na sterke start

De start van de voorjaarscompetitie 2017 zag er goed uit. Helaas kwam TTVE later enigszins bedrogen uit op een 2-8 nederlaag.

Frank van Logten startte de avond waarbij de geblesseerde Luck van Wanrooij werd vervangen door Erik Jacobi, met een overwinning op Aldert Jan Bijl. Na winst in de eerste twee games kwam Aldert Jan nog terug tot 2-1 maar Frank zette ook de vierde game in winst om en TTVE stond voor.

Invaller Erik Jacobi startte heel sterk en bracht met zijn “blokspel” de tegenstander Steven Tang echt in de problemen. De problemen werden zo groot dat Erik zelfs de eerste game op zijn naam wist te zetten. Steven Tang werd daardoor zo geprikkeld dat hij de volgende drie games op zijn naam wist te schrijven waarmee de stand alweer gelijk werd. André van Hulten was in de derde partij van de avond net even te sterk voor Gert-Jan van Beckhoven en trok de winst naar zich toe in vier games.

Tot verrassing van velen verloor daar het koningsdubbel Frank met André van hun tegenstanders uit Breda. Het was lang geleden dat het Elshoutse dubbel de eer aan de tegenstander moest laten maar het duo kon deze avond niet voldoende tegenspel bieden.

Aldert Jan Bijl had daarna geen problemen met Erik en bracht daarmee de tussenstand op 2-3. Ook Frank van Logten verloor zijn tweede wedstrijd van de avond tegen Gert-Jan van Beckhoven. De Bredaase veteraan gaf Frank geen kans om in zijn spel te komen en trok zo de winst naar zich toe. De zevende partij van de avond, André tegen Steven, werd een strijd “op leven en dood”. Het was steeds stuivertje wisselen om de leiding in een partij die na een half uur in de verlenging met 12-14 werd beslecht in Stevens voordeel. Daarna kon de volgende partij van Erik tegen Gert-Jan niet in winst worden omgezet en stond het inmiddels 2-6.

In de laatste twee partijen werd nog steeds op het scherpst van de snede gestreden om de punten. André had net niet het geluk om deze partij tegen Aldert Jan in de vijfde winnend af te sluiten en Frank verloor in de verlenging van de vijfde nipt van Steven waardoor er een licht geflatteerde stand van 2-8 op het scorebord stond.