Kampioen JCV-1 te sterk voor TTVE-1

Al zeker van het kampioenschap, trad JCV in de sterkst mogelijk formatie aan in ’t Rad in Elshout. Gelukkig had TTVE zich vorige week ook al vrij van zorgen kunnen spelen, zodat deze avond de uitslag niet het aller belangrijkste was.

Doordat de twee sterkste spelers van deze competitie, Jos Hendriks en Simon Schoones, allebei van JCV erbij waren, was het vooraf al wel zeker dat er niet veel partijen gewonnen zouden kunnen worden. Door een lichte blessure deed André deze avond niet mee en werd het Elshoutse team gevormd door Frank van Logten, Mathé en Stijn Verhulst.

Frank opende het bal tegen Simon en wist het hem wel moeilijk te maken maar verloor wel in 4 games. In de 2e partij was Mathé kansloos tegen Jos Hendriks waarmee de stand al snel op 0-2 stond.

Stijn ging in de derde partij goed van start en won de eerste game. Daarna trok Wil Balvers, de derde man van JCV, de partij alsnog over de streep.

Daarna maar hopen op winst en het eerste punt in het dubbelspel. Maar ook deze partij werd in 4 games verloren 0-4. De daarop volgende partij werd ook een simpele overwinning van Simon op Mathé.

Gelukkig kon Frank van Logten daarna de eer voor Elshout hooghouden door een regelmatige overwinning op Wil Balvers. Daarmee was de koek voor de thuisploeg nagenoeg helemaal op en liepen de gasten uit naar een 1-8 tussenstand.

De laatste partij van de avond, Frank van Logten tegen Jos Hendriks, werd toch nog een knaller. Na 5 lange games viel de beslissing helaas alsnog met 8-11 uit in Vughts voordeel zodat de eindstand met 1-9 in het voordeel van de kampioen eindigde.

Als afsluiting van het voorjaarsseizoen werd nog een hapje en een drankje genuttigd en kon iedereen tevreden naar huis.

André 20 april 2024.