Een goede overwinning van TTVE op Rotac’82.

Met het bericht dat het Boxtelse Taverbo zich door blessures helaas moest terug trekken uit de competitie was de eerste degradant al bekend. De vandaag op het programma staande wedstrijd was zeker van belang voor de vraag wie de tweede kandidaat zou worden. Door een vlotte overwinning op Rotac uit Rossum zal dit normaal gesproken niet TTVE zijn.

Met invaller Arno Smits in de plaats van geblesseerde Luck van Wanrooij werd de strijd in Rossum aangegaan. In de eerste wedstrijd van de avond openden Marcel Wijgerse en Frank van Logten het bal. Na 4 spannende games won Marcel uiteindelijk met 12-10.  André van Hulten nam het in de tweede partij het op tegen Eppo Prince. Gemakkelijk ging het niet maar de winst ging wel naar TTVE. Tussenstand 1-1. Invaller Arno Smits kreeg tegen Antoinette Lacet geen kans om in zijn spel te komen en moest in 3 games kansloos buigen 2-1.
TTVE kon in daarop volgende dubbelspel de stand weer in evenwicht brengen door de lange partij naar zich toe te trekken. Dit gaf Frank van Logten zoveel moed dat hij daarna in zijn tweede enkelspel Eppo Prince in 3 games kansloos opzij zette. Nu was Rotac aan de beurt om de stand gelijk te trekken en dat deed Marcel Wijgerse, door Arno Smits te verslaan, 3-3. De volgende 4 partijen gingen allemaal naar de gasten van TTVE. Eerst klopte André van Hulten tegenstandster Antoinette Lacet in 3 straight games waarna Arno Smits met knap spel zijn tegenstander Eppo Prince wist te verslaan. Arno deed dit door de bal zo lang mogelijk in het spel te houden en zijn tegenstander de fouten te laten maken. Daarna had Frank van Logten in zijn partij tegen Antoinette Lacet, vier games nodig om aan het langste eind te trekken. Hiermee bracht hij de tussenstand op 3-6.

De laatste partij van de avond tussen Marcel Wijgerse en André van Hulten was het aanzien meer dan waard. Met spectaculaire acties van beide kanten was het na vijf games uiteindelijk de nestor die de felicitaties in ontvangst mocht nemen waarmee de gasten 7 punten mee naar huis konden nemen.