Promotie in de ijskast

Nadat het derde team niet onverdienstelijk tweede in de poule was geworden mochten we voor promotie tegen het sympathieke zevende team van TIOS ’51 spelen. Voor deze wedstrijd waren Luc, Erik en Jan naar Belcrum in Breda afgereisd waar ze het tegen Arjo Schruijer, Anniek Ramselaar en Michelle Wittens mochten opnemen.

Erik mocht beginnen tegen Arjo, de eerste game was meteen al een spannende maar helaas moest hij de game met 12-10 aan Arjo laten. Ook in de tweede ging het goed gelijk op maar met 13-11 wist Erik deze toch net niet te winnen. Omdat ook de laatste game naar Arjo ging was het niet het beste begin voor Elshout. Luc nam het daarna op tegen Anniek die het deze avond ons alle drie erg moeilijk zou maken. Via behoudend en sterk schuifspel wist zij via gamestanden 11-9, 11-8 en 11-6 te winnen. Als laatste speelde Jan tegen Michelle, zowel de eerste game als de tweede game wist Jan met 11-13 resp. 5-11 wist te winnen. Michelle kwam daarna echter met 11-7 en 11-9 sterk terug maar het was Jan die de laatste game met 9-11 wist te winnen.

Het dubbel van de avond bestond uit Luc en Jan die tegen Arjo en Michelle de belangrijke dubbel speelde. Door goed geconcentreerd te spelen was de eerste game was met 7-11 en de tweede met 10-12 voor het duo uit Elshout. In de derde game kwamen Arjo en Michelle terug met 11-9 maar de vierde game ging door weinig fouten te maken met 9-11 weer naar Elshout wat de tussenstand op 2-2 bracht.

Erik nam het daarna op tegen Anniek, net als Luc had ook hij geen goed antwoord op haar spel en via 11-5, 11-7 en 13-11 moesten we de vijfde set aan TIOS laten. Jan speelde daarna tegen Arjo, de eerste en tweede game gingen via 11-8 respectievelijk 12-10 naar Arjo. De stijgende lijn van Jan kon hij voortzetten in de derde en deze wist hij met 5-11 te winnen. Helaas was de vierde game echter weer voor Arjo. Luc stond daarna tegenover Michelle, de eerste game was met 9-11 voor Michelle. De tweede wist Luc knap te winnen met 9-11 maar via 11-8 en 11-9 kon Luc de partij niet naar zich toe trekken wat de tussenstand op 5-2 bracht. Jan trachtte via Anniek nog een laatste poging om het tij te keren. Hij wist de eerste game met 8-11 te winnen, maar ook hij kon daarna niet zijn spel spelen en was het Anniek die de eindstand op 6-2 bracht.

Na nog gezellig de wedstrijden te hebben besproken moesten we concluderen dat hoewel het verschil zeker niet groot was, TIOS deze avond sterker was en zij volgend jaar in de vijfde klas spelen en wij het volgend jaar opnieuw gaan proberen.