Derde geklopt door JCV

Het derde team ging afgelopen vrijdag de strijd aan met JCV, hoopvol ging het complete team op weg met Luc en Eric nog op een 100% score en Deny als supporter die ook aanbood om scheidsrechter te zijn (nog bedankt Deny!). Tegelijk werd op een andere tafel een wedstrijd gespeeld door ons eerste team, ook in deze wedstrijd werd op het scherpst van de snede om de punten gestreden.

Voor de opening speelde onze sterspeler Erik tegen Jetse Offers. In de eerste game begon Erik sterk en wist hij Jetse met 8-11 te verslaan. Hierna werd Jetse door drie trainers toegesproken, of dit coaching echt hielp weten we niet maar hij wist de tweede game wel te winnen. De derde game was het Erik echter weer die wist te winnen, de vierde en vijfde waren helaas weer voor Jetse. In de tweede partij kon Luc geen vuist maken tegen de zeer aanvallend spelende Rui Zhao, hij moest daarom in drie games dit punt aan JCV geven. In fe derde partij was het Jan die tegen Raz Aldebis zijn eerste game niet wist te winnen. Jan kwam echter in de tweede game met 8-11 goed terug en na het gebruikelijke coaching van verschillende trainers wist Raz zijn derde game weer te winnen. Jan liet zich niet gek maken en door rustig te blijven spelen wist hij de vierde en vijfde game te winnen en het eerste puntje voor TTVE binnen te harken.

Het dubbel bestond deze avond uit Luc en Jan, zij moesten het tegen Jetse en Rui opnamen. Het spel deze avond van het Elshoutse dubbel was te onrustig en met name Rui strafte elke hoge bal met een onverbiddelijke smash genadeloos af. Het dubbel van JCV had daarom terecht gewonnen.

Hierna nam Erik het op tegen Rui en hoewel hij de derde en vierde game nog wel wist te winnen was het uiteindelijk toch Rui die de vijfde set met 13-11 wist te winnen. Jan had het daarna erg lastig tegen de verdedigend spelende Jetse. Hij kon niet echt in zijn spel komen en moest daarom uiteindelijk buigen voor deze speler. Niet erg sympathiek was het applaus van zijn medespelers en coaches dat hij kreeg bij de laatste sorrybal waardoor Jan de vierde set verloor met 14-12.. Luc nam het daarna op tegen Raz, ook hier ging het op en neer en hoewel hier tussen de games overmatig door JCV werd gecoached was het Luc die de vijfde set uiteindelijk wist te winnen. Het tweede puntje was binnen! Net als de andere spelers had ook Jan geen goed antwoord op de scherpe service en het sterke spel van Rui, terecht was daarom de overwinning van Rui. Erik mocht daarna tegen Raz maar net als tegen Jan ging het in zijn partij ook op en neer maar ging de overwinning via vijf games naar JCV. In de laatste partij kon Luc geen vuist meer maken tegen Jetse waardoor we enigszins ontgoocheld en na nog een troostend biertje met een 2-8 nederlaag huiswaarts moesten keren.

Jan